Wikipedia:Patenterat nonsens som har raderats

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Ibland händer det att någon användare skriver något värt att dra på munnen åt, även om det inte riktigt passar på Wikipedia. Några av dessa kan ändå vara värda att spara åt eftervärlden.

Lägg nya bidrag överst. Observera att detta inte är en sida för att spara klotter i allmänhet. Kom också ihåg att även det vi här betraktar som nonsens kan ha verkshöjd. Materialet kan presenteras på två olika sätt; 1) antingen genom listning av en artikeldiff eller genom att presentera raderat material och ange artikelnamn, skribent (användarnamn eller IP-nummer) och tidpunkt.

2021[redigera | redigera wikitext]

Folkrepubliken A205[redigera | redigera wikitext]

Kramar är en bra valuta? Av: Asinineellen (diskussionbidrag (raderade) • loggar (om) • stats), 3 september 2021.

{{Coord|63|N|16|E|type:country_region:SE|display=title}}
Folkrepubliken A205 är en fiktionell republik beläget i Södra Latins gymnasiums östra flygel på Södermalm i Stockholm. Republikens inträde i EU har inte godkänts. Folkrepubliken A205 verkar under föreningsutskottet i Södra Latins elevkår.

Folkrepubliken A205
Nationalsång: Shoreline[a]
HuvudstadA205
Officiellt språk Svenska
Erkända nationella språk Finska
Spanska Koreanska Alviska
Demonym Folkrepublikansk (maskulinform)
Folkrepublikansk (femininform)
Statsskick Republik
Area
 -  Totalt 447 425,16 km² (196:e)
 -  Vatten (%) 8,97
Befolkning
 -  juni 2021 års uppskattning 10 409 248 (196:e)
 -  Befolkningstäthet 23,3 inv./km² (196:e)
BNP (PPP) 2019 års beräkning
 -  Totalt 0,0 KR (196:e)
Valuta Kramar (KR)
Tidszon CET (UTC+1)
 -  Sommartid CEST (UTC+2)
Topografi
 -  Högsta punkt Klassrummet A205, 10,5 m ö.h.
 -  Största sjö Ingen, Ingen km²
 -  Längsta flod Ingen, 720 km
Antipod 63°S 164°V / 63°S 164°V / -63; -164
Datumformat ÅÅÅÅ-MM-DD
Kör på Vänster sida
Nationaldag 3 september
Nationalitetsmärke A205
Landsnummer 999
 1. ^ Shoreline (de facto) har aldrig antagits officiellt som nationalsång, men är det enligt konvention.

Vaktel[redigera | redigera wikitext]

Seri[redigera | redigera wikitext]

I artikeln om djuret Seri hade Lsjbot blandat ihop den tvåvingade svampflugan med folkgruppen Seri från Sonora i Mexiko och bildgalleriet blev därefter. Artikeln låg med detta egendomliga fel i ungefär 7 år från 2014 till 2021 tills det att det upptäcktes och rullades tillbaka i januari 2021.
Seri
Systematik
DomänEukaryoter
Eukaryota
RikeDjur
Animalia
StamLeddjur
Arthropoda
UnderstamSexfotingar
Hexapoda
KlassEgentliga insekter
Insecta
OrdningTvåvingar
Diptera
FamiljSvampflugor
Platypezidae
SläkteSeri
Vetenskapligt namn
§ Seri
Hitta fler artiklar om djur med


Seri är ett släkte av tvåvingar. Seri ingår i familjen svampflugor.


Kladogram enligt Catalogue of Lifeoch Dyntaxa:

svampflugor 
 Seri 

Seri dymkaSeri obscuripennis
AgathomyiaBertamyiaBolopusCallomyiaCalotarsaGrossosetaLindneromyiaMelanderomyiaMetaclythiaMicrosaniaPamelamyiaParaplatypezaPlatypezaPlatypezinaPolyporivoraProtoclythiaBildgalleri[redigera | redigera wikitext]

2020[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Antiseismologi[redigera | redigera wikitext]

Antiseismologi är läran om hatet mot jordbävningsvågor. Deras utövare kallas för antiseismologer och är väldigt hatiska mot skakningar i jordskorpan.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Antiseismologi har alltid funnits så länge det har funnits, och där det har funnits jordbävningar. Tänk dej själv, vem fan gillar jordbävningar?

