Wikipedia:Wikiträffar

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:Wiki-träff)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kontakta Wikipedia
Frågor
Kontakt
Bluegradient1.svg
Wikiträffar
Cup-o-coffee-simple.svg

wikiträffar kan personer som sysslar med Wikipedia, dess systerprojekt och andra intresserade mötas i det verkliga livet. Wikiträffar ger tillfälle att lära sig mer om personerna bakom användarnamnen och att diskutera fritt runt ett bord. På en wikiträff finns andra möjligheter att lära sig, ställa frågor, kommentera och redigera i grupp, än när man gör det över Internet.

De vanligaste wikiträffarna i Sverige är små och informella träffar på kaféer eller pubar. En del deltagare presenterar sig med både riktigt namn och användarnamnet på wikin, andra antingen med användarnamn eller eget namn (bra om man är mån om sin anonymitet). Mer organiserade träffar inkluderar skrivstugor och fotosafarier.

Den största träffen för wikipedianer är den årliga internationella Wikimania-konferensen, vanligen i juli/augusti. Bland återkommande träffar finns wikifikor och skrivstugor i Göteborg och Stockholm. Se även föreningen Wikimedia Sveriges möteskalender och anslagstavlan {{Wikiträffar2}}.

Prova gärna språklänkarna i vänstermarginalen för att hitta lokala wikiträffar i andra språkområden. Se även navigationsrutan längst ned på denna sida.

Gamla träffar ligger i arkivet.

Mötesruta
… för att hålla koll på nya träffar. Mallen nedan kan exempelvis placeras på din egen användarsida.

Klicka på +/– för att redigera mallens innehåll.
Kom ihåg detta när du arrangerar nya träffar!

{{Wikiträff2}}
Cup-o-coffee-simple.svgWikiträffar +/-

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:

Alternativt utseende på mötesrutan:
{{Wikiträff}}

Corona[redigera | redigera wikitext]

På grund av epidemihotet kan träffar ställas in med kort varsel och det är knappast att rekommendera att man reser till en träff. För träffar som ordnas eller finansieras av en organisation kan skilda regler gälla: många har ställt in all sådan verksamhet. Därtill kommer officiella dekret, som kan komma att förbjuda vissa sammankomster, se Folkhälsomyndighetens hemsida för Covid-19 eller finska Institutets för hälsa och välfärd Aktuellt om coronaviruset.

Det kan vara värt att överväga möjligheter att träffas virtuellt (se Nyligen timade träffar för exempel på sådana träffar).

Finland[redigera | redigera wikitext]

I Finland har offentliga sammankomster begränsats till högst tio personer, personer över 70 år rekommenderas att undvika kontakt med andra människor och alla att i mån av möjlighet hålla avstånd till andra, tvätta händerna och hosta i armvecket eller engångsnäsduk. Statliga och kommunala bibliotek, hobbylokaler och klubbhus har stängts och privata aktörer rekommenderas att följa exemplet.

Direktiv och rekommendationer från Wikimedia Sverige[redigera | redigera wikitext]

Styrelsen för Wikimedia Sverige har den 14 mars 2020, med anledning av den pågående covid-19/coronapandemin, utfärdat följande direktiv gällande skrivstugor finansierade av föreningen och rekommendationer gällande skrivstugor arrangerade av gemenskapen utan finansiering från föreningen. Beslutet gäller tills vidare, dock längst till och med den 15 september 2020. Det omprövas så snart som möjligt i förhållande till utvecklingen och Wikimedia Foundations instruktioner och rekommendationer.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Över världen sveper för närvarande en pandemi, som ställer världens länder inför stora utmaningar för att begränsa spridningen av covid-19/coronaviruset. Wikimedia Foundation, som finansierar stora delar av Wikimedia Sveriges verksamhet, har den 12 mars 2020 beslutat och givit direktiv om att att alla fysiska publika arrangemang finansierade med Wikimedia Foundations bidrag måste ställas in eller flyttas fram tills vidare ("All offline (in-person) public events funded by Wikimedia Foundation grants must be cancelled or postponed until further notice.") Om direktivet inte följs, kan det påverka framtida finansiering från Wikimedia Foundation. Vi bör alla beakta vår egen och andras hälsa och hjälpa till att förhindra spridningen av viruset.

Direktiv[redigera | redigera wikitext]

Alla skrivstugor med fysiska träffar och finansierade med medel från Wikimedia Sverige skall med omedelbar verkan ställas in, eller arrangeras som onlineträffar över videolänk. Om skrivstugorna ingår i en serie arrangemang, för vilka finansiering givits för hela serien, exempelvis årsvis, kan inte enskilda träffar undantas från finansieringen, för att därigenom undgå detta direktiv. Direktivet gäller alla arrangemang under Wikimedias varumärken. Vid brott mot detta direktiv kommer framtida finansiering av arrangemanget inte att beviljas. Direktivet gäller tillsvidare.

