Slim K

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Slim Khezri, känd som Slim K, född i Lübeck, Tyskland 18 juli 1972 är en tysk-tunisisk underhållare, sångare, skådespelare, producent, dansare och fotograf.

Slim K växte upp på 1980-talet i Timmendorfer Strand/Lübeck och Tunis/Jendouba (Tunisien) och bor sedan slutet av 1990-talet i en triangel mellan Los Angeles (USA), Tyskland och Tunisien, för närvarande i Los Angeles.

Han är känd som en av de bästa Michael Jackson-imitatörerna (levande sång och exakt danskopia), och slog igenom i Rudi Carrell Show i tysk TV. Därefter följde en lång rad TV-framträdanden och konserter runt om i Europa (även Sverige), Asien, Afrika och USA. Han träffade Michael Jackson två gånger under 1990-talet (under Dangerous Tour 1992 och HIStory Tour 1997).

Slim K har uppträtt och samarbetat med många artister, till exempel Backstreet Boys, Dr Alban, Army of Lovers, Haddaway, DJ Bobo, * NSYNC, Worlds Apart och Captain Hollywood Project.

Sedan 2000 har han ägnat sig åt sin solokarriär. Han har arbetat i Tyskland med Sarah Connor och Ayman).

Under 2007 framträdde han åter som Michael Jackson, nu i japansk TV.

Han har spelat mindre biroller i en del filmer, bland annat Pirates of the Caribbean 3, The Sexaholic och Article 301. Han arbetar också på ett eget filmmanus.

Slim K operadebuterade 2007 som en fånge i Beethovens Fidelio, och 2008 spelade han en som en venetiansk dignitär i Verdis Otello i en uppsättning med Los Angeles-operan.

Sommaren 2007 arbetade han tillsammans med Britney Spears på hennes musikvideo Gimme More.

Den 27 maj 2008 släppte Slim K den egna singeln "Burn the Disco".

År 2008 var han med inspelningen av Änglar och demoner, uppföljaren till Da Vinci-koden, han var även med i ett avsnitt av Gene Simmons Family Jewels.

I september 2008 arbetade han tillsammans med Fall Out Boy på deras musikvideo I don't care, och med Panic at the Disco på videon Northern Downpour.

1 augusti 2009 Slim K spelade en scen med Margarita Rühl i den tyska gjutning visa Mission Hollywood på RTL.

Den 7 maj 2010 släpptes under Sony Music Entertainment på ett samlingsalbum av olika konstnärer (Campari Sunset House Club [Live]) av K Slim Bana: "Burn The Disco (Flytta & Dance) - Mercenk Sinan's Eat här Remix".

Slim K är också kusin med svenska författaren Jonas Hassen Khemiri.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]