Rapport till himlen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Rapport till himlen
Genre Drama
Medverkande Johan Widerberg
Lina Englund,
Kjell Bergqvist,
Vanna Rosenberg,
Stellan Skarsgård m.fl.
Antal avsnitt 4
Längd (per avsnitt) ca 60 minuter
Antal säsonger 1
Land Sverige Sverige
Språk Svenska
Sändning
Originalkanal SVT1 (1994–1994)[1]
Originalvisning 1994
Status Nedlagd
Externa länkar
IMDb SFDb

Rapport till himlen, svensk miniserie i fyra delar, sammanlagt 227 minuter lång, från 1994 i regi av Ulf Malmros, manus av Alexandra Kumlin och Ulf Malmros med Johan Widerberg i huvudrollen. Den visades för första gången den 20 september 1994 i SVT Kanal 1.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Under sitt sommarlov tvingas Viktor jobba i en bingohall när alla vännerna tågluffar. Hans enda vän blir glassförsäljerskan Sonja. De åker och badar, men när Sonja får kramp och Viktor ska rädda henne blir det Viktor som råkar illa ut. Hans hjärta står stilla i 12 minuter, men han blir återuppväckt.

Efter den olyckan kan Viktor se döda människor, bl.a. Anna som blivit mördad. 12 minuter efter hennes död kommer en man på motorcykel som ger henne i uppgift att hitta sin egen mördare. Innan hon kan skriva i namnet på mördaren och skriver namnet i rapporten kan hon inte komma in i himlen.

Viktor erbjuder sig att hjälpa till. Snart visar det sig att det finns många i den lilla staden som dött, och vissa av dem har trots alla varningar från mannen på motorcykeln underlåtit att lämna in sina rapporter till himlen. Efter hand upptäcker dock Viktor och Anna vad risken är med att inte fylla i rapporten: demonerna kan dra ner en i underjorden.

I rollerna[redigera | redigera wikitext]

Produktion[redigera | redigera wikitext]

DVD[redigera | redigera wikitext]

Rapport till himlen finns utgiven på DVD i en två-skivors-version.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Svensk mediedatabas

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]