Wikipediadiskussion:Wiki-träff/Arkiv

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Från Bybrunnen[redigera wikitext]

Det är trevligt att träffa personer med liknande intressen och få ett ansikte på användarnamnen. En första träff är planerad till Stockholm, men om många anmäler sig så kanske vi kan ordna träffar i andra städer också. Så om du är intresserad av att träffas i verkligheten, skriv upp dig på listan så får vi se vad vi kan hitta på. Om du har långt till Stockholm, skriv gärna upp vilket område som skulle passa dig bättre.

Jag har funderat på att ordna en första wiki-träff antingen redan i april eller också i sommar. Det kanske kan bli flera. Jag vet att vi är ganska utspridda så jag slänger en not här "i god tid". Många bor ju i Stockholmstrakten, så en första träff här vore förmodligen lämpligt. Förslagsvis kan vi här upprätta en lista över intresserade. // Mats Halldin

  1. E23 - Stockholm går bra, annars Linköpingstrakten
  2. Etxrge 14 februari 2005 kl.16.23 (CET)
  3. Habj 18 februari 2005 kl.14.35 (CET) Blir det i Stockholm kommer jag, annars beror det på.
  4. Marsve Stockholm går bra, Linköping går bra, annars Göteborgstrakten
  5. E70 13 mars 2005 kl.18.37 (CET) Om det går att ordna lite längre söderut än Stockholm?
  6. Tåggas 14 mars 2005 kl.13.38 (CET) - Stockholmstrakten
  7. Wellparp 15 mars 2005 kl.02.01 (CET) - Allt går men hellre Linköping än Sthlm, Gbg klart bäst
  8. Anthere 15 mars 2005 kl.07.23 (CET) (understood nothing of the above, but see below about meetup in Stockholm) :-)
  9. // Solkoll 15 mars 2005 kl.07.46 (CET) Tycker det verkar passa väl ihop med Antheres möte, vi slår väl ihop dessa?
  10. erif 22 mars 2005 kl.22.55 (CET) Stockholm. Det kanske vore ett bra tillfälle att reda ut den senaste tidens olustigheter.
  11. Muneyama 25 mars 2005 kl.12.36 (CET) Om det är i Stockholm, och inte för långt in på sommaren eftersom jag far norrut till mitt sommar-ide ^_^.
  12. --Vinsci 29 mars 2005 kl.01.59 (CEST) Stockholm eller kanske Viking Line t/r Stockholm-Åbo? (=inga problem med hotell)

Sydlig Wiki-träff[redigera wikitext]

Det framgår ibland att vi är en relativt stor grupp här som är från Skåne eller omgivningarna runt Skåne. För oss är det lite svårt att åka på Wiki-träff i Stockholm. Ändå tror jag att vi är många från de sydliga regionerna som faktiskt är intresserade av just en Wiki-träff. Därför har jag ett förslag. Varför inte göra en sydlig wiki-träff för oss som bor i de sydliga regionerna? I detta fall menar jag också förutom Skåne även Småland och Halland. Kanske även wikipediaanvändare från Danmark också är intresserade? Vi skulle ju kunna ha wiki-träffen i norra Skåne eller i de sydliga delarna av Halland eller Småland för att det skulle ligga så bra som möjligt för att folk inte ska behöva göra alt för långa resor. Vi skulle också på detta sätt kunna ordna bra kontakter med de som träffats i Stockholm. Finns det intresse för detta? Anmäl gärna intresse nedan. /E70 6 april 2005 kl.17.23 (CEST)

  1. E70 6 april 2005 kl.17.23 (CEST)
  2. Gunnar Larsson 8 april 2005 kl.18.39 (CEST) (om det blir under sommaren, annars inte)
  3. ElGrillo 8 april 2005 kl.18.43 (CEST) (Malmö eller Lund passar bäst för mig, men jag kan väl sträcka mig till Kristianstad eller Helsingborg som mest)
  4. wild one kan tänka sig om hon har tid. (helst nordöstra skåne).
  5. Henrik Reinholdson 15 maj 2005 kl.00.35 (CEST) (bor i Karlskrona, kommer gärna nästa tillfälle, även om det blir i Skåne)