Kända utövare[redigera | redigera wikitext]

 • Din mamma
 • Vem du än känner
 • förmodligen du
 • Din granne
 • och deras hund

Hästmaffian (konspirationsteori)[redigera | redigera wikitext]

Teorin om hästmaffian innebär att man tror att alla vita hästar är medlemmar i en organisation som kallas hästmaffian. Medlemmarna i hästmaffian samlar information om icke ont anande personer och djur som går i närheten. Hästmaffian skickar sin information till Försvarets Radioanstalt som kallas FRAS i hästmaffians kretsar.

Hästarna som är med i hästmaffian samlar information genom att använda sina ögon som kan fungera som kameror eller laserpistoler. De som tror på hästmaffian tror även att hästarna kan skicka signaler genom att vända på sina öron. När de gör det ställer de in olika radiofrekvenser. De som tror på hästmaffian svär på att de är sanning. De säger också att de inte är paranoida eller galna.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Det här är första gången hästmaffian nämns i skrift. Det är ner skrivet ca 2 oktober 2019. Bilden är från några scouters anteckningar.
Det här är en bild över några anteckningar

Teorin om hästmaffian startades hösten 2019 då några scouter var på hajk på Lovön. Scouterna hävdar att alla vita hästar betedde sig misstänksamt och drog då slutsatsen att det måste vara hästmaffian, en hemlig organisation som organiserade hästarna och utbildade dem till spioner. De blev som mest misstänksamma när de gick igenom en hage med två vita hästar. Hästarna följde dem med deras blick och gick efter dem. Det var då de märkte att de vred på öronen som om de ställde in radiofrekvenser. De insåg då att hästarna skickade information till FRAS.

I februari 2020 var samma scouter ute på en annan övernattning i skogen. [1]De hittade då hästspår och hästbajs samtidigt som några ledare var frånvarande. Det gjorde de misstänksamma då de hade sett flera vita hästar. </ref>De trodde att hästmaffian hade kidnappat deras ledare och hållit dem gisslan. Den teorin stämde inte då dessa ledare dök upp på morgonen därefter, fast i inte alla. De upptäckte sedan att hästmaffian hade slagit läger i stugan där de befann sig. De märkte även att en av deras ledare “bodde” på samma plats. Den ledaren som befann sig på samma plats som hästmaffian var dock närvarande, eller de trodde det. Deras ledare var egentligen en annan ledare som var förklädd, vilket stärks av att den ledaren inte dök upp på några aktiviteter efter heller.

Hästmaffians allierade[redigera | redigera wikitext]

Hästmaffian består inte bara av vita hästar utan också av några bruna vilket är hästmaffians bästa spioner som lyckats förklä sig. Hästmaffian är också allierad med [2]Pedro, en orange katt som bor vid stugan där hästmaffian bosatt sig. Pedro bär en antenn som samlar information om personer och djur i närheten. Han skickar sedan den informationen till en av hästmaffians medlemmar eller direkt till FRAS. Han är även Covid-19 och rabies.

Hästmaffian är allierad med en av ledarna som nämnts ovan. Man vet inte vilken men misstänker ledaren som klädde ut sig till en annan. Den ledaren ger information till hästmaffina som var folk kommer befinna sig så hästmaffian kan hinna till den platsen först.Därför är hästmaffian alltid ett steg före.

Inga kor är allierade med hästmaffian då kor är heliga inom hinduismen och är därför oskyldiga.


Hästmaffian och Covid-19[redigera | redigera wikitext]

De som tror på hästmaffian tror även att hästmaffian skapade Covid-19. De tror att hästmaffian skapade den och spred den med hjälp av katten Pedro. De grundar den här teorin på att man äter hund i Kina, där Covid-19 kommer ifrån och hundar säger voff. Voff är en del i vofflor, vilket är våfflor felstavat och våfflor kan vara frasiga. Därför är FRAS kopplat till Covid-19.

Hästmaffian vill förstöra världen med hjälp av Covid-19.


Källor[redigera | redigera wikitext]

Det är inte mycket skrivet om hästmaffian på internet, det mesta finns endast muntligt. Här är dock några bilder och länkar.

https://www.instagram.com/p/B8Rt1jWJSBt/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BpMU0eHHRiQ/?utm_source=ig_web_copy_link


Spelaren Pascal[redigera | redigera wikitext]

Ur Pascals triangel.

