Västra city

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Västra city är projektnamnet på den nya bebyggelsen på Norrmalm och i Vasastaden i centrala Stockholm som planeras att byggas ovanpå järnvägsspåren som löper längs Klara sjös strand från Tegelbacken till Karlberg. Plats för den nya bebyggelsen kommer att skapas genom att järnvägsspåren täcks över. Det nya området ska enligt planerna få en varierad bebyggelse med kontor, bostäder och butikslokaler.[1]

Drivande bakom projektet är förutom Stockholms kommun det statliga bolaget Jernhusen som äger marken i området, arkitekt bakom förslaget är Rosenbergs Arkitekter i samarbete med WSP, Space Scape och Paju Arkitektur & Landskap. Byggandet av det nya området beräknas påbörjas 2012[Uppdatering behövs] och inte slutföras förrän på 2030-talet.[1]

Norra Bantorget med omgivning i förändring. Bilden till vänster är från 1939 och visar ett öppet stadslandskap med Holger Bloms busstation "Rotundan" i mitten. Bilden till höger visar nästan samma vy 70 år senare med en översiktsbild av området sedd från Barnhusbron mot söder. Till vänster den nya bebyggelsen mot Norra Bantorget med "Flat Iron Building" närmast (nominerat till Årets Stockholmsbyggnad 2010), i mitten Kungsbron och i bakgrunden Cityterminalen och Centralstationen. Stockholms bangård till höger och Klara kyrkas torn i bakgrunden är orienteringspunkter. Med den nya bebyggelsen kommer hela det öppna spårlandskapet försvinna och bebyggelsen nå ända fram till Klara sjö. Upphovsman till bilden från 1939 är stockholmsfotografen Gunnar Lundh. Norra Bantorget med omgivning i förändring. Bilden till vänster är från 1939 och visar ett öppet stadslandskap med Holger Bloms busstation "Rotundan" i mitten. Bilden till höger visar nästan samma vy 70 år senare med en översiktsbild av området sedd från Barnhusbron mot söder. Till vänster den nya bebyggelsen mot Norra Bantorget med "Flat Iron Building" närmast (nominerat till Årets Stockholmsbyggnad 2010), i mitten Kungsbron och i bakgrunden Cityterminalen och Centralstationen. Stockholms bangård till höger och Klara kyrkas torn i bakgrunden är orienteringspunkter. Med den nya bebyggelsen kommer hela det öppna spårlandskapet försvinna och bebyggelsen nå ända fram till Klara sjö. Upphovsman till bilden från 1939 är stockholmsfotografen Gunnar Lundh.
Norra Bantorget med omgivning i förändring. Bilden till vänster är från 1939 och visar ett öppet stadslandskap med Holger Bloms busstation "Rotundan" i mitten. Bilden till höger visar nästan samma vy 70 år senare med en översiktsbild av området sedd från Barnhusbron mot söder. Till vänster den nya bebyggelsen mot Norra Bantorget med "Flat Iron Building" närmast (nominerat till Årets Stockholmsbyggnad 2010), i mitten Kungsbron och i bakgrunden Cityterminalen och Centralstationen. Stockholms bangård till höger och Klara kyrkas torn i bakgrunden är orienteringspunkter. Med den nya bebyggelsen kommer hela det öppna spårlandskapet försvinna och bebyggelsen nå ända fram till Klara sjö.
Upphovsman till bilden från 1939 är stockholmsfotografen Gunnar Lundh.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Översikt över området. I förgrunden Klara sjö och Barnhusbron. Till vänster spårområdet med cityterminalen och Centralstationen bakom. I bakgrunden Riddarholmen och Stockholms stadshus vid Riddarfjärden.

Västra city var ursprungligen Stockholms kommuns benämning på en del av Norrmalm kring Stockholms centralstation och Cityterminalen. Enligt Stockholms stadsbyggnadskontors definition från 1996 begränsades området i norr av Olof Palmes Gata med dess förlängning över järnvägsområdet, i öster av Vasagatan, i söder av Riddarfjärden samt i väster av Klara Sjö. Området omfattar det centrala bangårdsområdet med centralstationen, kvarteren Klockan, Hasseln, Kortbyrån, Pennfäktaren, Terminalen, Tågordningen, Blekholmen, Bleket och Bangårdsposten med omgivande gator, platser och parker. I samma dokument föreslogs också att även området norr om Kungsbron skulle omfattas. Idag omfattar planerna för Västra city hela spårområdet från Tegelbacken, utefter Klara sjö, till Karlberg. Området ska enligt planernas däckas över och bebyggas med bostäder och kommersiella ytor med kontor, butiker och restauranger.[1][2]

