Var fan är min revy!

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Var fan är min revy!
GenreReality-TV
ProgramledareMagnus Uggla (2009–2009)
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Sändning
OriginalkanalSVT
Originalvisning21 mars-9 maj 2009
StatusAvslutat

Var fan är min revy! är en reality-tv-serie som visades i SVT under perioden 21 mars-9 maj 2009.[1]

Programmet handlar om att Magnus Uggla ska sätta upp en revy, och reser runt i Sverige för att hitta aktörer. Magnus Uggla hade dessutom en sidekick, gitarrspelande Martin Hedström. Sedermera fick de en man som praktiserade, när revyprogrammet var på besök i Karlshamn, Gusten.

Sommaren 2009 uppträdde Magnus Uggla och hans revy med deras låt Hatten avAllsång på Skansen.

Höjdpunkter i programmet[redigera | redigera wikitext]

Frasseburgare utan ost[redigera | redigera wikitext]

När Magnus Uggla var i Kalixauditionbesök, hittade han på en idé att beställa en Frasseburgare utan ost på Frasses i Kalix. Innan Magnus gjorde det, berättade han att det inte går att beställa en Frasseburgare utan ost och att stekkocken skulle vägra att göra en sådan, ifall någon skulle vilja beställa en sådan. Men när Magnus väl utför tricket, så visar det sig att Frasseburgaren i sig är utan ost. Senare frågar Magnus om man kan beställa en Frasseburgare med ost, men då säger kassörskan att det i sådana fall blir en ostburgare.[2]

Bråket mellan Magnus och Gusten[redigera | redigera wikitext]

När Magnus Ugglas och Martin Hedströms praktikant Gusten skulle fixa en affisch för att ordna den planerade revyen, så lackade Magnus Uggla på honom för att affischen var, enligt Magnus, dålig. För att affischen innehöll bland annat en bild på en streckgubbe som sätter upp affischer, samt att Gusten nämnde Magnus Ugglas dåvarande, privata mobilnummer, som kontakt-nummer. Sen gav han Gusten en örfil. Detta ledde till att Gusten hämnades med att en vän till honom ollade anjous, som Gusten skulle bjuda Magnus Uggla på, utan att Magnus visste om att de var ollade.

Oväntat besök av Anna Skipper[redigera | redigera wikitext]

Anna Skipper dyker upp oväntat på ett hotell i Karlshamn, som Magnus bodde på, tidigt på morgonen. Sedan ringer hon på hans hotelldörr. Magnus öppnar, sedan kommer Anna in i hotellrummet och avslöjar för honom att han har ätit mycket mums-mums. Sedan så mäter hon Magnus mage med ett måttband och hon anser det inte vara så positivt. Hon beordrar därför Magnus att gå ut och gå med stavar och ha med sig en stegräknare.

Citat av Magnus Uggla i programmet[redigera | redigera wikitext]

  • Jag kommer ju från Stockholm, "staden som aldrig sover". Nu är jag här i Karlshamn, "staden som aldrig vaknar".
  • Det har kommit hit en kändis till Kalix! Den största kändisen i Kalix sen Jokkmokks-Jokke var här 1971 och skulle tanka bilen på väg till Haparanda.
  • 160 cm och lockigt hår! Jag är ju farligt lik en thailändska...

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Var fan är min revy!”. Svensk mediedatabas. http://smdb.kb.se/catalog/search?q=%22Var+fan+%C3%A4r+min+revy%22&sort=OLDEST. Läst 10 november 2012. 
  2. ^ Magnus Uggla på Frasses i Kalix.