Malin Berghagen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Malin Berghagen
Malin Berghagen i december 2012.
Malin Berghagen i december 2012.
Född Malin Birgitta Berghagen
11 maj 1966 (48 år)
Sverige Sollentuna, Stockholms län, Sverige
Aktiva år 1990
Make Tommy Nilsson (1993–2007)
IMDb

Malin Birgitta Berghagen, under en period Berghagen Nilsson, född 11 maj 1966 i Sollentuna, Stockholms län, är en svensk skådespelare.

Malin Berghagen är dotter till Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson, samt halvsyster till Monica Svensson och programledaren Kristin Kaspersen. Hon var tidigare gift med sångaren Tommy Nilsson och har fyra barn.

Berghagen tilldelades en Guldmask för bästa kvinnliga biroll i talpjäs 1992. Hon har givit röst åt figuren fröken Sally i den tecknade filmen Bilar, Nakoma i Pocahontas och Pocahontas 2: Resan till en annan värld och Daphne i Media Dubbs dubbningar av Scooby-Doo.

Berghagen ledde tidigare TV-programmet Det okända, en roll som nu övertagits av Caroline Giertz. Sommaren 2006 var Malin Berghagen en av sommarvärdarna i Sveriges Radio P1. Mellan 29 januari 2007 och hösten 2008 var hon, tillsammans med Christian Hedlund, programledare för Favoritmorgon med Christian & Malin på radiostationen Lugna Favoriter. Hon hade även ett eget program på söndagarna i samma kanal.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]