Rekommendationer[redigera | redigera wikitext]

För skrivstugor arrangerade av gemenskapen utan finansiering med medel från Wikimedia Sverige, rekommenderar styrelsen arrangörerna att genomföra träffarna som onlineträffar över videolänk, istället för som fysiska möten. Rekommendationen gäller tills vidare.

Pågående träffar[redigera | redigera wikitext]

Kommande träffar[redigera | redigera wikitext]

Wikifika, Stockholm, torsdag 2 april[redigera | redigera wikitext]

INSTÄLLT
Kafferepet.
Plats Kafferepet, Klarabergsgatan 35
Tid "första torsdagen i månaden" kl. 18.00
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Med tanke på läget just nu är det väl lika bra att jag stryker vårens fikor i Stockholm? Och att vi satsar på nya tag senare i år. Ni får gärna lämna synpunkter angående detta. // Zquid (diskussion) 25 mars 2020 kl. 15.56 (CET)
Ni kan inte pröva onlinefika? Det tänker jag göra i Göteborg.--Historiker (diskussion) 25 mars 2020 kl. 21.38 (CET)
Nu ställer jag in fikat - detta och resten av vårens fikor i Stockholm. Även pubarna. Vi får se hur läget utveckar sig framöver och när träffarna IRL kan återupptas. Om någon vill & kan ordna onlinefikor (som Historiker föreslog) eller dito pubar, så är detta iniativ välkommet. Själv har jag ingen möjlighet att göra detta. // Zquid (diskussion) 31 mars 2020 kl. 13.48 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 5 april[redigera | redigera wikitext]

Plats Online https://meet.jit.si/Wikidata-SV, anteckningslänk
Tid söndag 5 april, 14:00–16:00
Kommer Ainali
Kommer kanske
Kommentar

Wikifika, Göteborg, måndag 6 april[redigera | redigera wikitext]

Ett träbord står och väntar på oss… på Condecos övervåning.
Plats Online! Länk till Hangouts postas när det närmar sig.
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Kommer Historiker, Paracel63
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i april. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Väl mött!--Historiker (diskussion) 2 mars 2020 kl. 22.29 (CET)
Denna wikifika kan komma att ställas in till följd av pågående pandemi. Wikimedia Sveriges styrelse har idag rekommenderat att ställa in träffar, alternativt genomföra dem som onlinemöten. Det kanske kan vara intressant att pröva ett möte via Google Meet? Jag kan publicera en länk, som ni andra kan koppla upp er på.--Historiker (diskussion) 14 mars 2020 kl. 22.27 (CET)
@Historiker: Vi kör just nu på Google Hangouts (inget "Meet"-program) med 5-7 personer utan större problem. Så det kan absolut funka även 6 april. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 17 mars 2020 kl. 14.49 (CET)
@Paracel63: Tack för den informationen, det låter bra. Då prövar vi det den 6 april.--Historiker (diskussion) 17 mars 2020 kl. 20.48 (CET)
@Historiker:. Du ser på bilden från träffen 17/3 hur det såg ut från min horisont. Mer info finns i beskrivningen på filbeskrivningssidan.--Paracel63 (diskussion) 17 mars 2020 kl. 21.01 (CET)
@Paracel63: Det var intressant. Jag hoppas att vi kan köra wikifika online nästa gång. Var och en får bulla upp med förtäring hemma, vi kan skriva och vi kan diskutera. Det kanske rent av är någon utanför Göteborg, som vill hänga på och träffa oss göteborgare? Vilket mervärde!--Historiker (diskussion) 18 mars 2020 kl. 19.28 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 7 april[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 7 april, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus (fast under coronatider virtuellt, via Google Hangouts eller andra kontaktmetoder). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Skrivstuga, Falun, tisdag 7 april[redigera | redigera wikitext]

Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 7 april, 13.00 – 17.00
Kommer StenS
Kommentar: Biblioteket och Wikimedia Sverige rekommenderar oss att genomföra träffarna online i dessa coronavirustider. Vår Wikipediaträff tisdag 7/4 kommer därför att genomföras online i samarbete med projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia kl 13:00-17.00 (obs tiden) Här är länk till vår egen projektsida Redigera Wikipedia på Falu Stadsbibliotek.

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 14 april[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 14 april, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus (fast under coronatider virtuellt, via Google Hangouts eller andra kontaktmetoder). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)


Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 21 april[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 21 april, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Årsmöte och Wikipediadag, Stockholm, 25 april[redigera | redigera wikitext]

Plats Kungliga biblioteket
Tid lördag 25 april
Kommer Eric Luth (WMSE)
Kommentar 25 april är det dags för Wikimedia Sveriges årsmöte och Wikipedia-dag! Vi kommer att hålla till på Kungliga biblioteket. Mer exakta tider och schema kommer.
Till följd av den pågående pandemin har Wikimedia Sveriges styrelse idag beslutat att genomföra årsmötet helt digitalt och flytta Wikipediadagen till senare tillfälle till hösten. Mer information om detta kommer senare.--Historiker (diskussion) 14 mars 2020 kl. 22.31 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar --Allexim (diskussion) 15 mars 2020 kl. 13.03 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 28 april[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 28 april, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 2 maj[redigera | redigera wikitext]

