RuPauls dragrace: All Stars

Från Wikipedia
Rupauls dragrace: All Stars
OriginaltitelRuPaul's Drag Race All Stars
GenreDokusåpa
ProgramledareRuPaul
Domare/juryRuPaul
Santino Rice
Michelle Visage
Ross Matthews
Carson Kressley
Todrick Hall
Musik"RuPaul's Drag Race" temalåt (säsong 1–nu)
Antal avsnitt41
Längd (per avsnitt)42–62 minuter
Antal säsonger5
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagWorld of Wonder Productions
Exekutiv producent
  • Fenton Bailey
  • Randy Barbato
  • Tom Campbell
  • RuPaul
  • Steven Corfe
  • Pamela Post
  • Mandy Salangsang
DistributörPassion Distribution
Sändning
OriginalkanalLogo TV
Originalvisning22 oktober 2012 - nu
Bildformat
Kronologi
FöregångareRuPauls dragrace
Relaterade programRuPaul's Drag U
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb


RuPauls dragrace: All Stars är en amerikansk dokusåpa, TV-tävling och underhållningsprogram och är en spin-off från RuPauls dragrace. Programmet går ut på att dragqueen som nått kändisskap från originalshowen bjuds in av RuPaul för att tävla om en plats i Drag Race Hall of Fame.

Format[redigera | redigera wikitext]

Formatet påminner till stor del om det från moderprogrammet, men med vissa skillnader var kommer till vem som får stanna och lämna showen, och vilka som får duellera på scenen mot slutet av varje avsnitt.

Miniutmaningar[redigera | redigera wikitext]

Liksom originalshowen börjar ofta avsnitten med en kortare tävling, där varje tävlande bes utföra olika uppgifter under speciella förutsättningar och tidsbegränsning. Vinnaren av miniutmaningen får ibland någon typ av fördel inför veckans huvudutmaning.

Huvudutmaning[redigera | redigera wikitext]

Upplägget för huvudutmaningarna skiljer sig åt mellan olika avsnitt och säsonger. Ibland jobbar alla för sig själva, och andra veckor i någon typ av gruppkonstellation. Vinnaren av huvudutmaningen får också ett "specialpris" för deras vinst. Tidigare har vinnarna belönats med priser som skräddarsydda kläder, semesterresor, kryssningar och kosmetika.

Målet är att varje avsnitt ska ha ett nytt tema med annorlunda prövningar, för att se vem av de tävlande som är mest mångfacetterad som dragartist. Utmaningarna kräver att de återvändande druvorna presterar väl inför kameran, uppträder till musik, eller visar sina humoristiska skickligheter, samt skådespeleri och dans. Första säsongen av All Stars fokuserade helt på att kunna jobba bra tillsammans, medan säsong 2–4 främst fokuserar på varje individs egna förmåga att hålla sig kvar i tävlingen, allt eftersom en av dem åker ut varje vecka. Tillsammans med "specialpriset" vid varje huvudutmaning, ställs de två vinnande dragdrottningarna mot varandra i en mim-duell, där den segrande får en prissumma på $10 000 amerikanska dollar, samt ansvaret att bestämma vem av de sämst presterande drugorna i veckans utmaning som får lämna programmet.

Domare[redigera | redigera wikitext]

Domare av RuPauls dragrace: All Stars
Domare Säsong
1 2 3 4
RuPaul Huvudroll
Michelle Visage Huvudroll
Santino Rice Huvudroll
Carson Kressley Huvudroll
Todrick Hall Huvudroll Gäst
Ross Mathews Gäst Huvudroll

Källor[redigera | redigera wikitext]