Solsting och snésprång

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Solsting och snésprång är en svensk fars som hade premiär den 29 juni år 2008 på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och som senare turnerade runt om i Sverige. Pjäsen är skriven av Lars och Krister Classon och regisserad av Ulf Dohlsten. Enligt beräkningar sågs den live av cirka 100 000 personer under år 2008.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Året är 1961 och Ruben och Gunhild Olsson ha bestämt sig för att resa iväg på semester till Danmark. Problemet är bara att Ruben har slarvat bort alla pengarna på "galna" affärer. Hans chef, direktör Bergström, har liknande planer; nämligen att resa bort med sin älskade fru Solveig, men egentligen så är han mer intresserad av sin norska sekreterare Turid. Brevbäraren Dag-Otto har vunnit en resa till Mallorca. Den lotten köpte han av sin vikarie, Fritjof Ferm alias Kalle Karlsson, som nyligen blivit utsläppt från fängelset. Ruben blir väldigt avundsjuk på Dag-Otto och köper hotellet Empradaporro av Fritjof, men problemen hopar sig ännu mera när det visar sig att de alla hamnar på detta hotell. Där träffar de den ende anställde på hotellet, Felipe.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Trivia[redigera | redigera wikitext]

Stefan Gerhardsson spelade rollerna som Fritjof Ferm och Felipe González, när de uppträdde på Vallarna i Falkenberg. Gösta Jansson ersatte Gerhardsson för dessa roller, när de uppträdde på Lisebergsteatern i Göteborg.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Hällekis-Kuriren om turnéerna, läst 2015-06-12.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]