Plats Bollnäs bibliotek, Odengatan 17 B. Vi sitter i Hälsingerummet på första våningen.
Tid lördag 2 maj, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 5 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 5 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)


Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 12 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 12 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 19 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 19 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)


Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 26 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 26 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Nyligen timade träffar[redigera | redigera wikitext]

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 4 april[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men den här gången träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 4 april, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 31 mars[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 31 mars, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, StenS, BodilKristina, Paracel63, Datariumrex, Zquid
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus (fast under coronatider virtuellt, via Google Hangouts eller andra kontaktmetoder). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
Kommer, den här gången utan kamera, men har jag något att visa eller om någon frågar vad jag redigerar visar jag gärna det genom dela flik/skärm funktionaliteten. Datariumrex (diskussion) 31 mars 2020 kl. 11.40 (CEST)
Lägger in en liten ”för kännedom” om nån är intresserad: Såg just att årets Alma-pristagare ska utses idag... [1] // Zquid (diskussion) 31 mars 2020 kl. 12.38 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar Nu är vi fem här. På Google Hangouts kan man tydligen vara upp till tio i ett och samma "diskussionsrum", så fler får gärna hänga på. I dagens pappers-GP fanns det en stor blänkare i Guiden om träffen. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 31 mars 2020 kl. 14.11 (CEST)
För en stund sedan fick vi dagens sjätte deltagare… Här skannas foton, länkas till Wikidata, putsas i artiklar och skrivs nytt (bl.a. i Fluide Glacial).SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 31 mars 2020 kl. 15.52 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 29 mars[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 29 mars, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Salgo60, Maundwiki, Abbe98
Kommentar

Wikistuga, Helsingborg, torsdag 26 mars[redigera | redigera wikitext]

INSTÄLLT
Vi ses på Helsingborgs stadsbibliotek.
Plats Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan 1 (webbplats)
Karta: 56°2′31.5″N 12°41′57.8″Ö / 56.042083°N 12.699389°Ö / 56.042083; 12.699389
Tid Torsdag 26 mars, 16:00–19:00
Kommer Autom, Utopiantos, Wikipetersson, RonjaPihl
Kanske kommer
Kommentar Varmt välkomna till den första skrivstugan i Helsingborg!

Vi kommer hålla till på stadsbibliotekets andra våning, trappan direkt till vänster innanför entrén. Det går bra att komma och gå när som helst mellan klockan 16 och 19. Biblioteket har några datorer att låna ut, men ta gärna med en egen om du har möjlighet. Skulle du inte ha möjlighet att komma, träffas vi igen 30 april på samma tid och plats.

/ Autom (diskussion) 28 februari 2020 kl. 16.16 (CET)

@Utopiantos, Wikipetersson, RonjaPihl: Med tanke på det rådande läget har vi beslutat att ställa in dagens skrivstuga. /Autom (diskussion) 26 mars 2020 kl. 11.11 (CET)
@Autom, Utopiantos, Wikipetersson, RonjaPihl: Tråkigt att corona skulle drabba ert trevliga initiativ! Den som har tid och lust får jättegärna vara del av veckans "coronastuga" nu på tisdag efter 13:00 (och senast 18:00). Klicka bara på länken då, via mobil eller dator, och känn er som hemma en längre eller kortare stund. Vårt huvudfokus är som vanligt på kvinnor eller litteratur, men ni är välkomna att bidra med allt som kan göra Wikipedia bättre. SMirC-smile.svgParacel63 (diskussion) 26 mars 2020 kl. 22.05 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 24 mars[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 24 mars, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Nävarande Paracel63, Vätte, Datariumrex, Ladanalinhyllan, StenS, BodilKristina, Tore Danielsson (WMSE), FDellby + 1 oinloggad
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus (fast under coronatider virtuellt, via Google Hangouts eller andra kontaktmetoder). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
Jag anmäler mig. Kan man göra ett test på Google Hangouts bara så att jag vet att det fungerar? Måste jag visa mitt ansikte eller räcker det om bara min röst är med? För mig fungerar båda, vill bara frågaa så att jag vet. Datariumrex (diskussion) 24 mars 2020 kl. 11.28 (CET)
Datariumrex: Du kan klicka på länken redan nu och testa! Dock kommer du förmodligen att vara ensam i chattrummet. Det är helt ok att enbart delta med ljud påslaget och video avstängt (en del behöver t.ex. göra så på grund av kapacitetsproblem), det är upp till var och en att välja. Välkommen! //Vätte (diskussion) 24 mars 2020 kl. 12.14 (CET)
Tack! Enligt egna tester fungerar min mikrofon. Det kan hända att jag kommer att behöva starta om min webbläsare(Chromium) men med den saken ur vägen borde detta gå rätt så bra. Ser fram emot mötet. Om någon vill kan ni prova att ge mig feedback vad gäller om min mikrofon är inställd på rätt volym så att jag inte skadar någons hörsel när jag pratar. Siktar på hellre för lägre än för högt Datariumrex (diskussion) 24 mars 2020 kl. 12.45 (CET)
Tack för idag! Idag var vi hela nio stycken ett tag, inklusive uppkopplade från Gotland och Falun. Tekniken funkar, med ett antal intressanta diskussioner om källor, Wikidata, önskelistor, översättningar och annat. Det skapades minst två nya artiklar och putsades i ett antal andra. Vi syns om en vecka. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 24 mars 2020 kl. 19.15 (CET)

