Miss Decibel (sång)

Från Wikipedia
Miss Decibel
Singel av Wizex & Lasse Holm
Från albumet Miss Decibel
Utgiven1978
FormatGrammofonskiva
GenreDansbandsmusik
Schlager
Längd3.42
SkivbolagMariann Records
LåtskrivareLasse Holm
Gert Lengstrand
Singlar
Wizex
"Miss Decibel"
(1978)
"En tokig sång"
(1978)
Album
Miss Decibel
"Avsked i gryningen"
(13)
"Miss Decibel"
(14)

Miss Decibel, skriven av Lasse Holm och Gert Lengstrand, är en sångsvenska som slutade på andra plats i Melodifestivalen 1978. Den framfördes av dansbandet Wizex, på den tiden med Kikki Danielsson som sångerska, och Lasse Holm. Sången, vars text handlar om en liten sjungande-skrikande flicka vars föräldrar ser hennes möjligheter att tack vare skrikförmågan i framtiden bli sångstjärna, avslutas med några ord på engelska, då orden "Decibel, you're gonna be a star" flera gånger upprepas.

Först var det lika i omröstningen mellan Björn Skifs och Wizex i omröstningen, men i utslagsröstning vann slutligen Björn Skifs med sin "Det blir alltid värre framåt natten".

På den svenska singellistan placerade sig singeln som högst på tionde plats. På Svensktoppen låg melodin i elva veckor under perioden 16 april-25 juni 1978, med andraplats som högsta placering [1].

En cover på sången spelades in av Eva Rydberg senare under 1978, på hennes album Sång à la Rydberg. 1979 spelade musikern Nils Dacke in melodin på sitt album "Nils Dacke spelar partyorgel" [2].

I Dansbandskampen 2008 framfördes låten av Martinez. [3]

I Så mycket bättre 2017 spelades låten in av Uno Svenningsson, under titeln "Prins Decibel".[4]

Listplaceringar[redigera | redigera wikitext]

Lista (1978) Topplacering
Sverige 10[5]

Källor[redigera | redigera wikitext]