Blir det något av det här? Något mer än bara fika kanske? Vad i så fall? Middag? Jag är kvar i Lund fram till mitten eller slutetav juni, och börjar sommarjobba 14 juli, så det ska helst hända nåt i juni :) /ElGrillo 28 maj 2005 kl.21.44 (CEST)

Wikimania 4-8/8, Frankfurt[redigera wikitext]

Den 4-8 augusti 2005 hålls den internationella Wikimania-konferensen i Frankfurt am Main. Jag ska dit. Någon mer? Ska vi ordna en serie möten/wiki-fika på vägen dit, i Stockholm, Linköping och Lund? --LA2 18 maj 2005 kl.22.57 (CEST)

Wiki-träff[redigera wikitext]

Lars Aronsson har (efter att ha träffat det tyska wikipedianerna) föreslagit en Wiki-träff på susning.nu. (http://susning.nu/Wiki-tr%e4ff ) Denna skulle förslagsvis hållas i exempelvis Lund, Linköping eller Stockholm och kanske vara gemensam för susning.nu, svenska Wikipedia och andra svenska wiki-webbplatser. Jag tyckte att det var ett trevligt förslag och ville uppmärksamma det även här på svenska Wikipedia. Kanske skulle man skapa "Svenska Wikisällskapet", en informell sammanslutning av svenskspråkiga wiki-webbplatser? Väsk 5 juli 2004 kl.15.53 (CEST)

Jag tycker att detta låter som en utmärkt idé, både träffen och wikisällskapet. Det kommer ju att bli svårt att enas om en plats (jag undrar varför Linköping dök upp, Aronsson...hehe), men kan ni tänka er åka till Stockholm så... *LOL* Nej, men allvarligt, vi borde spinna vidare på detta. --Alers 5 juli 2004 kl.16.13 (CEST)

susning.nu har det startats en lista där man kan skriva in sig om man är intresserad av att delta på en sådan träff. Nu är det inte alla "wikare" som har möjlighet att skriva där så om ni startar en likadan lista här så kan jag eller någon annan susare kompletera den listan från den ni har här. tvärt om däremot är ju inget hinder, bara att kopiera HTML texten och "översätta" den till wiki. // Solkoll of Susning

Som läget är nu så är det Norrköping som är på tapeten som plats för mötet och kanske även ytterligare ett möte i Skåne Solkoll 6 juli 2004 kl.12.36 (CEST)

Varför så bråttom Solkoll? Om vi tittar på listan nedan så har ingen av de flitigaste författarna på svenska wikipedia skrivit sig (jag är ingen av dessa). Kanske vi bör vänta ett tag och se. För övrigt tycker jag att en träff är en jättebra idé. Även en förening tycker jag låter bra, men i så fall efter den tyska modellen som en nationell "division" av wikimedia. Detta skulle ge en stor tyngd åt föreningen. Förmodligen kommer den vanliga schismen mellan svenska wikipedia och susning.nu att komma upp här och jag hoppas att vi på något sätt kan enas. // Wellparp 7 juli 2004 kl.13.33 (CEST)
Förslaget var Aronsson och inte mitt (Don't shoot the messenger) // Solkoll 12 juli 2004 kl.21.48 (CEST)
Träff låter trevligt. Förening kanske, men inte för bara wikipedia. Som det är nu verkar wikipedia fungera bra och att då skapa en förening som antagligen inte skulle få speciellt mycket att göra tror inte jag är någon bra idé. Risken är större att föreningen mest kommer att bli ett organ för onödiga interna stridigheter, ungefär som studentkårerna kan fungera ibland. Men, som sagt, en eller flera träffar låter trevligt. Gunnar Larsson 7 juli 2004 kl.15.23 (CEST)
Kanske är det vettigt att vänta med förening. Det skulle annars vara trevligt med en svensk wikimedia-server. //Wellparp 7 juli 2004 kl.17.53 (CEST)

Man skulle ju också kunna tänka sig någonting mindre informellt. Man bestämmer en tid och plats, t.ex. på en krog. Om ingen kommer så är ingen skada skedd. Kommer man ensam så kan man ju alltid få sig en öl. Kommer flera så blir det ju skojigare. Det kanske skulle fungera i större städer som Stockholm och Malmö. //Tåggas 14 juli 2004 kl.17.17 (CEST)