Fastigheter inklusive spårområden i Västra city ägs i huvudsak av staten genom Jernhusen AB, av Stockholms kommun samt av olika privata ägare. Stadsbyggnadskontoret betecknar i ett samråds- och remissförslag[3] Västra citys kommunikationsläge som landets troligen bästa, ”en knutpunkt där kommunikationerna från världens, Europas och Sveriges städer strålar samman”. Området ingår i den så kallade Stenstaden, som i sin helhet är klassad som ett kulturhistoriskt särskilt värdefullt område.

Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms kommun uppdrog redan 1996 åt Stadsbyggnadskontoret att upprätta ett planprogram för delar av området och att därvid utreda hur bostäder, arbetsplatser och kommersiell verksamhet skulle kunna integreras i området. Uppdraget utvidgades senare till att gälla hela Västra city. Förutom den nya bebyggelsen ingår också Citybanan i planerna, liksom ombyggnader av befintliga byggnader kring centralstationen.

Bebyggelse[redigera | redigera wikitext]

Projektet kommer att göra området som idag består av spårområden och Klarastrandsleden tillgängligt och låta Norrmalms och Vasastadens stadsbebyggelse nå ända fram till Klara sjö. Genom området ska en planerad boulevard löpa. På grund av de stora ekonomiska kostnader som är förknippad med övertäckningen av järnvägen kommer det att krävas högre byggnader än normalt i Stockholm för att göra projektet lönsamt. Enligt planerna kommer husen vara på mellan åtta och nio våningar. Det finns även en 70–80 meter hög byggnad inplanerad, Klarabergs torn, som kommer att fungera som entré till den framtida stationen för Citybanan.[1] Här planeras även Klarabergsplan.

Området mellan Barnhusbron och Kungsbron. I förgrunden syns uppfarten till Kungsbron och Klarastrandsleden. Till höger ligger Runda huset och i bakgrunden den nya bebyggelsen mellan järnvägen och Norra Bantorget.
Området mellan Barnhusbron och Kungsbron.
I förgrunden syns uppfarten till Kungsbron och Klarastrandsleden. Till höger ligger Runda huset och i bakgrunden den nya bebyggelsen mellan järnvägen och Norra Bantorget.


Tidsplanering[redigera | redigera wikitext]

Stockholm fattade den 23 april 2009 beslutet om att påbörja planarbetet för Västra City. Planeringen bygger på att den kommer att uppföras i tre etapper. Den första etappen planeras att påbörjas 2012, i den ingår Klarabergs torn. Nästa etapp beräknas påbörjas 2020 när Citybanan är färdig, i den kommer Stockholms city att utvidgas till området kring centralstationen. I den andra etappen ingår bland annat 500-700 nya bostadslägenheter. Den tredje etappen kommer att vara färdig kring 2030 och innefatta hela spårområdet mellan Tegelbacken och Karlberg.[1]

Kostnaden för det nya området beräknas till 10-15 miljarder kronor, en betydande del av kostnaden avser överdäckningen av spårområdet som är komplicerad och kostbar.[1]

Befintliga byggprojekt[redigera | redigera wikitext]

Flera olika byggprojekt har inletts som följer planerna för att bebygga området. Sträckan mellan Kungsbron och Barnhusbron har bebyggts med fyra nya stadskvarter mellan de gamla kvarteren och järnvägsspåren, och längst i söder nära Tegelbacken och Klara sjös utlopp i Riddarfjärden uppförs Stockholm Waterfront.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c d e f] ”Västra city - stadens nya stadsdel”. Stockholms stad. 20 april 2009. Arkiverad från originalet den 25 april 2009. https://web.archive.org/web/20090425234904/http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Trafik--Stadsmiljo/Vastra-city---Stockholms-nya-stadsdel/. Läst 28 september 2009. 
  2. ^ ”Stockholms stad om västra city”. stockholm.se. Arkiverad från originalet den 25 april 2009. https://web.archive.org/web/20080216043910/http://www.sbk.stockholm.se/Vcity/Intro.htm. 
  3. ^ Kallat S-Dp 96032