Jennifer Forsberg

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Jennifer Forsberg, född 1970, är en svensk konstnär och sedan 2008 rektor vid Österlenskolan för konst och design i Simrishamn.

Hon är utbildad på Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet 1992-98 MFA med inriktning keramik samt vid Konstakademien i Reykjavik, Iceland Academy of the Arts (IAA) 1995. Hon är sedan 2001 verksam i Eljaröd, Skåne, och arbetar skulpturalt med utgångspunkt i keramik oberoende av skala.

Hon har haft separatutställningar bland annat på Sölvesborgs konsthall, Galleri Mårtenson & Persson, Tjörnedala Konsthall i Baskemölla som drivs av Östra Skånes Konstnärsgille samt deltagit i samlingsutställningar bland annat på Kulturhuset i Stockholm, Liljevalchs konsthall, Svenskt Tenn och Sven-Harrys konstmuseum.

Forsberg är medlem i Konsthantverkcentrum som 2009-11 tillsammans med Österlenskolan för konst och design drev POFF - praktisk fortbildning inom området platsspecifik konstnärlig gestaltning i privat och offentlig miljö.

På uppdrag av Statens konstråd utförde hon 2009 ett verk i offentlig miljö för Resurscenter syn vid Specialpedagogiska enheten i Örebro. Hon utförde 2011 verk i offentlig miljö för Karlsrobadet i Eslöv 2011. Under 2013 invigdes i Farsta, Kvarteret Sandhamn, hennes konstnärliga gestaltning "Här, nu".

Stipendier[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]