Om inte annat kan vi göra detta också, t.ex. för Stockholms wikipedister, som du säger. Ska vi säga denna eller nästa fredag. Söder? Andra förslag? --Alers 15 juli 2004 kl.08.46 (CEST)
Jag tror också att det blir enklare att ordna något mer informellt. Eftersom det är torsdag i dag, blir det kanske för snart med träff imorgon dock, Thuresson 15 juli 2004 kl.09.27 (CEST)

Wiki-träffens intresseanmälan[redigera wikitext]

Blekinge län[redigera wikitext]

Skåne län[redigera wikitext]

  • Tullmejs - Om jag har möjlighet och lust just när det blir så Sthlm, skåne eller däremellan med tåg o ev. övernatt. Positiv till idén men brukar aldrig komma iväg på liknande

Lunds kommun

  • Aron Boström - Buss och/eller tåg överallt söder om Laholm, norr därom mångfaldigas priset alldeles för mycket. Liftning blir för lång och osäker transport
  • Gunnar Larsson - Kollektivt. Håller mig nog till Skåne
  • Grillo, Bil. Allt inom Skåne
  • FredrikT. Primärt intresserad av träffar i själva Lund, men kan i nödfall ta mig även till andra platser dit det finns regelbunden tåg- eller busstrafik (saknar bil/körkort).

Stockholms län[redigera wikitext]

Stockholms kommun

  • ESOJ - Buss, tåg
  • Alers - Bil, tåg, flyg
  • Solkoll, Hässelby - T-bana å tåg då. Om sthlm, annars tveksamt om jag kan komma. Nåja Peking funkar, dit är det inte så långt, går nog.
  • Fabian Norlin - Bil, Tåg. Helst Stockholm eller Linköping
  • Liftarn - Antagligen bil. Ganska upptagen, återkom om tid och plats
  • Mats Halldin - kollektivt. Bara i Stockholm av praktiska skäl.
  • Dan Koehl 14 juni 2005 kl.17.22 (CEST)
  • Habj 14 juni 2005 kl.17.28 (CEST) - hur långt jag är beredd att ta mig, beror på evenemanget
  • Etxrge 4 juli 2005 kl.17.54 (CEST)
  • SingleStar 26 september 2005 kl.12.16 (CEST) - jag skulle kunna dyka upp vid något möte i Stockholm. För bekväm för att åka långt. Skulle kunna tänka mig kryssning till Åland eller Helsingfors.
  • [[Hasse A 2 oktober 2005 kl.20.27 (CEST)]] Synd att ni har på söndagen, den 16/10 när jag är i Sthlm åker jag hem på morgonen, till Norge.

Södermanlands län[redigera wikitext]

Vingåker kommun

  • Hunt - Buss,tåg. Med tåg från Vingåker tar det ungefär en timme till Stockholm (rätt okej)

Uppsala län[redigera wikitext]

Uppsala kommun

  • OlofE, Bälinge - Bil. Positiv, har lite svårt att komma ifrån. Om det händer i Stockholm skulle jag gärna titta förbi. Linköping bara om jag just då råkar besöka familj. Längre söderut inte alls.
  • MoRsE. Om situationen är gynnsam så skulle jag kunna tänka mig att delta. Eventuellt även Stockholm ifall jag har annat ärende dit. Viking Line-förslaget undersöds även.

Värmlands län[redigera wikitext]

Karlstad kommun

  • lobStar - Buss, Tåg. Sthlm bäst. Har tillgång till övernattningslägenhet i Uppsala

Västernorrland län[redigera wikitext]

Sundsvalls kommun

  • Henrik Reinholdson - Bil alternativt tåg/buss. Gärna här i Västernorrland, men är en del lördagar på konferens nere i Stockholm.

