Portal:Simpsons/Utvald artikel

Från Wikipedia

Instruktion[redigera | redigera wikitext]

Layouten finns här: Portal:Simpsons/Utvald artikel/Layout.

Lista över utvlada artiklar[redigera | redigera wikitext]

Portal:Simpsons/Utvald artikel/1
Homer Jay Simpson (röst av Dan Castellaneta) är en av huvudfigurerna i den animerade tv-serien Simpsons. Han härstammar från Connecticut.

Homer är en kärleksfull make och far, även om det kan ta tid för honom att förstå hustruns och barnens behov när dessa inte är identiska med hans egna. Han har en halvbror som heter Herb Powell som var rik och ägde en bilfabrik, men Homer ruinerade honom efter att Herb gjorde misstaget att anställa Homer. I avsnittet D'oh-in In the Wind (S10E06) avslöjas att J:et i Homer J. Simpson står för "Jay", vilket är ironiskt eftersom J uttalas Jayengelska.

På fritiden vill Homer helst äta fet mat, titta på TV och dricka öl. Homer associerar lätt till mat och godsaker, varefter han säger Mmm... och det han tänker på, exempelvis Mmm... Chocolate eller Mmm... fattening. När det händer Homer något bra sträcker han upp armarna i luften och säger Woohoo!. När det händer honom något dåligt eller när något går honom emot säger han D'oh!. Han hänger ofta på Moe’s Tavern ihop med sina arbetskamrater, Carl Carlson och Lenny Leonard. Oftast dricker de öl av märket "Duff".


Portal:Simpsons/Utvald artikel/2

Matthew Abram Groening [mæt grˈeɪnɪŋ], född 15 februari 1954 i Portland, Oregon, är en amerikansk animatör med bakgrund från Norge och Tyskland, mest känd som skapare av de tecknade tv-serierna The Simpsons och Futurama.

Groenings uppväxt i Portland har gett inspiration till hans serier. Han slog igenom med den tecknade satirserien The Simpsons 1989. I Simpsons, som utspelar sig i den fiktiva staden Springfield, har karaktärer och platser fått namn från omgivningarna i Groenings hemstad. Den tecknade serien Futurama var han med och startade 1999. Den utspelar sig 1 000 år in i framtiden.

Groening är också med i rockbandet The Rock Bottom Remainders där de övriga medlemmarna är bland andra författaren Stephen King och humoristen Dave Barry.


Portal:Simpsons/Utvald artikel/3
Nedward "Ned" Flanders är en rollfigur i den tecknade TV-serien Simpsons. Ned är granne med familjen Simpson. Han är djupt kristen och pratar nasalt. Han är vänligt inställd till det mesta. Hans föräldrar var så kallade beatniks. Ned var gift med Maude Flanders och har två söner, Rod och Todd Flanders. Maude dog efter att ha fallit ner från en Nascar-arena. Familjen Flanders går till kyrkan varje söndag, och Ned besöker flitigt pastor Lovejoy för att bikta sig eller få hjälp; något som pastorn finner påfrestande. Homer brukar ofta reta Ned, men gillar honom egentligen.

I avsnittet Viva Ned Flanders nämns det i kyrkan att Ned är sextio år. Han inser då att han har gått miste om mycket roligt i livet och ber därför Homer om råd. I ett annat avsnitt visas en då trettio år gammal film i vilken man får se Ned som ungefär fem-åring. Hans ålder är därför oklar.

Ned är väldigt förtjust i The Beatles. Om man frågar varför, hänvisar han till John Lennons berömda citat "We are bigger than Jesus". Han driver The Leftorium, en affär för vänsterhänta.

Nomineringar[redigera | redigera wikitext]

Lägga till artiklar