Wikipedia:Patenterat nonsens som har raderats

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Ibland händer det att någon användare skriver något värt att dra på munnen åt, även om det inte riktigt passar på Wikipedia. Några av dessa kan ändå vara värda att spara åt eftervärlden.

Lägg nya bidrag överst. Observera att detta inte är en sida för att spara klotter i allmänhet. Kom också ihåg att även det vi här betraktar som nonsens kan ha verkshöjd: ange skapare, oavsett om det är användarnamn eller IP-nummer, särskilt för raderade sidor där det inte syns i historiken.

2017[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Sport i Nya Zeeland[redigera | redigera wikitext]

Hela artikeltexten följer nedan:

Rugby

2016[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Ryssugnar[redigera | redigera wikitext]

Någon har förstått utmarkerade fornlämningar som en kulle, vilket hamnat i Geonames och sedan hos Lsjbot'.

Ryssugnar (finska: Ryssänuuneja, svenska: Ryssughar) är en kulle i Finland. Den ligger i den ekonomiska regionen Åbo ekonomiska region och landskapet Egentliga Finland, i den sydvästra delen av landet, 170 km väster om huvudstaden Helsingfors. Toppen på Ryssugnar är 40 meter över havet.

Fiskjärv[redigera | redigera wikitext]

Från Diskussion:konvergens (geologi) (Gulo gulo är det vetenskapliga namnet för järv):

Man ska inte drick vatten efter att man har ätit fisk för att fisken kan gå gulu gulu i din mage Fisk ska inte gå gulu gulu för att den är död Om fisk gör gulu gulu ska du gå och fisk en fisk och äta den så att den första fisken har en vänn :)

Den förlorade djäknen[redigera | redigera wikitext]

Lite studentikos historia, av användare Kepsleffe, 1 april 2016.

Den förlorade djäknen är en staty som tillhör Östgöta nation i Uppsala. Den förlorade Djäknens namn sägs ha varit Karl Bertsson. Bertsson var en ung man som studerade prästutbildningen vid Katedralskolan i Skara under det sena 1500-talet. Han var en gudfruktig man och en flitig elev, älskad av alla.

En kväll, efter en särskilt tung dag vid pulpeten, kom Karl Bertsson till krogen Hasses, vilken ligger ungefär där Stjärngrillen ligger idag. Bertsson träffade där en utbyteselev från Katedralskolan i Linköping. Linköpingsbon ska ha övertalat Bertsson om att gräset var grönare på andra sidan Vättern. Sentida forskare menar att Bertsson blivit övertalad under påverkan av mycken dålig punsch.

Dagen därpå tog Karl Bertsson sina få ägodelar, samt sitt huvud – inte bara tyngt av skam, gissar vi, och flyttade till Östergötland. Bertsson fick det dock svårare än han trott. Han saknade den Västgötska slätten mer än han trott, och han kuggade alla sina tentor. Pengarna var slut. När den sköna västgötskan mer och mer fick en östgötsk ton blev det också mycket svårare att ragga.[1]

Karl Bertsson fick slutligen anställning som djurvårdare på en gård ett par mil nordost om Norrköping, och avbildas därför med en låda djurfoder. Västgötar ser statyn av Karl Bertsson som en varning om vad livet på Vätterns östra kant kan medföra. För östgötar är han däremot en stor förebild, och därför har han placerats både framför Östgöta nation och vid Vallerstads kyrka.

Referenser Bild på statyn av Den förlorade djäknen som står vid Vallerstads kyrka https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Gottfrid_Larssons_staty_S%C3%A5ningsmannen%2C_vid_Vallerstads_kyrka%2C_den_12_maj_2008.jpg

Historen förtäljs av den kända skriftställaren Leif "Kepan" Kepsson

  1. ^ Se "Östgötacasanova", mer känt som Kolmårdstroll

[[Kategori:Studentkultur]]

Fisk Kraftverk[redigera | redigera wikitext]

Om ändå fiskfissionen hade varit verklighet

Dom norksa Fisk Kraftverken delar flera likheter med dagens kärnkraftverk. Huvuddelen är turbinen. Turbinen är formad som en munk med vatten som strömmar, tack vare en diesel generator, i en cirkel. I detta vatten har man då fina norska laxar som är proppade med U-238, den vanligatste typen av uran i kärnkraft. Fiskarna simmar runt och därmed producerar fission. ...

Tarmludd[redigera | redigera wikitext]

När tarmluddscellerna (mikrovillit) dör och bryts ned överförs de sedan via tarmkanalen till naveln, där det utsöndras som navelludd. Navelludd har visats innehålla spår av E.coli samt andra tarmbakterier. I tarmen utgör dessa bakterier normalt ingen skada men utanför tarmen kan de orsaka allvarliga infektioner och i värsta fall döden.

2015[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Katter[redigera | redigera wikitext]

Katter har genom alla tider kunnat flyga med sin svans. men under som senaste 800 åren har katterna slutat att använda sin svans som funktion att flyga.

Indus[redigera | redigera wikitext]

Indus var en rik liten flod som alla muslimer gillade och de tyckte också om att bada i den för att det var "heligt vatten"

El Plástico[redigera | redigera wikitext]

En hyggligt skriven artikel om de av AIK:are kallade "Söderbrödernas" möte i allsvensk fotboll. Tele 2 arena har konstgräs till skillnad från AIK:s hemmaplan Friends, och både Djurgården och Hammarby delar denna hemmaplan sedan 2013:

El Plástico (uttal på söder: /ɛl ˈplastis/), ett ångestladdat familjederby i fotboll som utspelas på plast i förorten Enskede mellan huvudstadens två förlorare Hammarby Fotboll IF och Djurgården Fotboll IF. Två klubbar som i över 100års tid verkat i skuggan av Sveriges största klubb AIK.

Hittills har El Plástico i ligan vunnits av Hammarby Fotboll IF 1 gång och av Djurgårdens Fotboll IF 0 gånger. Inräknat samtliga tävlingsmatcher, med tillfällen då lagen möts i europeiska cuper, är det ännu jämnare – 0 Hammarby Fotboll IF-vinster mot 0 Djurgårdens Fotboll IF.

Sagornas krig[redigera | redigera wikitext]

Från De svenska korstågen, som tycks ha varit en livlig affär:

Men Finland som stolta dom är slogs tillbaka med hjälp av Sauron och Darth Vader! Saruman fick inte vara med och leka, för att han var för full. Men allting misslyckades för finnarna när Mumin beträdde oss.


Eksholmssjön[redigera | redigera wikitext]

Diff på ändring av sjöns volym 164000 -> 167000 med redigeringskommentaren "Ändrade volymen på sjön för att ta fast fuskare på en tipsrunda ändrar tillbaka när vi är klara". Återställt 6 timmar senare.

Arkiv[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]