Västra Götalands län[redigera wikitext]

Östergötlands län[redigera wikitext]

Linköpings kommun

Norrköpings kommun

Göteborg 23 sept 2004[redigera wikitext]

Ännu har den diskuterade wiki-träffen i Norrköping inte blivit av, men någon gång i oktober kanske är realistiskt. Jag siktar på att besöka Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg torsdagen den 23 september 2004. Innan jag åker hem till Linköping, tänkte jag äta mat och därför finns det en chans att ordna en liten improviserad träff runt wiki, Wikipedia, susning.nu och Projekt Runeberg. Jag tänkte därför bege mig till Poseidon-statyn på Götaplatsen vid klockan 19:00 och se om någon annan dyker upp innan jag går och äter. LA2 16 september 2004 kl.18.27 (CEST)

Låter trevligt, synd att det är så långt dit. Du har inte tänkt att ta en midda i Stockholm i det närmaste?? Nåja jag skall se till att den här sidan uppmärksammas då och då så att möjliga intressenter får en chans att se den. // Solkoll 16 september 2004 kl.18.40 (CEST)


Meetup/Northern Europe på engelska Wikipedia.


Wiki-fika i Linköping[redigera wikitext]

Wiki-fika hålls var 14:e dag i Linköping, nästa gång onsdag 8 juni 2005 klockan 18 vid Stora Torget i Linköping (information). Alla välkomna. Ingen föranmälan. --LA2 3 juni 2005 kl.09.47 (CEST)

Ny sydlig Wiki-fika[redigera wikitext]

Här hålls Wikifika, mitt emot universitetsbyggnaden, och nära domkyrkan

Det är dags för en ny sydlig wikifika. Ett förslag från min sida är att lägga detta i Lund precis som förra gången om detta skulle passa övriga. /E70 2 juni 2005 kl.19.12 (CEST)

Är lite osäkert för mig nu, jag har min sista tenta 9 juni, sen har jag lite grejer halvinplanerade... Får nog återkomma senare men det är klart intressant. Nån mer här nere som har lust att dyka upp? Om någon kommer med datum är det nog lättare om jag anpassar mig runt det. /ElGrillo 4 juni 2005 kl.01.02 (CEST)
Jag kommer gärna. När blir det??? /Henrik Reinholdson 6 juni 2005 kl.01.11 (CEST)

Jag funderar på att sätta ut tiden den 11 juni klockan 13.00 på Konditori Lundagård. Passar detta bra? /E70 6 juni 2005 kl.01.18 (CEST)

Det passar mig bra, har tenta på torsdag sen är jag "fri", och så tidigt efter kommer jag ändå inte göra nåt vettigt. /ElGrillo 6 juni 2005 kl.01.21 (CEST)
Den tiden funkar för mig också; jag dyker gärna upp. dcastor 6 juni 2005 kl.06.03 (CEST)
Jag missar tyvärr fikan eftersom jag åker till Paris den 8 juni (miss med ynka tre dagar...) Ha det så kul och hoppas det blir ett återkommande evenemang./Salsero 6 juni 2005 kl.13.55 (CEST)
En kopp kaffe hade varit gott! Jag ska försöka ta mig till Lundagård. Väl mött! --knuckles 8 juni 2005 kl.08.28 (CEST)

...ni ska inte ta er till Köpenhamn istället? Samma dag ju... det hade nog jag gjort, om jag bott i Skåne. /Habj 8 juni 2005 kl.15.57 (CEST)

Hade det varit en vecka senare hade jag kommit, då ska jag åka till Skåne. Då det är nästan 20 mil enkel resa så uteblir jag denna gång (jag åker ju inte gärna enbart ner för fikat, särskilt inte då jag ändå ska dit veckan efter)./Henrik Reinholdson 9 juni 2005 kl.15.36 (CEST)

Wiki-fika i Stockholm[redigera wikitext]

"Vägbeskrivning" till wikifikat i Sthlm

Wiki-fika i Stockholm utlyses härmed: Söndagen 12/6 kl. 14 på Café Panorama, i Kulturhuset vid Sergels torg. Caféet ligger på plan 5 d.v.s. högst upp i huset. Gå in i huvudentrén i gatuplanet, och ta rulltrapporna. På plan 2 finns ett annat café; ignorera det och fortsätt högst upp.

