Fredrik af Trampe

Från Wikipedia
Fredrik af Trampe
Fredrik af Trampe på visfestivalen Kompledigt i Köping, 2012.
Född18 november 1984[1] (39 år)
Resarö, Vaxholms kommun, Stockholms län
Medborgare iSverige
SysselsättningFörfattare, journalist, skådespelare
FöräldrarPeter af Trampe
Eva af Trampe
Redigera Wikidata

Oscar Bertil Fredrik af Trampe, född 18 november 1984Resarö, Vaxholms kommun, är en svensk journalist, musiker, författare och skådespelare.

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Fredrik af Trampe är huvudsakligen uppvuxen i Stockholms skärgård. Han har ett förflutet som barnskådespelare, och syns bland annat i TV-serier som Eva & Adam och långfilmer som Klassfesten och Ondskan. Som vuxen har han främst fokuserat på musik och journalistik. Han är flitigt anlitad konferencier och trubadur på flera större visfestivaler i Sverige, bland annat Visfestivalen i Västervik och Kompledigtfestivalen i Köping, och är medlem i Yrkestrubadurernas förening (YTF).[2]

Våren 2016 släppte han sitt debutalbum Tysta slag på skivbolaget Tröstlösa Records.[3] Han producerade 2011 en hyllningsskiva till Johan JohanssonVärldens Bästa Johansson. Som journalist är hans specialitet research, inte minst i nöjeshistoria. Han har letat roliga klipp åt Filip & Fredrik i programmen 100 Höjdare och Ett herrans liv, skrivit essäer om pilsner- och kultfilm till filmbolaget Studio S, pratat popkultur i podcasten Snedtänkt och programmet Svenska TV-historier samt medförfattat böckerna Sveriges sämsta skivomslag och Nu har det banne mig gått för långt! Arga brev till radionämnden med Martin Kristenson och Mattias Boström. Julaftnarna 2015 och 2016 sände P4 programmet Bland lutfisk, cowboys och Hawaii-tomtar: Julmusiken du inte visste fanns, där han och Anna-Lena Lodenius spelade udda julmusik. Som radioreporter har han gjort inslag i P1-programmet Medierna och P2-programmet Felicia.

Filmografi (urval)[redigera | redigera wikitext]

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Česko-Slovenská filmová databáze, 2001, Fredrik af Trampe.[källa från Wikidata]
  2. ^ Fredrik af Trampe på ytf.se
  3. ^ ”Welcome to Tröstlösa Records”. Tröstlösa Records. Arkiverad från originalet den 16 november 2016. https://web.archive.org/web/20161116231454/http://trostlosarecords.tictail.com/. Läst 16 november 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]