Trick 'r Treat

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Trick 'r Treat
(Trick 'r Treat)
Genre Skräck
Regissör Michael Dougherty
Producent Bryan Singer
Manus Michael Dougherty
Skådespelare Dylan Baker
Rochelle Aytes
Anna Paquin
Brian Cox
Originalmusik Douglas Pipes
Fotograf Glen MacPherson
Klippning Robert Ivison
Produktionsbolag Legendary Pictures
Bad Hat Harry Productions
Distribution Warner Bros.
Premiär 6 oktober, 2009
Speltid 82 minuter
Land USA
Språk Engelska
Budget $12 miljoner
IMDb

Trick 'r Treat är en amerikansk skräckfilm/svart komedi från 2009, skriven, regisserad och producerad av Michael Dougherty, baserad på hans kortfilm Season's Greetings.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen är en antologi av fyra Halloween-relaterade skräckhistorier. Det som knyter samman de fyra berättelserna är närvaron av Sam (Quinn Lord), en mystisk liten figur, iklädd en smutsig orange pyjamas och en säck för huvudet. Han är med i alla berättelserna som en påminnelse för de som bryter mot Halloween-traditionerna.

Filmen inleds med att Emma (Leslie Bibb) och Henry (Tahmoh Penikett) har satt upp ett flertal spök-fågelskrämmor för Halloween på sin tomt. Emma försöker blåsa ut en jack-o'-lantern vid deras staket, men Henry säger åt henne att inte göra det, eftersom det bryter mot traditionen. Men hon blåser ändå ut det. Medan Henry inomhus väntar på att Emma ska ta ner dekorationerna, blir hon mördad med en stor pumpa-klubba av en okänd angripare. Senare går Henry ut och hittar Emmas avhuggna huvud upphängt på en av spök-fågelskrämmorna.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen var från början tänkt att släppas den 5 oktober 2007, men i september annonserades det att filmen hade blivit framskjuten. Warner Bros. och Legendary Pictures släppte filmen direkt till video den 6 oktober 2009 i USA, och den 21 oktober i Sverige.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]