Användare:Kr-val

Från Wikipedia
Jag tror inte på något som jag inte vet.
Skalman
Jag tror inte på något som inte går att verifiera.
– Krister Valtonen
Geografi
Wikipedia:Babel
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fi-1 Tämä käyttäjä osaa vähän suomea.
no-1 Denne brukeren kan litt norsk.
ja-1 この利用者は簡単日本語を話します。
Wikipedia

Blog[redigera | redigera wikitext]

  • 4 oktober 2010 kl. 07.02 (CEST) En av mitt wikipedialivs höjdare inträffade igår. Jag kommer ut i köket och finner min fru läsa högt för sina vänner ur Wikipedia. Orden känns väldigt bekanta och när jag tittar över hennes axel ser jag artikeln om brittsommar som jag gjorde kraftig omrivning av för dryga året sedan. När jag släpper bomben att jag skrivit det hon just läst finner detta allmän munterhet. Nåja, det gav iallafall ett tillfälle till att visa att det inte är mina ord som är viktiga utan referenserna. Dessutom förstod nog alla med tydlighet att Wikipedia är "uppslagsboken" som alla kan redigera.
  • 14 september 2008 kl. 22.11 (CEST) En läsning av "Wikipedia article traffic statistics" för svenska Wikipedia gav ett glädjetjut då jag startade den 126:e mest lästa sidan under augusti 2008, Solförmörkelsen 1 augusti 2008. Men den hamnade efter både Lista över samlagsställningar och Special:Random, så jag vet inte om det är någon merit att hamna högt på den listan...
Altocumulusmoln 2008-05-22.
  • 22 maj 2008 kl. 08.39 (CEST) Kunskap är kul. Det är nog grundorsaken till att jag hänger här på Wikipedia. Har börja läsa en hel del om meteorologi och nyligen om moln. På väg till jobbet idag täcktes himlen av skolexempel av altocumulusmoln. En härlig känsla att veta att det var just altocumulus. Jag cyklade med ett leende på läpparna...
  • 9 maj 2008 kl. 10.18 (CEST) Den här sidan är kul (länken snodd från LA2:s användarsida). Den visar utvecklingen för ryska Wikipedia i förhållande svenska och kinesiska Wikipedia. Kurvan visar en tydlig tendens. Förutom några hopp så får ryska Wikipedia 285 flera artiklar per dag jämfört med den svenska. Extrapolerar man får man att om 45 dagar går den ryska Wikipedia om den svenska och de blir nummer 10 och vi nummer 11 i antalet artiklar bland Wikipedias språkversioner. Det blir alltså den 23 juni 2008 som detta händer. Då åker vi ut från framsidan av Wikipedias framsida. Skönt, jag unnar ryssarna den framgången!
  • 24 april 2008 kl. 09.17 (CEST) Idag såg jag för första gången att någon hade använt text som jag skrivit här på Wikipedia. Det var den tryckta versionen Östgöta Correspondenten som idag hade en artikel om Ryd där bakgrundsinformationen var hämtad från Ryd, Linköping, där jag skrivit historieavsnittet. Kul!

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Jag

Jag heter Krister Valtonen och bor i en KB-villa i Ryd, Linköping. Kommer ursprungligen från en liten by i Västergötland men efter studier i Linköping blev jag kvar här. Min mor är finska och min far var finskingermanländare som flydde till Sverige under andra världskriget. Vi pratade finska hemma, men jag följde inte upp mina finskakunskaper varför det idag bara är fi-1 som gäller för mig.

Jag gick med i Wikipedia i december 2006 och gjorde min första redigering den 3 december 2006, d.v.s. för 17 år, 4 månader och 23 dagar sedan.

Jag har högskoleutbildning inom datavetenskap. Gick vidare och forskade om neurala nätverk, men gjorde det på ett ämnesområde som mest sysslade med teknisk kommunikationsteori varför det inte gick att undvika att lära sig om informationsteori, felrättande koder och annat. Jag lämnade dock det akademiska livet bakom mig efter teknisk licenciatexamen. Nu arbetar jag med digital bildhantering inom medicinsk radiologi och har specialistkunskaper i standarden DICOM. Om dagarna blir är det mest programutveckling i C++ samt C#.NET Framework.

Jag har ett starkt friluftsintresse. Nuförtiden är det mest långfärdsskridskoåkning som gäller. En fantastisk aktivitet som har förgreningar till många ämnesområden, exv. is och väder. Jag sysslade tidigare en längre tid med grottor, men den aktiviteten ligger nu på hyllan. Har också en dotter som dansar balett, vilket är ett fascinerande område.

Min politiska åsikt är i sammanhanget irrelevant. Eventuella spekulationer betraktas som underhållande och hänvisas med nöje till diskussionssidan.

Kontakt: min diskussionssida eller via Wikipedia e-post.

Wikipediafilosofi[redigera | redigera wikitext]

Jag älskar att skriva och tycker att Wikipedia är en fantastik idé. Jag försöker hålla mig till de områden där jag har grundkunskaper, men redigerar försiktigt på andra ställen också. Jag tycker illustrationer är viktiga och försöker uppmuntra andra att bidra med sådana och bidrar även själv, efter bästa förmåga. Källor är något annat som jag värnar starkt om. Jag var tidigare mergist men har nu svängt och tycker ofta det är bättre att man kommer direkt till en artikel som beskriver det man är ute efter än att man blir skyfflad till mitten av en stor artikel.

Tycker det är roligt med Wikipedia:Veckans tävling och har anordnat några tävlingar. Hade länge önskan att vinna en tävling och till slut lyckades jag med det i maj 2009.

Saker jag skulle kunna göra[redigera | redigera wikitext]

Projekt som jag deltar i[redigera | redigera wikitext]

Lite mer engagerat:

Skulle vilja jobba mer med:

Bevakar utvecklingen:

Bra-ha-referenser[redigera | redigera wikitext]

Undersidor:

Roliga/fascinerande artiklar[redigera | redigera wikitext]

Prishylla[redigera | redigera wikitext]