Tommy Chong

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Tommy Chong

Thomas B. Kin Chong född 24 maj 1938 i Edmonton, Alberta, Kanada, är en kanadensisk-amerikansk komiker , musiker och VD För chongs glass/nicedreams som han startade medsonen Paris , ena halvan av komikerparet Cheech och Chong. Han spelade också hippien Leo i komediserien That '70s Show. I början av sin karriär var han gitarrist i soulgruppen Bobby Taylor & The Vancouvers. Han är gift med Shelby Chong sedan 1975 och dom har fem barn ihop, Marcus Chong(adopterad), Precious Chong,Paris Chong, Gilbran Chong

Han är av skotskt-irländskt och kinesiskt ursprung. Han är pappa till skådespelerskan Rae Dawn Chong från ett tidigare äktenkap med Maxine Sneed mellan 1960–1970. Hans familj har medverkat i några av hans filmer bland annat Far Out Man.

2003 fastnade Tommy chong i två amerikanska utredningar vars kodnamn var Operation Pipe Dreams and Operation Headhunter som föskte spåra drogförsäljning fängslades för han sålde rökdon från företaget Chong glass/nice dreams till DEA i pensylvanien och fick sitta av sitt straff på nio månader i ett federal öppen anstalt och böta 20.000 dollar och förverkande 103,514 på varor som beslagtogs i husrannsakan på företaget .

han gick ut i media 9Juni, 2012, att han drabbats av prostata cancer och som därefter botades med hjälp av Medicinsk cannabis (cannabis olja)[1].

Filmer i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]