Linden Hockey

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Linden Hockey
HemortEskilstuna, Sverige Sverige
Grundad1945
HemmaplanSméhallen
Smehallen där laget spelar sina hemmamatcher.

Eskilstuna Linden Hockey är en ishockeyklubb från Eskilstuna. Laget spelar säsongen 2017-18 i division 2 östra B, med ambitionen att avancera i seriesystemet. Den gångna säsongen slutade med en fjärdeplats i kvalserien.

Föreningen har förutom sitt herrlag också en bred ungdomsverksamhet med lag i de flesta åldrar upp till 20. Dessutom en medveten satsning på tjejer med flicklag.

Säsongen 2008/09 återfanns klubben i den tredje högsta serien, division 1. i början av 1970-talet fanns föreningen representerad i landets näst högsta liga innan degraderingen 1972.

Hemmaarena är Smehallen i Eskilstuna där man även har sitt kansli med klubbchefen Anders Björk i spetsen. Arenan rymmer cirka 1 200 åskådare.

A-laget tränas sedan 2016 av Gustaf Länn. Ordförande är Björn Holm som tidigare varit aktiv.

Linden är i hockey-Sverige kanske mest känt för värvningen av världens bästa damhockeyspelare, Hayley Wickenheiser, som under säsongen 2008-2009 spelade i Lindens A-lag. Klubben är ursprungligen grundad som GoIF Linden, gymnastik och Idrottsföreningen Linden, år 1945.

Linden har spelat i elitserien i bordtennis vid flera tidpunkter och fostrade inte minst världsmästaren Kjell Johansson.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]