Hoppa till innehållet

Oulun Palloseura

Från Wikipedia
Oulun Palloseura
HemortUleåborg, Finland Finland
Aktiv1927-
VerksamhetBandy
Bowling
Fotboll

Oulun Palloseura (Uleåborgs Bollklubb), även OPS Oulu, är en finländsk idrottsklubb från Uleåborg. OPS bildades 1927, och har lag i fotboll, bandy, och bowling.

Bandy[redigera | redigera wikitext]

OPS är mest känt för sitt bandylag som spelar i högsta serien, Bandyligan, och har blivit nationella mästare ett flertal gånger. Det senaste FM-guldet hämtades hem 1964.

Finska bandymästare[redigera | redigera wikitext]

Fotboll[redigera | redigera wikitext]

Oulun Palloseuras representationlag i fotboll spelar i den tredje högsta serien, Kakkonen. Oulun Palloseuras fotbollslag hade redan slutat, men det kom tillbaka 2006 när det fick FC Dreevers plats i Kakkonen. Klubben har tidigare varit framgångsrik i fotboll och blev finländska mästare i denna sport 1979 och 1980. Klubben har också spelat i finländska huvudserien i fotboll åtta säsonger. Detta innebär att laget även spelat i Europacupen, där man emellertid varit mindre framgångsrik. I båda fallen blev klubben utslagen av Liverpool FC i första omgången, 1980 med resultaten 1-1 i Uleåborg och där var 14 000 åskådare som också är publikrekord, 1-10 och 1981 med resultaten 0-1, 0-7.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]