Jennifer Wegerup

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jennifer Wegerup, född i Linköping, är en svensk journalist och författare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Jennifer Wegerup är uppvuxen i Falkenberg. Hon är utbildad på journalisthögskolan i Sundsvall och har en fil. kand. i journalistik.

Wegerup arbetar som Norden-korrespondent ör den italienska sporttidningen La Gazzetta dello Sport.[1] Hon är också Norden-stringer för mediajätten SKY NEWS, Italien-redaktion, Sky News Italia. Wegerup skriver också böcker för Forum förlag, Olika förlag och Ekerlids förlag.

Mellan 2003 och 2017 var Wegerup krönikör och reporter på Aftonbladet/Sportbladet. Hon hann jobba som London-korrespondent för tidningen i perioder och senare först i Milano och sen med Paris som bas, med uppdrag att följa Zlatan Ibrahimovic i AC Milan och i Paris Saint Germain. Hon var också nyhetskolumnist på tidningen från 2011-2016. Wegerup var också programledare i Aftonbladet TV och hade tre säsonger ett eget program, TVZ. Hon satt också i juryn för Guldbollen 2007-2016 och delade 2016 ut Guldbollen på Fotbollsgalan i Globen i TV4.

Wegerup var även medlem i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige mellan 2005 och 2017.

I nio år arbetade hon dessförinnan på tidningen Expressen, mellan 1994 och 2003, som nyhetsreporter, grävreporter, nattreporter, bilagereporter och som korrespondent i London. Hon var även tidningens Italien-stringer i Milano och Rom.

Hon har även medverkat i en rad tv-program och i Sveriges Televisions dokumentära TV-serie Den andra sporten från 2013.

Jennifer Wegerup talar engelska, italienska, franska och tyska.

Hon har givit ut böckerna Sfinxen från Torsby (2002), Damelvan (2005) och Zlatan är Zlatan (2007) på förlaget Forum.[1]

Hon ger också ut böcker på Olika förlag, Sätt straffen Charlotte! (2014), Hund på plan! (2015), Kom igen, kämpa! (2015), Där satt den! (2016) och Ta chansen, Charlotte! (2017) som bygger på landslagsstjärnan Charlotte Rohlins karriär. År 2017 i maj kom hon också ut med Vilket skott, Olivia!, en ny serie om landslagsprofilen Olivia Schough.

I januari 2017 lämnade Wegerup Aftonbladet efter 14 år för nya utmaningar. Efter en kort tid som riksdagstjänsteman återvände hon till journalistiken och författandet.

Privat har Wegerup två barn och pendlar mellan Stockholm och Rom.

.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Jennifer Wegerup, författarbeskrivning”. http://www.forum.se/forfattare/w/jennifer-wegerup/. Läst 18 december 2014. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]