Inom matematiken är Pascals triangel en geometrisk framställning av bettingkoefficienterna. Triangeln skapades av Pascal Mbog, i ett tappert försöka att knäcka Unibets algoritm. Dr Pascal hade spenderat sin sista slant på att Arsenal skulle vinna mot Newcastle, där "The Gunners" faktiskt överraskade och lyckats lirka in en boll i krysset, men matchen slutade dessvärre 6-1 till Newcastle. Efter detta nederlag såg inte Pascal någon annan lösning än att lista ut Unibets kod, något han misslyckats med inom Black Jack sektionen. Resultatet blev en triangel, och han möttes först av kritik bland Gaming Rummets professorkommité. Tvivlandet upphörde när Pascal häpnadsväckande lyckades vända en fem-krona till strax över en röding, och den nu så högt värderade doktorn sågs lämna huset den kvällen iklädd en Mexikansk Sombrero hatt samt bärandes på ett paket 3,5 procentig lättöl. Än idag har inte någon lyckats lista ut matematiken bakom Triangeln, och det mesta tyder på att Pascal Mbog hade tur den kvällen. Hur det än må vara är nu Pascal bannlyst från samtliga svenska och utländska betting sidor. Ryktet säger att mannen som en gång förvånade en hel värld befinner sig på Sydamerikas västkust, troligen Peru, och anordnar småspel för det lokala byborna, iklädd en Sombrero hatt, dansandes under de tropiska gryningarna.

Ur artikeln Knogjärn[redigera | redigera wikitext]

"Är lätt att beblanda med knogbjörn. Knogbjörn lever i flock, oftast i bo under marken och är lätt att trampa i vid svampplock eller träfällning. En knogbjörn blir ca 127 cm lång och väger 80 kg. Dess knogrammar har styrka nog att vika en stridsbåt-90 på mitten med en halvmiss. I ett vanligt knogbjörns bo, bor cirka 1780 stycken knogbjörnar. Inklusive knogbjörnsdrottnignen, som själv väger 890 kg och bänkar 1300 kg."

Tripsar och datorskärmar[redigera | redigera wikitext]

Ett tips i artikeln tripsar hur man blir av med problemet med tripsar i datorskärmar; En annan bra metod kan vara att sätta på en riktigt dyster film, då kan Tripsen bli ledsen och flyga ifrån skärmen för att söka sig till en glada tillvaro; kanske värt att pröva..

Ur artikeln Gräsklippare[redigera | redigera wikitext]

Innan gräsklipparen uppfanns så brukade man släppa ut ett dussin gräsänder som på några dagar kunde beta av en rätt stor gräsmatta.

DJ Kattpiss[redigera | redigera wikitext]

DJ Kattpiss
Dj Overule Nova Era Beach Party.jpg
FödelsenamnKattungen
SmeknamnPisskatt & Katten
Födelsedatum1996
DödsdatumOklart, men kröket lär dräpa honom
Kända förKrökgatan -2018

Umeås sexfest - 2019

Midsommar -2020

DJ Kattpiss är namnet på Göteborgs hetaste och kanske även en av landets allra mest lovande DJ-talanger.

== Biografi ==

DJ Kattpiss, även kallad för katten i folkmun, är född och uppvuxen i den något pittoreska hålan Öjersjö. Katten hade en vanlig uppväxt som präglades av vänner, fotboll, tjejer och självklart... musiken. En av DJ Kattpiss allra största idoler är och kommer alltid att förbli Avicii. Han var alltid en inspirationskälla för katten men det var först vid Aviciis tragiska bortgång som katten började ta sin musikkarriär på allvar. Senare samma kväll som nyheten om Avicii nådde världen föddes en ny stjärna på himmelen. DJ Kattpiss.