Wikidatasnack, online, söndag 22 mars[redigera | redigera wikitext]

Plats Online anteckningslänk
Tid söndag 22 mars, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, StenS, Salgo60
Kommentar

Wikipub, Stockholm, onsdag 18 mars[redigera | redigera wikitext]

Klicka för 360-graders bild i fullskärm
Wikipubdeltagare i januari 2017.
Wikipubdeltagare i januari 2017.
Plats Blekholmen restaurant bar
59°19′54.45″N 18°3′5.71″Ö / 59.3317917°N 18.0515861°Ö / 59.3317917; 18.0515861
Tid "tredje onsdagen i månaden" kl. 18.00
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Eftersom att ingen har anmält sig tänkte jag tipsa om Wikimedia Research Showcase som är online 17.30. YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=fiD9QTHNVVM Man kan följa på IRC: #wikimedia-research. Läs mer på: https://www.mediawiki.org/wiki/Wikimedia_Research/Showcase Ainali diskussionbidrag 18 mars 2020 kl. 14.47 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 17 mars[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/AJwp-qYsNV_70eWJLuZYAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 17 mars, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, Ainali, StenS, BodilKristina, FDellby, Axel Pettersson (WMSE)
Kommer ArildV (från 16)
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
Nu är första coronastugan igång! Välkommen, alla gamla och nya deltagare. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 17 mars 2020 kl. 13.08 (CET)
Vi har haft fem uppkopplade via Hangouts, pratar teknik, kategorier och olika artikeltips. Än så länge funkar bandbredden. Att Com hem, Bahnhof och IP Only gick på knäna igår beror kanske på alla som är hemma och netflixar hela dagarna. Face-wink.svg--Paracel63 (diskussion) 17 mars 2020 kl. 13.32 (CET)
Summering av virtuell skrivstuga: sju uppkopplade – flera nästan hela tiden. Många intressanta diskussioner omkring pågående skrivprojekt eller kommande artiklar. Kategoriseringar och putsningar av projektets artiklar. Prat om pandemier, WMF- och WMSE-rekommendationer, dofter, kunskap vs information, spelmän från Dalarna och en massa annat. Vi bjuder även på kommande "coronastugor" in faluiter (som kan ha svårt att arrangera egen virtuell skrivstuga) och andra wikipedianer att vara del av våra tisdagsstugor, från 13-tiden till framemot 18-tiden. Förhoppningsvis kommer det att bli trevliga stunder framför datorer och mobiler (se bilden till höger) även fortsättningsvis . SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 17 mars 2020 kl. 18.44 (CET)

Wikidatasnack, online, söndag 15 mars[redigera | redigera wikitext]

Antal sidvisningar för Umeå de senaste 30 dagarna (mer)
Plats Online: videolänk, anteckningslänk
Tid söndag 15 mars, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Tomastvivlaren, StenS
Kommentar Vi fick byta från Jitsi till Streamyard då den inte funkade så bra idag. Vi pratade om Wikidatalistor, översättningar, Coronavirusdata, WikiTree-länkar i faktarutor, mitt försök till sidvisningsgraf och Topp 100, {{Animerad världskarta}} och säkert en del mer som jag har glömt. Ainali diskussionbidrag 15 mars 2020 kl. 18.48 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 10 mars[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 10 mars, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Lgmka, Vätte (på distans), Ladanalinhyllan, FDellby, BodilKristina
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
Den sista halvtimmen eller tre sitter vi på kafé Frilagret. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 10 mars 2020 kl. 17.35 (CET)

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 7 mars[redigera | redigera wikitext]

Plats Bollnäs bibliotek, Odengatan 17 B. Vi sitter i Hälsingerummet på första våningen.
Tid lördag 7 mars, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

WikiGap, Göteborg, fredag 6 mars[redigera | redigera wikitext]