För att hitta wikipedianerna:

  • Jag finns på plats vid huvudentrén mellan 13.45 och 14. Huvudentrén är alltså inte på själva trekantsrutiga Sergels torg utan i gatuplanet, i det hörn av huset som vetter mot rondellen med den höga skulpturen. Frånsett ett litet utskjutande tak med glödlampor är entrén relativt oansenlig utifrån.
  • Om någon är sen och behöver leta rätt på wikipedianer inne i caféet (hur känner man igen såna? Hålögda bleka individer med fyrkantiga ögon? Rättar och katalogiserar de varandras repliker?) lägger jag på bordet en bok med rött pappersomslag Den stora vreden av Olof Högberg.
  • Om någon med "offentligt ansikte" vill lova att komma och ställa upp som mål för sökande blickar, inte mig emot.

/Habj 24 maj 2005 kl.13.17 (CEST)

Kul initiativ! Jag jobbar visserligen som tidningsbud samma helg men kommer att försöka hålla mig vaken till fikan. Så man kan leta efter en trött hippie med grå kavaj och svart väska (se även Användare:Mats Halldin/Personliga detaljer). / Mats Halldin 24 maj 2005 kl.21.25 (CEST)

Bra initiativ. Är själv bortrest den helgen, men kommer gärna vid ev. kommande wiki-fika. jordgubbe 26 maj 2005 kl.08.37 (CEST)

OK, det börjar närma sig. Fiket är vald med tanke på att vi inte vet om det blir tre personer eller femton... ska bli intressant att se! /Habj 7 juni 2005 kl.22.41 (CEST)

Vad jag förstod av Dan Koehl igår tänker han komma, men han har just nu inte tillgång till dator, så det kan väl få bli min sak att berätta att det "offentliga ansiktet" ovan kan mycket väl vara han, eftersom han har en bild på sin användarsida. Hur pass porträttlikt det är får ni avgöra när ni kommer... Själv tänker jag komma, som utlovat på annat ställe. /RaSten 10 juni 2005 kl.08.10 (CEST)

Lista med datum för wikifika samt adresslista[redigera wikitext]

Hej! Jag bor i Blekinge och har därför relativt långt att åka till de Wikifikor som idag hålls i Sverige. Än värre är det för de som bor i norra Sverige. Jag har sett att det finns en lista under borttagna (arkiverade) diskussioner (Wikipediadiskussion:Wiki-träff, men den är ju inte up-to-date precis. Kan vi inte skapa en separat arktikel med en lista där man får sätta upp sig (län/kommun/eller land om man bor i utlandet) samt plats och datum för kommande wikifikor och placera den direkt under deltagarportalen. På diskussionssidan under artikeln kan man ju skriva upp som om man kommer till respektive fika.Henrik Reinholdson 12 juni 2005 kl.13.22 (CEST)

Sidan Wikipedia:Wiki-träff är en sida under utveckling som helt säkert kan göras bättre, men den tabell som jag slängde upp där tidigare idag är helt up to date - där står alla planerade och avverkade wiki-fikor som någonsin hållits. Wiki-fikorna i Linköping och den vi nyss haft i Stockholm har bara helt enkelt utlysts så man har inte behövt anmäla sig alls, medan de i Skåne har planerats med hänsyn till vilka datum folk kan. Mitt förslag är att planeringsdiskussioner hålls på den sidan eller kanske dess diskussionssida. Att länka dit från portalen tycker jag är en mycket bra idé. /Habj 12 juni 2005 kl.19.24 (CEST)

Rapport från stockholmsfikat[redigera wikitext]

Så var då första stockolmfikat avklarat. Tio tappra wikipedianer (eller kanske nio + en som bara är susare): Castrup, Dan Koehl, Etxrge, Habj, LA2, Mats Halldin, Nicke Lilltroll, RaSten, sQata och Wikiborg.

