Användare:Sophie Österberg (WMSE)/SFI

Från Wikipedia

Välkomna till denna dag, kul att ni är här!

Ni ska idag bli riktiga experter på Wikipedia för att skapa de allra bästa förutsättningarna för er att komma igång!

Upplägget är som följer:

De mjuka delarna av Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

Instruktioner Välj en av nedanstående rubriker, läs, begrunda och förstå! Gör er ägare till denna information och fundera över hur dessa delar relaterar till er och ert nyttjande av Wikipedia i klassrummet. Berätta sedan om vad ni läst för de andra. Hur ska ni presentera detta så att alla hänger med i vad det handlar om?

Börja skriva på Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

Instruktioner Välj en av nedanstående artiklar att översätta från engelska till svenska Wikipedia. Om du hellre översätter en annan artikel än de nedanstående är det självfallet varmt välkommet. Börja skriva i din sandlåda så tittar vi på det tillsammans innan vi publicerar det.

Reflektera kring ditt skrivande[redigera | redigera wikitext]

Instruktioner Skriv kort på din användarsida om dina reflektioner kring att skriva på Wikipedia. Hur är det att skriva neutralt? Vad är det lättaste med Wikipedia? Det svåraste? Vad tänkte du på när du skrev?

Ett upplägg för elever[redigera | redigera wikitext]

Instruktioner Titta igenom dessa tolv steg vilka används i USA vid universitet. Fundera över hur du kan anpassa dem för att fungera för dig i din undervisning. Gör en ny rubrik på din användarsida som heter Min Wikipediaplan för hösten 2013. Där under skriver du om hur du tänkt dig att införa Wikipedia i höstens undervisning i SFI.

Lycka till!