"Humanisten", plats för skrivstugan.
Plats Humanistiska fakulteten på Göteborgs universitet
57°41′40″N 11°59′3″Ö / 57.69444°N 11.98417°Ö / 57.69444; 11.98417
Tid fredag 6 mars, 13:00–17:30
Facebook Facebookevenemang
Närvarande Paracel63 (volontär)
Kommentar Det finns fyra gånger fler artiklar om män än om kvinnor på Wikipedia, vars innehåll färgar vår kunskap om världen. Nu kan du vara med på ett världsomspännande initiativ för att minska gapet mellan män och kvinnor på internet. Skriv in dig i historien genom att delta i WikiGap Göteborg på Humanisten den 6 mars. Anmäl dig senast 25 februari4 mars: länk.--Paracel63 (diskussion) 11 februari 2020 kl. 19.55 (CET)
OBS! Sista anmälningsdag är flyttat till 4 mars. Anmälning enligt länk gäller inte om du vill vara volontär och assistera på skrivstugan (som erfaren wikipedian). Kontakta i så fall Eric Luth (WMSE) separat.--Paracel63 (diskussion) 21 februari 2020 kl. 17.59 (CET)

Wikifika, Stockholm, torsdag 5 mars[redigera | redigera wikitext]

Kafferepet.
Plats Kafferepet, Klarabergsgatan 35
Tid "första torsdagen i månaden" kl. 18.00
Kommer
Kommer kanske Zquid (kommer troligen om jag vet att fler kommer).
Kommentar Det verkar inte som några kommer till fikat... (iallafall har ingen skrivit upp sig) // Zquid (diskussion) 4 mars 2020 kl. 13.34 (CET)

Skrivstuga, Falun, tisdag 3 mars[redigera | redigera wikitext]

Plats Falu stadsbibliotek [2]
Tid tisdag 3 mars, 16.00 – 19.00
Kommer StenS
Kommentar: Här är länk till projektsidan.

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 3 mars[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 3 mars, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte (distans), Paracel63, Ladanalinhyllan (Cb), Lgmka, FDellby
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Wikifika, Göteborg, måndag 2 mars[redigera | redigera wikitext]

Ett träbord står och väntar på oss… på Condecos övervåning.
Plats Condeco, Fredsgatan 14 (vid Harry Hjörnes plats). OBS! Vi sitter på andra våningen.
57°42′18.71″N 11°58′15.25″Ö / 57.7051972°N 11.9709028°Ö / 57.7051972; 11.9709028
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:00
Närvarande Historiker, Kjell, Machatjkala, Anhn, Ladanalinhyllan, Paracel63
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i mars. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Väl mött!--Historiker (diskussion) 3 februari 2020 kl. 22.15 (CET)
Nu är vi tre wikipedianer, som sitter och fikar på andra våningen.--Historiker (diskussion) 2 mars 2020 kl. 18.05 (CET)
Jag hinner dessvärre inte komma på kvällens Wikifika, men önskar er som är där en trevlig afton! //Vätte (diskussion) 2 mars 2020 kl. 18.08 (CET)
@Vätte: Tack så mycket! Vi är nu fyra som diskuterar il-länkar.--Historiker (diskussion) 2 mars 2020 kl. 18.24 (CET)
Ytterligare två närvarande. Vi har diskuterat relevans, om artiklar finns på andra språkversioner.--Historiker (diskussion) 2 mars 2020 kl. 18.44 (CET)
Vi blev sex deltagare som fikade och diskuterade diverse ämnen, bland annat relevans, bryggerier, hockeyspelare, kvartersartiklar och eventuell försäljning av Lagerhuset. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 2 mars 2020 kl. 22.26 (CET)

Wikipedia-lördag, Robertsfors, lördag 29 februari[redigera | redigera wikitext]


Plats Robertsfors bibliotek (Skolgatan 6)
Tid lördag 29 februari, 11.30
Kommer
Kanske kommer
Kommentar Samling för att uppdatera och fylla på information på Wikipedia om kommunens byar, besöksmål och kända personer, med mera. Du får hjälp med hur du går till väga och kan låna en dator på plats. Gemensam genomgång.

Bibliotekets hyllor med lokala böcker finns som faktabas. Nu kör vi!

Deltagarna bjuds på fika.

Introduktion till Wikipedia, Lund, lördag 29 februari[redigera | redigera wikitext]

Lunds stadsbibliotek.
Plats Lunds stadsbibliotek (Utsikten), S:t Petri Kyrkogata 6. Länk till Facebook-event
Tid lördag 29 februari, 12.00-16.00
Närvarande Sofie Sigrinn, Hievelina, Sara MKH, LenaBirgersson, Stickannika, Marjailund
Kommentar Vi sätter igång klockan 12.00 med en introduktion till Wikipedia och sedan får deltagarna börja med egna redigeringar. Träffen vänder sig i första hand till personer utan tidigare erfarenhet av att redigera på Wikipedia, men även andra är välkomna i mån av plats. Det bjuds på fika.