Vi träffades som planerat vid 14-tiden, och alla höll ut åtminstone till 17:30, då jag som första person avvek. Pratet flödade fram och tillbaka i små och stora grupper, och allt var riktigt trevligt. (Utom att jag tror att jag som så ofta annars lyckades förolämpa två personer fast jag inte menade det). Vi bestämde att försöka träffas mittersta söndagen varje månad, och nästa gång den 17 juli kl 14:00. /RaSten 12 juni 2005 kl.20.17 (CEST)

Inför 17/7 i Stockholm[redigera wikitext]

Förra gången erbjöds två sätt att hitta igen gänget - en mötesplats där de som vill kan träffas innan man åker upp i Kulturhuset, och en angiven bok på bordet när man väl slagit sig ner. Ska vi göra likadant, eller har någon ett förslag på en bättre mötesplats? Förra gången tog några ingången nere på Sergels Torg istället. Det ideala är en plats som helt enkelt inte går att missförstå. /Habj 7 juli 2005 kl.01.15 (CEST)

Stället är bra (om det inte är för soligt, men då, eller om det regnar, kan man sitta inne). Någon kan ju stå vid den nedre ingången (likaledes med en röd bok:-) /RaSten 10 juli 2005 kl.13.12 (CEST)

Wikimania (från Bybrunnen)[redigera wikitext]

Det betyder väl att det är här informationen om Wikimania 2005 borde finnas? Jag såg en notis någon annanstans på svenska WP, men hittar den inte nu. Den här hittade jag via Meta:

Wikimania 2005: The First International Wikimedia Conference will be held in Frankfurt am Main, Germany from 4 August 2005 to 8 August 2005. --/RaSten 28 maj 2005 kl.21.49 (CEST)

VAD GÖR DETTA HÄR? Wikimania är ju knappast ett vanligt wikifika. Nu vet jag inte vart det borde flyttas, men här här det inte hemma. /RaSten 13 augusti 2005 kl.07.43 (CEST)

Var god skrik inte.
Wikimania är onekligen ett slags wiki-träff. Om du flyttar den till något ställe som du tycker är bättre (du kanske har lust att skapa sidan Wikipedia:Wikimania 2005?), var god lämna en notis med länk här då det står i Bybrunnens arkiv att notisen återfinns här. / Habj 16 augusti 2005 kl.04.03 (CEST)


Panikträff på måndag kväll någon?[redigera wikitext]

På söndag åker jag till Stockholm främst för att se Bad Religion och träffa ett par kompisar, åker hem igen antingen tisdag kväll eller onsdag morgon. Tänkte att jag har tid att klämma in ett litet wikifika på måndag kväll om någon har lust? Användare:Mats Halldin och Användare:Habj har redan visat intresse på irc:n. Någon annan? Kan samtidigt passa på att fråga om nån har förslag på plats... Och i så fall kommer jag behöva vägbeskrivning dit (tunnelbana), kan noll om Stockholm förutom att man kommer överallt med tunnelbanan :) Anmäl er nedan! Höres! /Grillo 11 augusti 2005 kl.19.30 (CEST)

Hmmm.. "panik"? Är du wikiträffholic? :-)
Vad sägs om "hyllan" i södra änden av Centralstation? Dit borde väl alla kunna hitta? Klockslag? /RaSten 12 augusti 2005 kl.07.15 (CEST)
Oj då, det var många år sedan sedan hyllan lades ner. Jag arbetade själv på det företag som utverkade det och jag har för mig att det var i mitten av 1990-talet. Den är numera en del av konferensanläggningen i södra paviljongen. Ville bara informera om det så att ni inte går om varandra och hade jag varit i Stockholm hade jag kommit med. //StefanB 12 augusti 2005 kl.07.23 (CEST)
Sista förslaget igår på IRC, var att omvandla det ett wiki-pubmöte istället. Runt Slussen? Man kan ju alltid träffas vid tunnelbanestationen, och sen ta sig vidare till antingen Oliver Twist eller Akkurat. / Habj 12 augusti 2005 kl.07.51 (CEST)

Låter trevligt. Är det fint väder så finns ju Mosebacke också. Dan Koehl 12 augusti 2005 kl.17.28 (CEST)

