Jennifer Wegerup

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jennifer Wegerup, född den 29 september 1972 i Linköping, är en svensk journalist och författare.

Wegerup, som är uppvuxen i Falkenberg, är utbildad på journalisthögskolan i Sundsvall och har en fil. kand. i journalistik.

Wegerup arbetar som nyhetskolumnist i Aftonbladet och krönikör i Sportbladet. Hon är också Norden-korrespondent för italienska La Gazzetta dello Sport[1], Italiens största sporttidning. Hon är också, sedan 2005, medlem i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige.

Tidigare har hon arbetat på tidningen Expressen i nio år, som nyhetsreporter och som korrespondent i London. Hon var senare tidningens Italien-stringer mellan 2001 och 2003. Wegerup har också arbetat för Aftonbladet i London under perioder, 2003-2005.

Hon har givit ut böckerna Sfinxen från Torsby, Damelvan och Zlatan är Zlatan på förlaget Forum[2]. Hennes senaste bok heter Sätt straffen Charlotte! utgiven på Olika förlag. Boken bygger på landslagsstjärnan Charlotte Rohlins karriär.

År 2010 utsåg Aftonbladet henne till tidningens Italienkorrespondent med bas i Milano och huvuduppdrag att följa Zlatan Ibrahimović i AC Milan.

Sedan 2011 är hon även kolumnist på nyhetssidorna i Aftonbladet.

Sedan hösten 2012 följer hon Ibrahimovic i PSG i Paris.

Under 2013 bevakade hon också det italienska parlamentsvalet på plats i Rom.

Wegerup är även programledare för TVZ, det mest sedda programmet på Sportbladet-TV under 2013.

Wegerup medverkar i Sveriges Televisions dokumentära TV-serie Den andra sporten från 2013.

Privat är Jennifer Wegerup mamma till två döttrar.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Jennifer Wegerup, författarbeskrivning”. http://www.forum.se/forfattare/w/jennifer-wegerup/. Läst 18 december 2014. 
  2. ^ ”Författarbeskrivning: Jennifer Wegerup”. http://www.forum.se/forfattare/w/jennifer-wegerup/. Läst 6 november 2014. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]