Walkin' My Baby Back Home

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Walkin' My Baby Back Home
Sång
Publicerad1930
Genrejazz
Språkengelska
LåtskrivareFred E. Ahlert
Roy Turk

"Walkin' My Baby Back Home" är en sång med musik av Fred E. Ahlert och text av Roy Turk från 1930. Den blev populär 1931 med inspelade versioner av Nick Lucas, Ted Weems, the Charleston Chasers, Lee Morse och Louis Armstrong med Zilner Randolphs orkester.

En inspelning gjordes av Jo Stafford, den 9 november, 1945 och gavs ut av Capitol Records på skivan Songs by Jo Stafford.

Harry Richman spelade in låten den 4 november, 1947Decca Records.

En stor hit blev Nat King Coles inspelning från den 4 november, 1951 på Capitol Records. Den kom på åttonde plats på topplistan i USA 1952. Låten kom på fjärde plats på topplistan år 1952 i en version med Johnnie Ray inspelad i februari 1952Columbia Records.

Svenska[redigera | redigera wikitext]

Beppe Wolgers gjorde en fri översättning av texten till svenska, "Sakta vi gå genom stan", med handlingen förlagd till Stockholm. Monica Zetterlund sjöng den först i en kabaré av Beppe Wolgers under hösten 1961, då hon också gjorde en insjungning på en EP-skiva på märket Philips.[1] Låten spelades in i Metronomestudion på Karlbergsvägen år 1961. Denna version blev en stor hit i Sverige och "sången publiken alltid ville höra".[2] Sången kom sedan med på Zetterlunds andra album Ahh! Monica 1962. Jazzarrangemanget är av Georg Riedel, som också medverkar som orkesterledare på inspelningen. Musiker på inspelningen är Georg Riedel på bas, Yngve Sandström på flöjt, Egil Johansen på trummor, Bengt-Arne Wallin på trumpet och Jan Johansson på piano.

Eva Dahlgren sjöng sin version av sången i Kjell Alinges radioprogram Eldorado, och den var med på samlingsalbumet Eldorado. Stjärnornas musik (1982).

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sakta vi gå genom stan / Zetterlund, MonicaSvensk mediedatabas.
  2. ^ Klas Gustafson (7 augusti 2011). ”Och än går de”. Expressen. http://www.expressen.se/kultur/och-an-gar-de/. Läst 13 augusti 2013.