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 25 februari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga nummer 300!
Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 25 februari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Ladanalinhyllan, BodilKristina, Lgmka, Boelnorra, FDellby, Vätte, Mina Afsar + fyra oinloggade
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
Den här veckan har vi vår 300:e skrivstuga, och vi kommer att ha en lite lyxigare fika än vanligt (det råkar vara fettisdag). Och det ska spelas in en film för grundskolan, om Wikipedia. Annars ska vi försöka ha det precis som vanligt, dvs. skriva, tipsa och lära oss mer om Wikipedia, kvinnor, litteratur och allt annat samt ha trevligt under tiden. Välkomna! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 19 februari 2020 kl. 10.07 (CET)
GRATTIS! Och smakligt fika! :-) // Zquid (diskussion) 25 februari 2020 kl. 14.05 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 25 februari 2020 kl. 18.01 (CET)

Wikipub, Stockholm, onsdag 19 februari[redigera | redigera wikitext]

Klicka för 360-graders bild i fullskärm
Wikipubdeltagare i januari 2017.
Wikipubdeltagare i januari 2017.
Plats Blekholmen restaurant bar
59°19′54.45″N 18°3′5.71″Ö / 59.3317917°N 18.0515861°Ö / 59.3317917; 18.0515861
Tid "tredje onsdagen i månaden" kl. 18.00
Kommer Fringilla, Seeitinmusic, Boberger, Maundwiki, StenS, LittleGun
Kommer kanske
Kommentar
Kanske dumt konkurrera med det utlysta samrådet ovan. Flytta till onsdag 26 februari? Eller hoppa över denna månad? Boberger (diskussion) 12 februari 2020 kl. 18.34 (CET)

@Boberger: Vilket samråd syftar du på? Fringilla (diskussion) 17 februari 2020 kl. 22.05 (CET)

@Fringilla: Bra att du frågade. Det var en WMSE-utlysning av ett samrådsmöte om strategi för Wikimedia Foundation, som var utlyst samma tid och stod om under Wikiträffar. Ser nu att utlysningen tagits bort (du hittar den i historiken). Tyder på att det ställts in eller senarelagts. Då så: min fråga faller förstås. Hoppas att Du kommer. Boberger (diskussion) 17 februari 2020 kl. 22.27 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 18 februari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 18 februari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Ladanalinhyllan, Lgmka, FDellby, Vätte (på distans) + oinloggad (kort stund)
Kommer
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
På grund av dubbelbokning är vi just nu på kafé Frilagret, en ingång till vänster i samma hus. Vi flyttar in i Göteborgs litteraturhus runt 15-tiden (vid fikan).--Paracel63 (diskussion) 18 februari 2020 kl. 13.53 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 11 februari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 11 februari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, Paracel63, BodilKristina, Ladanalinhyllan (Cb), Parolajo, Boelnorra, FDellby, (Pia) + 2 gäster från ICA-kuriren (kv)
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Wikifika, Stockholm, torsdag 6 februari[redigera | redigera wikitext]

Kafferepet.
Plats Kafferepet, Klarabergsgatan 35
Tid "första torsdagen i månaden" kl. 18.00
Kommer
Kommer kanske Zquid
Kommentar

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 4 februari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 4 februari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Paracel63, Ladanalinhyllan, Lgmka, BodilKristina, FDellby, Gudmund Bergqvist + 3 oinloggade (kv)
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Skrivstuga, Falun, tisdag 4 februari[redigera | redigera wikitext]

Plats Falu stadsbibliotek [3]
Tid tisdag 4 februari, 16.00 – 19.00
Kommer StenS
Kommentar: Här är länk till projektsidan.

Projekt Fredrika, Borgå, tisdag 4 februari[redigera | redigera wikitext]

Plats Lyceiparkens skola, Biskopsgatan 3–7, Borgå
Tid tisdag 4 februari 18:00–20:00
Kommer Lina Fredrika
Kommentar Wikipedia:Skrivstuga/Borgå 2020 Projekt Fredrika ordnar en introduktionskurs till Wikipedia i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Kursen är avgiftsfri och riktar sig både till personer som aldrig har skrivit på Wikipedia tidigare och till personer som kan grunderna och vill få lite inspiration. Anmälan via den här länken: https://www.opistopalvelut.fi/porvoo/course.php?l=sv&t=9337 Lina Fredrika (diskussion) 17 januari 2020 kl. 13.57 (CET)

Projekt Kvinnor, Älmhult, tisdag 4 februari[redigera | redigera wikitext]

Plats Vuxenskolan- Eriksgatan 1
Tid tisdag 4 februari, 16.30 – 18.30
Kommer Brapacc
Kommentar: Användare:Brapacc/WikiKvinnor är länk till projektsidan.

Wikifika, Göteborg, måndag 3 februari[redigera | redigera wikitext]

