Miranda Cosgrove

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Miranda Cosgrove 2013

Miranda Elin Taylor Cosgrove, född 14 maj 1993 i Los Angeles, Kalifornien, USA, är en amerikansk skådespelare och sångerska. Hennes karriär började 1996 redan vid 3 års ålder då hon gjorde reklamfilmer. 2001 sågs hon av en agent som var så imponerad av hennes uppträdande på en restaurang att han skrev upp henne för ett antal mindre roller i reklamfilmer. Cosgrove är mest känd som Carly i iCarlyNickelodeon. Hon har också varit med i The Good Wife (biroll) där hon spelar sig själv.

Karriär

2001-2007: Karriär början, filmdebut, och Drake & Josh

Cosgrove första framträdande i TV (bortsett från reklam) var 2001 som en röst för 5-åriga Lana Lang i pilotavsnittet av Smallville. Cosgrove gjorde sedan sin filmdebut med 2003 års film School of Rock. I filmen, spelade hon Summer Hathaway, en ung tjej med stor ambition och disciplin som finner sig att anpassa sig till den frigjorda natur nya lärare genom att bli band chef klassrummet s rockband. School of Rock var både en box office hit, uppräkning över $ 131.282.949 i hela världen, [11] och kritisk framgång, att ta emot ett 91 procent poäng på Rotten Tomatoes. [12] Cosgrove agerar på filmen prisades, med David Ansen av Newsweek beskriver det som . "spot on" [13] Hon sa om erfarenhet av att arbeta med Jack Black: "den första veckan var det som," Herregud, det är Jack Black, "men två veckor senare var det bra Han är verkligen rolig.. ibland regissören skulle säga, 'Jack, du kan inte få dem att skratta så mycket.' "[14] Hon citerade scenen för att försöka sjunga dåligt som mycket svårt. Cosgrove uppgav att "Jag fick en 45 minuters lektion från Jim O'Rourke från Sonic Youth om hur man sjunger dåligt. Jag har tagit sånglektioner i ungefär fem år, så att få sjunga dåligt var ny. Regissören hålls säger, "Försök att sjunga ännu värre, Miranda," så det var konstigt. "[9] hon är tacksam hon var i School of Rock, som det utsätts henne till klassiska rocklåtar som hon var bekant med. "Efter filmen," sade Cosgrove, "Jag upptäckte Led Zeppelin och jag har tagit upp den elektriska gitarren." [9]


Cosgrove landade snart sin första huvudroll i en tv-serie när hon fick en huvudroll i Nickelodeon serien Drake & Josh, tillsammans Drake Bell och Josh Peck. I serien, porträtte hon Megan Parker, den busiga lillasyster av titel tecken. Showen debuterade den 11 januari 2004 och drog positiva svar i betyg. Cosgrove sagt av Drake & Josh, "Det är som en stor familj. Vi känner varandra så väl, är inget pinsamt längre ... Det är verkligen bekvämt, och det är riktigt kul." [15] Även om showen, kunde hon utveckla ett samarbete med Dan Schneider, [behövd stämning] känd för att producera olika Nickelodeon visar exempel Zoey 101, The Amanda Show, Kenan & Kel och All That. Även i 2004, Cosgrove gäst-starred i en speciell episod av den animerade serien Nyheter, Scooby-Doo ?, samt gäst-huvudrollen i en säsong fem avsnitt av Grounded For Life, porträttera karaktären av Jessica. [16]År 2005 fick Cosgrove delades rollen som "Munch" i Disney Channel filmen här den Peter bomulls: The Movie. I filmen, Cosgrove porträtterar en kvinnlig mus som räddas från en hök av Junior och Flutter, och därefter kommer tillsammans för äventyret att tecknen måste ta. [17] Cosgrove också gäst-starred på två episoder av den animerade komedi, Lilo & Stitch: The Series. I TV-serien, som sändes på Disney, är en avknoppning av den ursprungliga filmen, Lilo & Stitch. Cosgrove belönades också hennes andra stora roll i en teaterfilm, när hon kastade tillsammans Drake & Josh motspelerska Drake Bell i komedi Yours, Mine och Ours, där hon porträtte tecknet Joni, [18] [19] den filmen spelade milt i kassan. Yours, Mine och Ours öppnade på nummer tre, med en öppning helgen $ 17.461.108 i USA. [20] Cosgrove senare spelade i sin tredje biopremiär, Hålla upp med Steins, som släpptes till allmänt negativa recensioner från kritikerna. Filmen var också ett misslyckande i kassan. [21] [22] [23] Hon tjänade också en roll i den raka på DVD-film The Wild Stallion.

Film[redigera | redigera wikitext]

TV[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]