Lindholmens tekniska gymnasium

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lindholmens tekniska gymnasium
Lindholmenstekniskagymnasium.JPG
Lindholmens Tekniska Gymnasium
SkoltypGymnasieskola
OrtGöteborg
LänVästra Götalands län
LandSverige
ÄgareGöteborgs Stad
Antal elever1000
Antal lärare90
WebbplatsLindholmens Tekniska Gymnasium

Lindholmens tekniska gymnasium, (LTG) är ett tekniskt gymnasium på Norra Älvstranden i Göteborg, som förbereder elever för ett yrkesliv samt för vidare studier på högskola.

Program[redigera | redigera wikitext]

Teknikprogrammet förbereder för studier på teknisk högskola och universitet. På Sjöfartsutbildningen utbildar LTG till behörighet som matros eller motorman. Industritekniska programmet utbildar svetsare, reparatörer och CNC-operatörer.

Området[redigera | redigera wikitext]

Skolan ligger på det område som förr användes till varvsverksamhet. På 1980-talet köpte kommunen varvsområdet för att där skapa det som nu heter Kunskapscentrum Lindholmen. På det gamla varvsområdet arbetar nu cirka 10 000 människor. Alla hus på området är döpta efter fartyg som byggts på varvet.

Lindholmens tekniska gymnasium flyttar i augusti 2020 in i en helt nybyggd skolbyggnad på Utvecklingsgatan 1.

Andra gymnasier på området är Ester Mosessons gymnasium, Polhemsgymnasiet, Bräckegymnasiet och GTG.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Lindholmen tekniska gymnasium öppnade sina dörrar för första gången under höstterminen 1979. Skolan erbjöd vid starten utbildningar inom fordonsteknik samt verkstadsteknik. Under 1981 utvidgades verksamheten till att omfatta den el-teletekniska linjen och år 1988 kom de drift- och underhållstekniska linjerna.

Förutom gymnasielinjerna fanns även en kvantitet av specialkurser som utbildade studenter i framförallt fartygsteknik, tågteknik, industriell teknik och svetsning under 1990-talet.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]