Tommy Chong

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Tommy Chong

Thomas B. Kin Chong född 24 maj 1938 i Edmonton, Alberta, Kanada, är en kanadensisk-amerikansk komiker , musiker och VD För chongs glass/nicedreams som han startade med sonen Paris, ena halvan av komikerparet Cheech och Chong. Han spelade också hippien Leo i komediserien That '70s Show. I början av sin karriär var han gitarrist i soulgruppen Bobby Taylor & The Vancouvers. Han är gift med Shelby Chong sedan 1975 och de har fem barn ihop, Marcus Chong (adopterad), Precious Chong, Paris Chong, Gilbran Chong

Han är av skotskt-irländskt och kinesiskt ursprung. Han är pappa till skådespelerskan Rae Dawn Chong från ett tidigare äktenskap med Maxine Sneed mellan 1960 och 1970. Hans familj har medverkat i några av hans filmer bland annat Far Out Man.

2003 fastnade Tommy chong i två amerikanska utredningar vars kodnamn var Operation Pipe Dreams and Operation Headhunter som försökte spåra drogförsäljning fängslades för han sålde rökdon från företaget Chong glass/nice dreams till DEA i pensylvanien och fick sitta av sitt straff på nio månader i ett federal öppen anstalt och böta 20 000 dollar och förverkande 103,514 på varor som beslagtogs i husrannsakan på företaget .

Han gick ut i media den 9 juni 2012 och meddelade att han drabbats av prostatacancer och som därefter botades med hjälp av Medicinsk cannabis (cannabisolja).[1]

Filmer i urval[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Chong star claims cannabis helped cure prostate cancer”. http://www.theguardian.com/film/2013/may/13/cheech-and-chong-star-claims-cannabis-cure-cancer. Läst 30 januari 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]