Ett träbord står och väntar på oss… på Condecos övervåning.
Plats Condeco, Fredsgatan 14 (vid Harry Hjörnes plats). OBS! Vi sitter på andra våningen.
57°42′18.71″N 11°58′15.25″Ö / 57.7051972°N 11.9709028°Ö / 57.7051972; 11.9709028
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:00
Närvarande Historiker, Anhn, FDellby, Kjell, ArildV, Vätte, Paracel63, Wolfgang8741
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i februari. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Väl mött!--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 22.16 (CET)
Vi är redan fyra som sitter här på andra våningen.--Historiker (diskussion) 3 februari 2020 kl. 18.11 (CET)
Det blev en populär fika idag med hittills åtta närvarande.--Historiker (diskussion) 3 februari 2020 kl. 19.10 (CET)
Vi hade många diskussioner om hur enwp och svwp skiljer sig åt, hur vi välkomnar nybörjare (experter eller inte), hur Wikidata kan kopplas till våra artiklar, hur man tillverkar goda smörgåsbord, de 1000 och 10 000 viktigaste artiklarna, hur man styr engagemang, gränsen mellan arter (och hur det kan jämföras med gränsen mellan avgränsade ämnen) och en massa andra saker. Mycket intressant afton. Och det blev tuggat på semlor. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 3 februari 2020 kl. 21.53 (CET)
Vi diskuterade administratörers insatser, källbeläggning av översatta och utvalda artiklar, samt korrigerade några fellänkade artiklar. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 3 februari 2020 kl. 22.12 (CET)

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 1 februari[redigera | redigera wikitext]

Plats Bollnäs bibliotek, Odengatan 17 B. Vi sitter i Hälsingerummet på första våningen.
Tid lördag 1 februari, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 28 januari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 28 januari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63, Vätte, Lgmka, Ladanalinhyllan (Cb)
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Projekt Fredrika, Borgå, tisdag 28 januari[redigera | redigera wikitext]

Plats Lyceiparkens skola, Biskopsgatan 3–7, Borgå
Tid tisdag 28 januari, 18:00–20:00
Kommer Lina Fredrika
Kommentar Wikipedia:Skrivstuga/Borgå 2020 Projekt Fredrika ordnar en introduktionskurs till Wikipedia i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Kursen är avgiftsfri och riktar sig både till personer som aldrig har skrivit på Wikipedia tidigare och till personer som kan grunderna och vill få lite inspiration. Anmälan via den här länken: https://www.opistopalvelut.fi/porvoo/course.php?l=sv&t=9337 Lina Fredrika (diskussion) 17 januari 2020 kl. 13.57 (CET)

Projekt Fredrika, Borgå, tisdag 21 januari[redigera | redigera wikitext]

Plats Lyceiparkens skola, Biskopsgatan 3–7, Borgå
Tid tisdag 21 januari, 18:00–20:00
Närvarande Lina Fredrika, Alpark, +4
Kommentar Wikipedia:Skrivstuga/Borgå 2020 Projekt Fredrika ordnar en introduktionskurs till Wikipedia i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Kursen är avgiftsfri och riktar sig både till personer som aldrig har skrivit på Wikipedia tidigare och till personer som kan grunderna och vill få lite inspiration. Anmälan via den här länken: https://www.opistopalvelut.fi/porvoo/course.php?l=sv&t=9337 Lina Fredrika (diskussion) 17 januari 2020 kl. 13.57 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 21 januari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 21 januari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, BodilKristina, Lgmka, Ladanalinhyllan, Gudmund Bergqvist, FDellby, Togo413, Tankarna2, Boelnorra + oinloggad (kv)
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)


Human Rights Edit-a-thon, Stockholm, söndag 19 januari[redigera | redigera wikitext]

Plats Nobel Prize Museum 59°19′30.74″N 18°4′14.87″Ö / 59.3252056°N 18.0707972°Ö / 59.3252056; 18.0707972
Tid söndag 19 januari, kl. 14.00-18.00
Kommer Audrey Lebioda, Nationalmuseum (diskussion) 8 januari 2020 kl. 11.42 (CET)
Kommer kanske
Kommentar Mer info här: Human Rights Edit-a-thon

Wikipub, Stockholm, onsdag 15 januari[redigera | redigera wikitext]

Klicka för 360-graders bild i fullskärm
Wikipubdeltagare i januari 2017.
Wikipubdeltagare i januari 2017.
Plats Blekholmen restaurant bar
59°19′54.45″N 18°3′5.71″Ö / 59.3317917°N 18.0515861°Ö / 59.3317917; 18.0515861
Tid "tredje onsdagen i månaden" kl. 18.00
Närvarande Haxpett, ℇsquilo, Boberger, LittleGun,Fringilla, Seeitinmusic, Heliogab
Kommentar Födelsedag för Wikipedia! Missa inte att fira med en Wikipub. /Haxpett (diskussion) 13 januari 2020 kl. 11.09 (CET)
Bra pub med dubbla sittningar. Först diskuterades fyrar, norrsken, framtidsutsikter, lumparhistorier, WLM-vinnare, geografiartiklar, podd och mycket annat. Under andra sittningen diskuterades hopslagning av wikidataobjekt, spel, älvdalska och lite annat innan jag tackade för mig. Ingen tårta, men trevligt ändå. /Haxpett (diskussion) 15 januari 2020 kl. 22.48 (CET)


Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 14 januari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 14 januari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Ladanalinhyllan, Lgmka, BodilKristina, FDellby
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Skrivstuga, Falun, tisdag 7 januari[redigera | redigera wikitext]

Plats Falu stadsbibliotek [4]
Tid tisdag 7 januari , 16.00 – 19.00
Kommer StenS
Kommentar: Här är länk till projektsidan.

