Travis Barker

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Travis Barker
Travis Barker 2008.
FödelsenamnTravis Landon Barker
Född14 november 1975 (47 år)
USA Fontana, Kalifornien, USA
RollTrummis
InstrumentTrummor
År som aktiv1994
ArtistsamarbetenBlink 182
WebbplatsOfficiell webbplats

Travis Landon Barker, född 14 november 1975 i Fontana, Kalifornien, är en amerikansk musiker. Han är trummis i bandet Blink-182 och före detta trummis i banden Transplants, Box Car Racer och The Aquabats.

Barker fick sin första trumma i julklapp när han var fyra år och började ta trumlektioner vid fem års ålder. Under en konsert 1998 var Barkers band, The Aquabats, förband till blink-182. På turnén saknade Blink-182 sin originaltrummis, Scott Raynor, så han fick förfrågan att fylla trumstolen till slutet av turnén. Han var tvungen att lära sig 24 sånger på cirka 2 timmar. Några månader senare fick han förfrågan om att spela i Blink-182 på heltid, han tackade ja och har sedan dess varit en fast medlem i bandet. Åren 2005 till 2009 spelade han även med bandet +44 tillsammans med sångaren och basisten Mark Hoppus (från Blink-182) och gitarristerna Craig Fairbaugh (från Transplants) och Shane Gallagher (från The Nervous Return). Barker har även varit med i en av hip-hop artisten, Xzibits musikvideor som heter "Hey now" (Mean Muggin). Han medverkar även på trummor på rapparen The Games singel Dope Boys.

Barker gifte sig med Melissa Kennedy den 22 september 2001. Det blev ett kortvarigt äktenskap och de skildes 6 augusti 2002. Barkers andra fru var Playboy-modellen Shanna Moakler. De gifte sig den 30 oktober 2004 och han fick två barn med henne, Landon och Alabama. Shanna har sedan ett tidigare äktenskap även dottern Atiana. Parets liv skildrades i tv-serien Meet the BarkersMTV. De ansökte om skilsmässa hösten 2006, och de offentliga grälen och smutskastningarna på Myspace drog till sig mycket uppmärksamhet i media. Travis hade kort efteråt ett förhållande med Paris Hilton, men numera har Travis och Moakler försonats och de hjälps åt att ta hand om sina gemensamma barn. Sedan januari 2021 har han ett förhållande med Kourtney Kardashian.

Flygolycka[redigera | redigera wikitext]

Den 20 september 2008 var Barker inblandad i en flygolycka i South Carolina i USA med en Learjet 60 och ådrog sig allvarliga skador. Fyra av de sex ombordvarande omkom, men Barker undkom med allvarliga brännskador från magen och nedåt. Bland de omkomna fanns Barkers assistent och livvakt.