...eller Fåfängan. // Castrup 12 augusti 2005 kl.19.01 (CEST)
Om Grillo ska hitta är väl varken Mosebacke eller Fåfängan bra? Vetekatten på Kungsgatan eller Oasen inne i Centralhallen? /RaSten 12 augusti 2005 kl.20.14 (CEST)
Om Grillo ska hitta, är Slussens tunnelbanestation en utmärkt mötesplats. Vi pratar alltså om kvällstid, ca 19.30 eller så... Fåfängan är jättefint, och öppet även sen kväll. Kräver dock vackert väder, riktigt vackert väder om man ska dit så sent. För mig känns det en smula riskabelt att satsa på men iofs, om man möts vid Slussen så har man ju valet. / Habj 12 augusti 2005 kl.20.47 (CEST)
Slussens t-banestation är INTE en bra mötesplats, då den har TRE utgångar. På IRC igårkväll talade vi om Oasen i Centralhallen. /RaSten 13 augusti 2005 kl.15.04 (CEST)
Då kanske ni kan få lite fart på snacket om ni tar följande citat som utgångspunkt. Särskilt den sista meningen är intressant:

Låt dig inte skrämmas när äldre användare hävdar att deras åsikter är "neutrala" och/eller "allmänt accepterade". Låt dig inte skrämmas när de hävdar att det krävs "konsensus" när nya åsikter ska presenteras. Och låt dig absolut inte skrämmas när de hävdar att du är för "obildad" för att göra ett inlägg. Wikipedia ska vara en fri encyklopodi där de existerande åsikterna i ett ämne ska presenteras! Agneta 13 augusti 2005 kl.05.12 (CEST)

Nu går vi ordentligt off topic men... citat är mera intressanta när källa anges. Var återfinns just den här formuleringen? / Habj 13 augusti 2005 kl.10.43 (CEST)
Den varkar vara tagen från min användarsida. --Rapvatten 13 augusti 2005 kl.17.47 (CEST)

Allt det här låter bra, Slussen är mötesplatsen. Titta på min användarsida, jag ser väl ut så men tio kilo lättare ;) Pratar skånska om ni måste fråga alla :D Troligen kommer jag ha tröja med t-shirt under, beskrivande... Men det där löser sig nog, man brukar kunna hitta varandra, bara att leta efter nån som ser ut att leta efter nån etc... Annars har jag iaf träffat Castrup förr, om han nu dyker upp, så vi lär känna igen varandra. Vart man ska kan man alltid lösa på plats, så det är ju inte panik att komma fram till nu. Det löser sig som sagt. Är det nåt annat så släng iväg ett wikimail. MVH Grillo 13 augusti 2005 kl.15.00 (CEST)

Betyder Slussen Slussens uppgång mot Götgatan? /Nicke L 13 augusti 2005 kl.15.19 (CEST)
Nej, se nedan. /RaSten 13 augusti 2005 kl.16.22 (CEST)


Några har visst pratat om Oasen och andra om Slussen... (vilka förutom RaSten, av dem som ska med, har pratat om Oasen?) Härmed lanseras följande förslag:


Här, alldeles utanför dörrarna till tunnelbanenedgången (eller innanför om det regnar).
Samma plats från fågelperspektiv. Tunnelbanenedgången längst till vänster i bilden.

Mötesplats: Det lilla torg som förefaller kallas omväxlande Ryssgården och Södermalmstorg. Oavsett namnet, avses den öppna platsen på andra sidan gatan från Katarinahissen. Den som kommer med tunnelbana ska ta någon av trapporna som ligger ungefär i mitten på perrongen - inte gå till någon av perrongens ändar. Sen finns det bara ett håll att gå ut åt. Om det är vackert väder samlas vi strax utanför T-banestation Slussens dörrar, om det är regn strax innanför.
Tid: Vi samlas 19.30. Sen väntar vi till 19.45. Se alltså till att komma i tid, så inte ett försenat T-banetåg gör så du missar oss...
Destination: Bestäms beroende på väder. Mosebacke är bra om det är vackert.

Oroa er inte för att Grillo ska virra bort sig. Han har fått mitt mobilnummer, om det skulle knipa. / Habj 13 augusti 2005 kl.16.08 (CEST)

Bra förslag. Lättare att hitta och större plats att stå på än vid uppgång Götgatan./Nicke L 13 augusti 2005 kl.16.25 (CEST)

Tänkte också dyka upp på måndag, för en småjäktad småbarnsförälder är tillfällena till en öl på en pub alltför sällsynta. Väderprognosen just nu tyder på uppehållsväder och halvklart, 21 grader. jordgubbe 14 augusti 2005 kl.13.55 (CEST)