Dog Soldiers

Från Wikipedia
Dog Soldiers
GenreAction
Skräck
RegissörNeil Marshall
ProducentChristopher Figg
Tom Reeve
David E. Allen
ManusNeil Marshall
SkådespelareSean Pertwee
Kevin McKidd
Emma Cleasby
Liam Cunningham
ProduktionsbolagPathe Film
Premiär2002
Speltid105 minuter
LandLuxemburg Luxemburg
Storbritannien Storbritannien
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

Dog Soldiers är en brittisk långfilm från 2002 i regi av Neil Marshall, med Sean Pertwee, Kevin McKidd, Emma Cleasby och Liam Cunningham i rollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En brittisk militärgrupp på sex män är ute på en militärövning i de skotska högländerna. De flesta av dem vill inte göra övningen eftersom de vill se en fotbollsmatch men de tvingas att göra det. En av dem, Pvt. Cooper (Kevin McKidd), har hört rykten om att folk har blivit brutalt mördade i området där de går men ingen av dem fruktar det. Under en natt när de vilar faller det en ko på brasan och snabbt märker soldaterna att den är död. Det visar sig att den har förblött och soldaterna följer vägen som kon kom ifrån.

Efter flera kilometers vandring ser de en lysraket i luften vilket måste komma från en människa. De kommer till ett militärläger där lysraketen sköts ifrån och de ser organ och blod överallt. Soldaterna beväpnar sig med eldvapen, som de hittar på platsen, och slänger sina träningsvapen för att försvara sig mot någonting. När de försöker kontakta militärbasen med radio dyker det upp en skadad man. Mannen visar sig att vara en bekant till Cooper och de båda männen avskyr varandra. Ett ylande ljud kommer från skogen och soldaterna flyr in till skogen. De blir attackerade av något sorts monster men de lyckas fly. De blir hittade av en kvinna med en bil och kör iväg ännu djupare in i skogen. Soldaterna och kvinnan hittar ett övergivet hus och försvarar sig mot monstren som visar sig vara varulvar.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Rollista[redigera | redigera wikitext]

  Sean Pertwee  –  Sgt. Harry G. Wells
  Kevin McKidd  –  Pvt. Cooper
  Emma Cleasby  –  Megan
  Liam Cunningham  –  Capt. Ryan
  Thomas Lockyer  –  Cpl. Bruce Campbell
  Darren Morfitt  –  'Spoon' Witherspoon
  Chris Robson  –  Pvt. Joe Kirkley
  Leslie Simpson  –  Pvt. Terry Milburn

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]