Användardiskussion:Attitydskolan

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Varmt välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Attitydskolan!

Vi hoppas att du kommer trivas här. Till att börja med kan vi rekommendera dig att läsa nybörjarkursen. Om det är något du undrar, kolla om frågan redan är besvarad först under frågor och svar. Wikipedia går ut på att vi arbetar tillsammans. Du behöver inte vara tekniskt kunnig för att bidra till encyklopedin; var djärv och våga pröva dig fram! Prova också gärna sandlådan där kan du testa wikitekniken innan du börjar redigera på riktigt!

Wikipedia är en wiki, och alla får redigera. Med denna teknik skapar vi ett fritt uppslagsverk till alla. Utgå från att andra menar väl; oftast är tillsägelser och tips välmenade. Tillsammans hjälps vi åt, och vi hoppas att du vill hjälpa till.

Hjälp

En bra sida att utgå ifrån när du behöver hjälp är deltagarportalen. Där finns många nyttiga länkar till sidor som kan hjälpa dig. Tveka inte heller att fråga någon av våra faddrar om det är något du undrar. Ett annat alternativ är att skriva in mallen {{hjälp}} på en sida följt av din fundering, så placeras sidan i en bevakad kategori och besvaras så småningom.

Tips för nybörjare
  • Det gör inget om det blir fel. Äldre versioner sparas alltid, och artiklarna går enkelt att återställa.
  • Om du vill kan du skriva lite om dig själv på din användarsida. Att berätta om dig själv och dina kunskaper ger ofta mer kredibilitet till dina ändringar. Läs mer om användarsidor här.
  • Att lägga in bilder i artiklar är inte svårt! Det går både att ladda upp bilder som du själv tagit/skapat eller använda bilder ur det fria biblioteket Wikimedia Commons. Läs mer om att använda/ladda upp bilder här.
  • NPOV, alltså ett neutralt perspektiv, är extremt viktigt. Artiklar ska spegla verkligheten neutralt.
  • diskussionssidor (som den här): signera dina inlägg med fyra tilde (~~~~) så kommer ditt användarnamn automatiskt synas med tid och datum. Redigeringar av artiklar ska dock inte signeras. Radera inte information från diskussionssidor; arkivera i stället.
Om du hittar skräp
  • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{radera|motivering}} längst upp så uppmärksammas den av en administratör.
  • Klotter går att återställa. Gå till historik och spara en korrekt version.

Don't speak Swedish?

torvindusEt tu, Brute? 8 november 2008 kl. 05.07 (CET)[svara]

Skriv inte om dig själv[redigera wikitext]

Intressekonflikt

Välkommen till Wikipedia! Det är bra att du vill bidra till Wikipedia. Artiklar skrivna av personer som är nära förbundna med artikelns ämne riskerar brister i neutral synvinkel, relevans, verifierbarhet och trovärdighet. Undvik helst att skriva artiklar om dig själv, dina vänner, släktingar, din förening eller det företag du arbetar för. Om du ändå vill göra det bör du först ta del av Wikipedias riktlinje om intressekonflikter. Den text du skrivit i artikeln Attitydskolan kommer nu att granskas, och eventuellt raderas. Du är fortfarande välkommen att bidra till artiklar (under förutsättning att du skriver neutralt), se förslag i Deltagarportalen!


Thoasp 8 november 2008 kl. 09.32 (CET)[svara]

Kopiera inte[redigera wikitext]

Kopiera inte

Välkommen till Wikipedia! Vi uppskattar att du vill bidra till Wikipedia, men av juridiska skäl kan vi inte acceptera att upphovsrättsskyddad text hämtas från andra webbplatser eller tryckt material utan tillstånd, och som en konsekvens kommer ditt bidrag till sidan Attitydskolan med högsta sannolikhet att återställas eller raderas. Observera att om du fortsätter att kopiera in upphovsrättskyddat material till Wikipedia riskerar detta användarkonto att blockeras från vidare redigering på Wikipedia.

Wikipedias licens ger alla rätt att använda material härifrån i andra sammanhang (på vissa villkor). Det räcker alltså inte att författaren tillåter att texten används här. Om du har tillstånd eller det är du själv som har upphovsrätten till texten ifråga och vill låta Wikipedia använda den – vilket betyder att andra får skriva om den och utnyttja den annanstans, även kommersiellt – är det lämpligt att du noterar detta, antingen på webbplatsen (ange där den licens som Wikipedia använder, Creative Commons' Erkännande-Dela Lika-licens) eller i samband med redigeringen.

Du får använda webbplatser som en informationskälla; det är formuleringarna och inte faktainnehållet som omfattas av upphovsrätten, så om du skriver en egen text baserad på fakta från annat håll är det helt OK. Om du vill använda enskilda citat bör dessa markeras som sådana. I båda fallen bör källan anges, främst med tanke på att uppgifterna ska kunna verifieras av andra.


Thoasp 8 november 2008 kl. 09.32 (CET)[svara]