Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland
Originaltitel もぎたてチンクルのばら色ルッピーランド
Utvecklare Vanpool
Utgivare Nintendo
Genre Äventyrsspel
Antal spelare 1
Format Nintendo DS
Medieformat Spelkassett
Arbetslag
Producent Satoru Iwata, Kensuke Tanabe
Speldesign Taro Kudo
Ljuddesign Masanori Adachi
Grafikdesign Kazuyuki Kurashima, Akira Katsuta, Tomoko Obara, Yukari Umada, Yuji Oshimoto
Programmering Satoshi Ohtake, Keizo Nakamura, Koji Kikkawa, Mitsuteru Ozawa, Takaya Nakamura
Spelserie
Spelserie The Legend of Zelda
Uppföljare Irodzuki Tincle no Koi no Balloon Trip
Distribution
Europa 14 september 2007
Japan 2 september 2006
USA Aldrig släppt
Åldersrekommendation
CERO A
PEGI 12+
Datorspelsportalen

Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland (tidigare känt som Tingle RPG[1]) är ett spel till Nintendo DS där Tingle (som tidigare har varit med i tre olika The Legend of Zelda-spel) är huvudpersonen. Tingle, som är en 35-årig man, väljer att gå med på Uncle Rupees uppdrag att nå Rupeeland. När han accepterar detta blir Tingle förvandlad till den grönklädda som vi är vana att se honom som. Nu blir det Tingles uppdrag att samla Rupees, för att kunna bygga ett torn som ska nå upp till Rupeeland. Till sin hjälp har Tingle två nya karaktärer, nämligen Pinkle, hans assistent och Barkle, hans hund.[2]

Spelet är uppdelat på tre kontinenter, där varje kontinent har ett visst antal öar (som är länkade till varandra med broar). Totalt är det elva öar i spelet. På några av öarna finns där större grottor/tempel som Tingle måste klara av för att kunna avancera i spelet.

Spelet nämns i listan Five Fun and Overlooked Nintendo DS Games som Gameolosophy har tagit fram[3] och hamnade på förstaplats på listan Scariest Box Art av IGN.[4]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Tingle RPG Update”. http://ds.ign.com/articles/711/711773p1.html. 
  2. ^ ”Bild på några viktiga karaktärer i spelet”. Arkiverad från originalet den 25 maj 2012. https://archive.is/20120525142940/http://img526.imageshack.us/img526/1436/tingle.jpg. 
  3. ^ ”Five Fun and Overlooked Nintendo DS Games”. Arkiverad från originalet den 25 maj 2012. https://archive.is/20120525143043/http://gameolosophy.com/games/five-fun-and-overlooked-nintendo-ds-games/. 
  4. ^ ”Top 10 Tuesday: Scariest Box Art - Covers that make our spines tingle.”. http://www.ign.com/articles/2007/10/16/top-10-tuesday-scariest-box-art?page=2. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]