Där fick du!

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Där fick du!
RegissörKrister Claesson
ManusKrister Claesson
SkådespelareStefan Gerhardsson
Jojje Jönsson
Siw Carlsson
Krister Claesson
Gösta Jansson
Annika Andersson
Emil Larsson
Premiär
IMDb

Där fick du! är en svensk buskis-fars från 1998 med Stefan & KristerVallarnas friluftsteater i Falkenberg. Krister Claesson, som spelade en av huvudrollerna, stod för både regi och sitt första egna manus.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Två bröder, Sten (Stefan Gerhardsson) och Jonas (Jojje Jönsson), äger och bor på en gård vid Ätran i Falkenberg. Den tillhörde deras numera döde far, Bengt-Ove. Sten har precis kommit ut ur fängelset, men fortsätter med sina skumma affärer som nu omfattar ett stort lager smugglad konjak. Jonas försöker sätta stopp för detta, men måste gå med på att spela Stens fru över en dag (som får kalla sig "Josefin") för att lura Sylve Konnysson (Emil Larsson), den som skall köpa smuggel-spriten.

Det visar sig att Jonas har bjudit dit två sommargäster för en vecka, den unga modellen, Anna (Annika Andersson), och hennes pappa, Göte (Gösta Jansson), som ska hyra det tomma hönshuset, vilket Jonas har städat och målat för bruk som gästrum. Sten tror att Göte är hans spritköpare, och när Göte lämnar ett bud på två miljoner kronor, då gäller det egentligen hans intresse för gården.

Jonas blir kär i Anna, och allt blir ännu virrigare när Jonas’ bäste vän, den idiotiske grannen Ivar (Krister Claesson), lägger sig i. Dessutom blir Ivars babbliga mor, Signe (Siw Carlsson), kär i Göte. Hon har varit ensamstående sedan hennes make, Harald, gick bort, och hon hoppas på en ny man.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

  Stefan Gerhardsson  –  Sten Bengtsson, Jonas’ bror
  Jojje Jönsson  –  Jonas Bengtsson alias Josefin Bengtsson
  Siw Carlsson  –  Signe Rask, Ivars ensamstående mor
  Krister Claesson  –  Ivar Rask, Jonas’ bäste vän
  Gösta Jansson  –  Göte Widebäck, hyresgäst
  Annika Andersson  –  Anna Widebäck, Götes dotter
  Emil Larsson  –  Sylve Konnysson / Konstapel Erik Björnsson

Källor[redigera | redigera wikitext]