Hjälp!

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
För andra betydelser, se Hjälp.
Hjälp!
(Help!)
Hjälp!
Regissör Richard Lester
Producent Walter Shenson
Manus Charles Wood
Marc Behm
Skådespelare John Lennon
Paul McCartney
George Harrison
Ringo Starr m.fl.
Originalmusik The Beatles
George Martin
Ken Thorne
Premiär 1965
Speltid 92 min
Land Storbritannien Storbritannien
Språk engelska
IMDb

Hjälp! (originaltitel Help!) är en brittisk film med The Beatles från 1965, regisserad av Richard Lester. Hjälp! är The Beatles andra film (den första är Yeah! Yeah! Yeah!, på engelska A Hard Day's Night). Filmen gjordes i anslutning till albumet Help! som kom ut samma år och är en komedi.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen börjar med att en kvinna ska offras till den onde guden Kahili. Hon ligger på altaret, är rödmålad, och allt är klart för offrandet. Men när prästen ska hugga kniven i henne upptäcker hennes syster att hon inte har "offerringen" på sig!

Det visar sig att det är Ringo Starr som fått ringen skickad till sig av en beundrarinna. Nu börjar sekten jaga Ringo med rödfärg och långa knivar, för att få sitt offer.

Ringo söker upp två vetenskapsmän som ska hjälpa honom att få av sig ringen, eftersom den sitter fast på fingret. Men de lyckas inte, och nu vill även vetenskapsmännen få tag på ringen, eftersom den verkar vara oförstörbar.

Så Beatles flyr från sina förföljare genom både Alperna och Bahamas, utan större framgång.

Musik i filmen[redigera | redigera wikitext]

I filmen framför Beatles låtarna "Help!", "You're Gonna Lose That Girl", "Another Girl", "You've Got To Hide Your Love Away", "I Need You", "The Night Before" och "Ticket To Ride". Samtliga låtar finns på A-sidan av LP:n Help! (1965).