Transcom

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Transcom WorldWide S.A.
TypPublic (Nasdaq NordicTWW SDB A, TWW SDB B)
BranschTelecommunications, Financial, Travel & Leisure, Utilities, Public Sector, Retail
ProdukterCustomer relationship management, credit management, interpretation, legal services
Historia
Grundat1995 i Sverige
Övrigt
SloganOur people makes the difference
WebbplatsTranscom

Transcom är ett multinationellt callcenterföretag som erbjuder outsourcade tjänster såsom kundhantering, kredithantering och tolkförmedling. Företaget grundades i Sverige år 1995, men har idag verksamheten i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Afrika. Transcom sysselsätter över 29.000 människor på 62 platser [1]. Johan Eriksson utsågs till VD och koncernchef 2011.

Transcom Sverige[redigera | redigera wikitext]

Transcom Sverige grundades som ett kundtjänstföretag inom Kinnevik gentemot Comviqs mobiltelefonkunder (Tele2:s mobiltelefonverksamhet) i Sverige 1995. Under de följande åren växte verksamheten till att omfatta Tele2:s fasta telefonikunder samt tjänster till Viasats parabol-TV-kunder (ett företag inom Modern Times Group). I takt med att kunderna expanderade sin geografiska täckning utökades verksamheten till att omfatta Norge och Danmark. Snart började Transcom erbjuda sina tjänster till andra branscher.

I slutet av 1997 började SEC (Societe Europeenne de Communications S.A.) erbjuda fasta telefonitjänster i Europa via sitt dotterbolag Tele2 Europe. Under de följande åren utökades verksamheten till att omfatta de flesta europeiska länder och företaget blev en MNVO, en virtuell mobilnätverksoperatör. Samtidigt och i syfte att motsvara kraven på kundsupport startade Tele2 Europe Transcom Europe.

Dessa två parallella organisationer upplevde en god tillväxt och gick i slutet av mars 2000 samman till Transcom World-Wide S.A. med huvudkontor i Luxemburg. Transcom World-Wide S. A. har cirka 20 000 anställda samt finns etablerat i 29 länder. Bolaget är inte längre börsnoterat på Stockholmsbörsen då det blev uppköpt av Altor år 2017.

Transcom Sverige har cirka 3 000 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och är ett helägt dotterbolag till Transcom World-Wide S. A. Transcom Sverige hanterar idag cirka 400 000 inkommande samtal och över 100 000 administrativa åtgärder per vecka. I Sverige finns idag Transcom även i Eskilstuna, Borås och Örebro.

Transcom CMS är Transcoms inkassoföretag. Transcom CMS erbjuder tjänster inom hela kredithanteringskedjan; alltifrån fakturering och reskontraservice, till inkasso och juridiska tjänster.

Transvoice är ett ungt företag inom Transcom AB. Företaget grundades 2004, med affärsidén att förenkla och effektivisera mötet mellan det offentliga Sverige och personer med bristande kunskaper i svenska.

Kritik[redigera | redigera wikitext]

Finansinspektionen gav i maj 2007 Transcom AB en varning och en straffavgift på 500 000 kronor då bolaget under 11 månader bedrivit verksamhet som försäkringsförmedlare utan att de anställda genomfört föreskriven utbildning i försäkringsförmedlarens roll och ansvar, vilket är en förutsättning för tillstånd.[2]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ About transcom Arkiverad 16 juni 2011 hämtat från the Wayback Machine. - officiell webbsida
  2. ^ ”Finaninspektionen: Sanktioner mot 30 försäkringsförmedlare”. Arkiverad från originalet den 25 juni 2010. https://web.archive.org/web/20100625000644/http://www.fi.se/Templates/Page____8066.aspx. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]