== Styrkor ==

 • Vet vad folket vill ha och ger dem det.
 • DJ Kattpiss får ALLTID festen att flyga
 • Ruggigt vass på att rodda dansgolv
 • Kröka

== Svagheter ==

 • Noll feeling
 • Volymkontroll
 • Kröka lagomröka lagom

2018[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Ur artikeln Frukt[redigera | redigera wikitext]

I vardaglig mening syftar frukt på större botaniska frukter med sött och saftigt kött. Bär kan på samma vardagliga sätt ses som en undergrupp av frukt, nämligen frukter som är så små så man kan stoppa många av dem i munnen samtidigt. Inom metabotaniken härrör denna vardagliga definition av begreppet "bär" från den så kallade Jaggerska skolan. Jagger ställer i sin The Principles of Metabotanics: An Inquiry Into the Nature of Fruit and Berries upp ett antal kriterier för att på goda grunder kategorisera frukt och bär. Inom metabotaniken är definitionsmässigt begreppet "frukt" omtvistat. Många bär och nötter är dock att betrakta som botaniska frukter, men inte frukter i vardaglig mening. Frukten, i botanisk mening, bildas av bladlika organ i mitten av blomman som kallas fruktblad (här görs alltså ingen definitionsmässig skillnad mellan "löv" och "blad". För en metabotanisk djupdykning rörande denna definition: jfr. Nyarborianism). På dessa sitter fröämnena. Fruktblad kan vara fria från varandra och bilda vardera en pistill, eller sammanväxta och bilda en gemensam pistill. Den nedre delen av pistillen, med fröämnena, kallas fruktämne.

(The Principles of Metabotanics: An Inquiry Into the Nature of Fruit and Berries finns inte. Metabotanik är inte ett ämnesområde. Inte heller nyarborianism. Togs bort 2018, men funnits i artikeln i åratal. Lades primärt till av Special:Bidrag/83.248.151.32. /Julle (disk.))

2017[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Skiftare[redigera | redigera wikitext]

Tips för äventyrsrollspelare? Glöm inte rouge! Skriven 27 december 2017 av Fina0203

Skiftare är även som vissa människor brukar kalla Varulvar. För oss när vi tänker på varulvar så tänker vi ju på håriga bestar som förvandlas under fullmånen. Det behöver ju inte vara så. Vissa Skiftare kallar sig själva för, antingen Skiftare, Varulvar, Vargar. Bros på vad dom tycker och som passar. Det finns ju typ av ’vilda Skiftare’, som hatar människor och sånna som ’tama Skiftare’. Vissa kanske tycker att det är lik serien VargBlod. Tyck det då men jag kan säga dig, är du säker på att Skiftare och alla dom andra fantasy varelserna inte finns? Man brukar skrämma barn med att berätta skräkhistorier om dom. Som i Harry Potter så finns ju en Varulv med där. Alla vet ju att i en flock så finna det en Alpha, en Luna. Deras barn, den äldsta får ärva Alpha rollen, även om det är än tjej. Skiftarnas fiender är, häxa, vampyr, demon och rouge.

Julspik[redigera | redigera wikitext]

Asså, från början fanns det ju bara vikingarna och kring jul fanns det inget att göra. Men sen fanns något att göra, fira julgranen och offra och skit. Medans de högg ner granen satte de ner den i staden (det var en stor gran Harry!). Medan de satte upp den i stadens mitt halkade den och ingen vill ha en halkande gran för ayy pyntet är stort. När de märkte detta spikade fast den i Jesus skägg som var slang för moln, för på den tiden var moln en sak (ja Harry jag kommer till det!). Nu för tiden kallar vi moln för ymers hjärna.

Anledningen att de spika fast granen i Jesus skägg var för att molnen står stilla speciellt på julafton och molnen står stilla för att granen står stilla. Sen när juletiden är över, den 24e inte 25e då blir granen sur för den inte fått tillräckligt offer och åt upp hela staden. Det heter staden för att det bara fanns en stad den tid vikingarna bodde i Mesopotamien. När vikingarna i utkanten såg julgranen äta upp staden (för den är så stor Harry!) då flydde de norrut genom medelhavet. Å när granen märkte det då slängde den ut med allt julpynt den inte var nöjd med i rymden och det är så vi har stjärnor. De använde det där julpyntet för att ta sig till afrika också känt som Skandinafrika.

När de kom fram till Skandinafrika mötte de en mystisk man som gav de en kompass. Då märkte de att norr ut faktiskt var söderut aaah. Då hoppade de på sina flottar och använde dom för att åka genom asien till det skitigaste land de kunde hitta (danmark). Asien var namn på det stora havet som kom från namnet asianboi2000 ett helgon som dog under julgrans-attacken.

