Hoppa till innehållet

Snedtänkt

Från Wikipedia
Snedtänkt
(2014-)
Genreintervjupodd
populärkulturpodd
ProgramledareKalle Lind
Längdca 60-90 minuter
Antal avsnitt354
LandSverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagKalle Lind Kulturarbete AB

Snedtänkt är ett svenskt poddradioprogram av och med Kalle Lind som görs för Sveriges Radio. Programmet behandlar i huvudsak svensk kultur- och nöjeshistoria där Lind i varje avsnitt behandlar ett specifikt ämne tillsammans med en inbjuden gäst. Programmet har i omgångar även sänts i Sveriges Radio P1. Programmets slogan är Podden som pratar om det inga andra poddar pratar om, vilket märks i val av ämnen som till exempel beredskapsfilm, country på svenska och Skånska Lasse.

Återkommande gäster[redigera | redigera wikitext]

Generellt har podden en gäst per program som diskuterar ett ämne den är specialiserad på, men i några fall har gäster återkommit och pratat om antingen närbesläktade ämnen eller andra ämnen de besitter kunskap om. Några exempel på återkommande gäster är:

Snedtänkt med Kalle Lind & Co[redigera | redigera wikitext]

Under vintern 2022 släppte Lind nyheten att programmet skulle bli scenföreställning 2023. Konceptet var ungefär detsamma som i programmet, med skillnaden att varje show innehöll fler men lite kortare djupdykningar på olika ämnen, och att det inte på förhand annonserades vilka som skulle gästa varje turnestopp och vad de skulle prata om. Föreställningen hade premiär den 3 mars på Scalateatern i Stockholm och var sedan på turné i landet under hösten.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Kalle Lind gör show av ”Snedtänkt””. www.aftonbladet.se. 25 december 2022. https://www.aftonbladet.se/a/BWGy39. Läst 16 juni 2024. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]