Där fick du!

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Där fick du! är en svensk fars från 1998 med den svenska buskisduon Stefan & KristerVallarnas friluftsteater. Krister Claesson, som spelade en av huvudrollerna, stod för både regi och sitt första egna manus. 2Entertain beräknade att farsen sågs av 105 000 besökare, med totalt 161 föreställningar, vilket blev ett av teamets toppnoteringar.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Två bröder, Sten (Stefan Gerhardsson) och Jonas (Jojje Jönsson), äger och bor på en gård vid Ätran i Falkenberg. Den tillhörde deras numera döde far, Bengt-Ove. Sten har precis kommit ut ur fängelset, men fortsätter med sina skumma affärer som nu omfattar ett stort lager konjak. Jonas försöker sätta stopp för detta, men måste gå med på att spela Stens fru över en dag (som får kalla sig "Josefin") för att kunna lura den som ska köpa smuggelspriten (Emil Larsson).

Det visar sig att Jonas har bjudit dit två sommargäster som ska hyra hönshuset för en vecka, den unga kvinnan, Anna (Annika Andersson), och hennes pappa, Göte (Gösta Jansson). Sten tror att Göte är hans spritköpare, och när Göte lämnar ett bud på två miljoner kronor är det egentligen för gården. Jonas blir kär i Anna och allt blir ännu virrigare då den idiotiske grannen Ivar (Krister Claesson) förstår allting på sitt sätt. Dessutom blir hans babbliga mor, Signe (Siw Carlsson), kär i Göte. Hon har inte varit med en man sedan hennes make, Harald, gick bort, och hon hoppas på en ny man.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Där fick du på Vallarnas