När de kom fram till danmark en dag efter julgrans attacken kom nyheterna redan till amerikat och då blev de rädda av julgranens hastighet, då det var den enda julgranen som existerade på den tiden. Då flydde de en än gång norrut eftersom julgranar inte tål kyla och för att danmark är uselt. Villket är därför alla riktiga kristna hatar danmark. Då när de var norrut mötte de det oljiga landet norsché. Väl framme var de inte nöjda med oljan så de stack västerut. när de sedan seglade på sina flottar västerut hittade de en vulkan och eftersom de var komiska på den tiden döpte de den till island. Å det är historien om varför julspiken är viktigare än hjulspiken.

Kvarktång[redigera | redigera wikitext]

En kvarktång är ett mycket litet teoretiskt redskap som används för att hålla atomer på plats. Redskapet består av två neråt- eller uppåtkvarkar, och kan hittills inte skapas i verkligheten. Om man i teorin hade tillräckligt många kvarktänger skulle man simultant kunna hålla fast alla atomer i universum, och därmed stanna tiden via en nedfrysning till absoluta nollpunkten.

OGLE-95-169L b[redigera | redigera wikitext]

Skriven av 85.226.189.78

OGLE-95-169L b är en planet som NASA har upptäckt för 2 årsen och år 2016 har dem skickat en sonder som heter NASA79-Jw9-0 och kanske kommer fram år 2029 men under färden så har dem uppteck en ny planet och dem såg ett rymdskepp med en levande astronaut som såg lite ut som en människa fast spetsigare öron så dem bestämde att vända farkosten och flyga mot den nya planeten och landa på planeten så dem kommer att landa år 2018 men dem är nära och filmar allt och dem har sett ett högt torn som dem har en teori om att den är högre en kungstornet i Saudiarabien. Ungefär 5682 meter högt men dem vet inte en. Och dem har sett att dem har flygbilar och lastbilar och att alla tåg är på räls i luften.

Fogskums-Micke[redigera | redigera wikitext]

Skriven av 85.226.102.57

Fogskums-Micke är en "man" av rang! Har har sedan födseln haft ett tufft liv med många olika arbeten

Micke's tidigare arbete:

 • Färg
 • Fogskum
 • Bortglömd fender

När man får dricka snaps[redigera | redigera wikitext]

Men för att få ta en snaps så måste man äta sill innan.

Så borde det vara? I alla fall enligt någon med ip-nummer 146.66.236.40.. (Från 13 juni 2017)

Väder i Charlottenberg 19. april[redigera | redigera wikitext]

Solen skiner och fåglarna sjunger

Sport i Nya Zeeland[redigera | redigera wikitext]

Hela artikeltexten följer nedan:

Rugby

Är solen fyrkantig?[redigera | redigera wikitext]

Som många säkert undrar när man tittar på solen eller månen är om den är fyrkantig, inte fyrkantig men iallafall grön eller lilla. Men jag har svaret på denna fråga, det är en skugga av en anka som flyger. Det kan dock också vara en rop av hjälp av en utomjording som inte gillar solar som sedan har blivit fångad av ett svart hål. Vi kan förstås inte glömma möjligheterna av att det är Donald Thrumps reflektion av framtiden när Sverige bygger en mur mot Ryssland, Danmark ,Finland och Norge. då undrar säkert hur Sverige fick råd med det och det är för att de var med i nionde världskriget och tjärnar riktigt bra på det.

Servetteori[redigera | redigera wikitext]

Servetteorin är benämningen för den föreställning som baseras utifrån en komparativ metod som jämför servetter med det manliga släktet. Teorin grundar sig i en särskild uppfattning gällande att utbudet av den mängd servetter kan jämföras med ett liknande utbud i avseende till män. Servetteorin bedöms baseras utifrån en motreaktion av patriarkala strukturer. Som ett resultat av den samtida samhällsstruktur med avsikt att tillämpa intersektionalitet i form av genusperspektiv. I praktiken används teorin i form av en metafor där användningen av en servett genom att exempelvis snyta sig och därefter göra sig av med servetten, baserat utifrån personligt behov därefter förbrukar en ny servett vid personlig begäran. I likhet med att uträtta en temporär relation med en man och därefter avsluta relationen, vid behov sedan återuppta liknade interaktion med en ytterligare individ i form av könet.

