Alcest

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Alcest
Alcest, Stéphane „Neige“ Paut at Party.San Metal Open Air 2013 04.jpg
Alcests frontfigur Neige under ett framträdande i Tyskland 2013.
Bakgrund Frankrike Bagnols-sur-Cèze, Frankrike
Genre(r) Shoegazing, postrock, post-metal, alternativ metal, black metal
År som aktiva 2000
Skivbolag Drakkar Productions, Northern Silence Productions, Prophecy Productions
Relaterade artister Peste Noire, Phest, Mortifera, Amesoeurs, Les Discrets
Webbplats alcest-music.com
Medlemmar
Neige (2000–)
Winterhalter (2009–)
Tidigare medlemmar
Aegnor (20002001)
Argoth (20002001)

Alcest är ett musikprojekt som började som ett franskt black metal-band 2000, men som senare övergick till att bli ett soloprojekt av bandets grundare, den franska musikern Neige. Alcests musik har efter detta utvecklats till att även omfatta shoegazing, postrock, post-metal och alternativ metal.

2001 släppte bandet en demo, Tristesse Hivernale, som innehöll traditionella black metal-låtar. Efter denna demo blev bandet ett soloprojekt och 2005 släpptes EP:n Le Secret, som inkluderade blid sång och användning av durskalan, vilket var ovanligt för ett black metal-album.

2007 släpptes albumet Souvenirs d'un autre monde. Detta album gick ännu längre bort från black metal, och var att jämföra med band som My Bloody Valentine och Jesu.

2010 släpptes albumet Écailles de Lune och 2012 albumet Les Voyages de l'Âme. Dessa följdes 2014 upp med albumet Shelter, där amiina och Neil Halstead medverkar. Med detta album lämnade Alcest för första gången helt black metal – och metal över huvud taget – för att i stället omfamna shoegazing/postrock.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]