Linden Hockey

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Linden Hockey
HemortEskilstuna, Sverige Sverige
Grundad1945
HemmaplanSméhallen
Smehallen där laget spelar sina hemmamatcher.

Eskilstuna Linden Hockey är en ishockeyklubb från Eskilstuna. Laget spelar säsongen 2017-18 i division 2 östra B, med ambitionen att avancera i seriesystemet. Den gångna säsongen slutade med en fjärdeplats i kvalserien.

Föreningen har förutom sitt herrlag också en bred ungdomsverksamhet med lag i de flesta åldrar upp till 20. Dessutom en medveten satsning på tjejer med flicklag.

Säsongen 2008/09 återfanns klubben i den tredje högsta serien, division 1. i början av 1970-talet fanns föreningen representerad i landets näst högsta liga innan degraderingen 1972.

Hemmaarena är Smehallen i Eskilstuna där man även har sitt kansli med klubbchefen Anders Björk i spetsen. Arenan rymmer cirka 1 200 åskådare.

A-laget tränas sedan 2016 av Gustaf Länn. Ordförande är Björn Holm som tidigare varit aktiv.

Linden är i hockey-Sverige kanske mest känt för värvningen av världens bästa damhockeyspelare, Hayley Wickenheiser, som under säsongen 2008-2009 spelade i Lindens A-lag. Klubben är ursprungligen grundad som GoIF Linden, gymnastik och Idrottsföreningen Linden, år 1945.

Linden har spelat i elitserien i bordtennis vid flera tidpunkter och fostrade inte minst världsmästaren Kjell Johansson.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]