FrancineLove

2016[redigera | redigera wikitext]

Lägg till mer humor

Ryssugnar[redigera | redigera wikitext]

Någon har förstått utmarkerade fornlämningar som en kulle, vilket hamnat i Geonames och sedan hos Lsjbot.

Ryssugnar (finska: Ryssänuuneja, svenska: Ryssughar) är en kulle i Finland. Den ligger i den ekonomiska regionen Åbo ekonomiska region och landskapet Egentliga Finland, i den sydvästra delen av landet, 170 km väster om huvudstaden Helsingfors. Toppen på Ryssugnar är 40 meter över havet.

Fiskjärv[redigera | redigera wikitext]

Från Diskussion:konvergens (geologi) (Gulo gulo är det vetenskapliga namnet för järv):

Man ska inte drick vatten efter att man har ätit fisk för att fisken kan gå gulu gulu i din mage Fisk ska inte gå gulu gulu för att den är död Om fisk gör gulu gulu ska du gå och fisk en fisk och äta den så att den första fisken har en vänn :)

Den förlorade djäknen[redigera | redigera wikitext]

Lite studentikos historia, av användare Kepsleffe, 1 april 2016.

Den förlorade djäknen är en staty som tillhör Östgöta nation i Uppsala. Den förlorade Djäknens namn sägs ha varit Karl Bertsson. Bertsson var en ung man som studerade prästutbildningen vid Katedralskolan i Skara under det sena 1500-talet. Han var en gudfruktig man och en flitig elev, älskad av alla.

En kväll, efter en särskilt tung dag vid pulpeten, kom Karl Bertsson till krogen Hasses, vilken ligger ungefär där Stjärngrillen ligger idag. Bertsson träffade där en utbyteselev från Katedralskolan i Linköping. Linköpingsbon ska ha övertalat Bertsson om att gräset var grönare på andra sidan Vättern. Sentida forskare menar att Bertsson blivit övertalad under påverkan av mycken dålig punsch.

Dagen därpå tog Karl Bertsson sina få ägodelar, samt sitt huvud – inte bara tyngt av skam, gissar vi, och flyttade till Östergötland. Bertsson fick det dock svårare än han trott. Han saknade den Västgötska slätten mer än han trott, och han kuggade alla sina tentor. Pengarna var slut. När den sköna västgötskan mer och mer fick en östgötsk ton blev det också mycket svårare att ragga.[1]

Karl Bertsson fick slutligen anställning som djurvårdare på en gård ett par mil nordost om Norrköping, och avbildas därför med en låda djurfoder. Västgötar ser statyn av Karl Bertsson som en varning om vad livet på Vätterns östra kant kan medföra. För östgötar är han däremot en stor förebild, och därför har han placerats både framför Östgöta nation och vid Vallerstads kyrka.

Referenser Bild på statyn av Den förlorade djäknen som står vid Vallerstads kyrka https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Gottfrid_Larssons_staty_S%C3%A5ningsmannen%2C_vid_Vallerstads_kyrka%2C_den_12_maj_2008.jpg

Historen förtäljs av den kända skriftställaren Leif "Kepan" Kepsson

 1. ^ Se "Östgötacasanova", mer känt som Kolmårdstroll

[[Kategori:Studentkultur]]

Fisk Kraftverk[redigera | redigera wikitext]

Om ändå fiskfissionen hade varit verklighet

Dom norksa Fisk Kraftverken delar flera likheter med dagens kärnkraftverk. Huvuddelen är turbinen. Turbinen är formad som en munk med vatten som strömmar, tack vare en diesel generator, i en cirkel. I detta vatten har man då fina norska laxar som är proppade med U-238, den vanligatste typen av uran i kärnkraft. Fiskarna simmar runt och därmed producerar fission. ...

Tarmludd[redigera | redigera wikitext]

När tarmluddscellerna (mikrovillit) dör och bryts ned överförs de sedan via tarmkanalen till naveln, där det utsöndras som navelludd. Navelludd har visats innehålla spår av E.coli samt andra tarmbakterier. I tarmen utgör dessa bakterier normalt ingen skada men utanför tarmen kan de orsaka allvarliga infektioner och i värsta fall döden.

Arkiv[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]