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 7 januari[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 7 januari, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Lgmka, Boelnorra, BodilKristina
Kommentar Efter två veckors jullov (pga. julafton och nyårsafton) återkommer vi med nya krafter till skrivandet på Göteborgs litteratur. Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)

Wikifika, Göteborg, måndag 6 januari[redigera | redigera wikitext]

Ett träbord står och väntar på oss… på Condecos övervåning.
Plats Condeco, Fredsgatan 14 (vid Harry Hjörnes plats). OBS! Vi sitter på andra våningen.
57°42′18.71″N 11°58′15.25″Ö / 57.7051972°N 11.9709028°Ö / 57.7051972; 11.9709028
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:00
Närvarande Historiker, Vogler, Machatjkala, Paracel63, Anhn, FDellby
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i januari. Det blir den första wikifikan på 2020-talet. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Väl mött!--Historiker (diskussion) 2 december 2019 kl. 22.40 (CET)
God fortsättning! Nu är jag på plats på andra våningen. Det är mycket folk här på fiket, men jag är ensam wikipedian, än så länge. De lär stänga 21.00 idag.--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 18.02 (CET)
Nu har två deltagare till kommit hit. Vi diskuterar administratörer.--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 18.15 (CET)
Vår fjärde deltagare har anlänt. Vi diskuterar radering av artiklar och ouppdaterade artiklar, som behöver lite omvårdnad.--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 18.36 (CET)
Fem deltagare.--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 18.51 (CET)
Ytterligare en deltagare har anlänt. Vi diskuterar ILL-länkar.--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 20.39 (CET)
Vi blev sex deltagare, som fikade på denna Trettondag. Vi hade många intressanta diskussioner, bland annat om Leanderfallet, kända personer, som har synpunkter på artiklarna om dem, och vi redovisade projekt Bokmässan 2019, där det nu har laddats upp över 300 bilder på Commons. Klockan 21 stängde kaféet, men vi fortsatte diskussionen en stund utanför. Vi ses om en månad!--Historiker (diskussion) 6 januari 2020 kl. 22.13 (CET)

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 4 januari[redigera | redigera wikitext]

Plats Bollnäs bibliotek, Odengatan 17 B. Vi sitter i Hälsingerummet på första våningen.
Tid lördag 4 januari, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 18.57 (CET)

Wikifika, Stockholm, torsdag 2 januari[redigera | redigera wikitext]

Kafferepet.
Plats Kafferepet, Klarabergsgatan 35
Tid "första torsdagen i månaden" kl. 18.00
Kommer haxpett, Gojoan, Peter Isotalo
Kommer kanske Zquid
Kommentar

Tidigare wikiträffar[redigera | redigera wikitext]

Hur man arrangerar en wikiträff[redigera | redigera wikitext]

De flesta svenska wikiträffar utlyses av Wikipedia-deltagare i form av wikifikan eller wikipubar för att locka andra deltagare att umgås och prata både wiki och annat. De är informella och kräver varken anmälan eller något slags prestation. De kan vara mer eller mindre spontana och utlysas i samband med att någon befinner sig på främmande ort och vill träffa nya ansikten. Wikipedianer på besök i Stockholm uppmanas att gärna dra ihop spontanträffar!

Somliga wikiträffar utlyses av Wikimedia Foundation, såsom Wikimania. Dessa är formella, kräver normalt anmälan och är förstås, till skillnad från de informella träffarna, sanktionerade av stiftelsen. Wikimania är avsett att hållas varje år. Första gången, 2005, arrangerades det i Tyskland och 2006 i Cambridge utanför Boston.

Wikiträffen utlyses genom att uppdatera den här sidan. Den som vill ha välbesökta träffar kan utannonsera dem på bybrunnen, mejllistan och/eller med Mall:Wikiträff/Mall:Wikiträff2 som kan placeras på användarsidor, på Bybrunnen och lite varstans. Observera att anmälan till träffarna nedan inte är bindande, men ange gärna sannolikheten för att du kommer.

Nya träffar kan läggas in med hjälp av en mall om man vill. Syntax för att använda den finns nedan. Notera dock att mallen måste substas, allra senast inför arkivering. Mallen ligger på en undersida, och fungerar därför inte i arkivet.

{{subst:/Mall|dag=
|tid=
|stad=
|typ=
|plats=
|väg=
|vilka=
|text=
}}

Vägbeskrivningar[redigera | redigera wikitext]

Vägbeskrivningar kan gärna läggas som undersidor – då är de enkla att återanvända.

Göteborg

Sidan Wikiträffar/Göteborg samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Göteborg.

Karlstad
Linköping
Lund
Stockholm

Sidan Wikiträffar/Stockholm samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Stockholm.

Sundbyberg
Uppsala
  • Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17
  • Stadsarkivet (Fyriskällan), S:t Olofsgatan 15, samma byggnad men en trappa ned från biblioteket, egen ingång finns runt hörnet

Referenser[redigera | redigera wikitext]