Wikipedia:Lägsta godtagbara artikelkvalitet

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:LGA)
Denna sida är museimärkt och hålls inte längre uppdaterad. Den behålls främst av historiska skäl.
Se eventuellt diskussionssidan för mer information.

I Wikipedias barndom var man glad för minsta lilla tillskott. Att vara rädd om stubbar är en gammal princip. Tanken är att de flesta användare som ännu inte så väl känner till hur Wikipedia fungerar har lättare att redigera en redan existerande sida än att skapa en ny, samt att existerande sidor genererar trafik via sökmotorer som Google. Med tiden har dock tanken väckts att alltför stor andel mycket alltför små och innehållslösa artiklar kan vara skadliga för projektets kvalitet. En läsare som söker information vill ha just information, inte något intetsägande som han eller hon kunde lista ut själv. En trend som irriterat många är massproducerande av små artikel av samma sort, inom ett område där det går lätt att skapa artiklar som ser nästan likadana ut. Ett uttryck som kommer från en essä på Meta, Substub disease, är substub. Essän ger ingen egentlig definition av substub, och olika användare torde använda ordet olika. I essän 10 tankar om kvalitet föreslog Hannibal som första och ganska kontroversiella punkt att ta bort alla dåliga artiklar.

Denna sida är till för att försöka utreda vad wikigemenskapen på svenska Wikipedia är minsta godtagbara artikelkvalitet för ett ett ämne vars relevans ej är ifrågasatt, med tanken att artiklar som inte leder upp till detta bör avlägsnas - raderas eller infogas i annan artikel. Som ett led i utformandet kan vi nedan lista mer eller mindre påhittade exempel på olika artikelinnehåll som någon - man själv eller någon annan - skulle kunna anse vara lägsta godtagbara artikelkvalitet.

Lägg till fler exempel. Utforma dem så att de ser ut som artiklar, så blir det tydligare vad som avses. Det är bara bra om de är helt påhittade, så att inte deras innehåll tar fokus från deras form.
Kommentera de exempel som redan finns. Ju mer vi anstränger oss för att förklara våra resonemang, desto mer värdefullt kan komma ut av processen.
OBS! Nedanstående exempel innehåller med flit felaktig information!

Körsnär[redigera | redigera wikitext]


Körsnär är en person som säljer pälsar.



Körsnär är en person som säljer pälsar. För att bli körsnär krävs en 60 år lång utbildning. Det finns cirka 5 körsnärer i världen.[1]

Noter

  1. ^ Internationella körsnärsförbundet


Bordaga[redigera | redigera wikitext]


Bordaga är en ort i Kurgistanien

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:

Bordaga är en ort i Kurgistanien med 5000 invånare (2005).

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:
Faktiska exempel på artiklar av liknande typ, dvs med ett ytterligare fakta utöver hemlandet/landskapet:


Bordaga är en ort i Kurgistanien, distriktet Lampenien. Orten har 5000 invånare (2005).

Faktiska exempel på artiklar av liknande typ, dvs med två ytterligare fakta utöver hemlandet/landskapet:

Bordaga är en ort i Kurgistanien med 5000 invånare (2005). Staden ligger vid landets nordkust. Bordaga är en gammal fiske- och hamnstad.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:

Bordaga är en ort i provinsen Lampenien i Kurgistanien belägen vid landets nordkust, cirka 15 kilometer norr om provinshuvudstaden Feltego. 2005 hade Bordaga 5 000 invånare. Bordaga grundlades på 1100-talet på en halvö som bildar en naturlig hamn, vilket gjorde att många fiskare bosatte sig på orten. Staden växte kraftigt på 1500-talet, då dess betydelse som hamnstad för Feltaga ökade allt mer. Staden drabbades hårt i kriget mellan Kurgistanien och Portugallien (1618-1623), då den brändes ner vid två tillfällen. På 1800-talet förbisågs Bordaga i den lampeniska provinsregeringens hamnsatsning, där man istället byggde ut grannorten Mandagas hamn. Sedan dess har ortens tillväxt varit blygsam, medan Mandaga vuxit till en storstad. Bordaga har numera endast några småindustrier, mest fiskrenserier, medan 64% av befolkningen pendlar till antingen Mandaga eller Feltego för att arbeta. På senare tid har Bordaga blivit ett allt populärare turistmål och turismnäringen är numera ortens huvudnäring, före fiskeindustrin.



Bprdaga är en ort i Blavi, Västra Mavii, Kurgistan.


Samtliga sådan artiklar bör nämnas i Blavi (eller vad den mest specifika platsen heter), tycker jag, samt omdirigeras dit. Leo Johannes 14 april 2008 kl. 18.36 (CEST)[svara]

Långtbortistans fotbollslag[redigera | redigera wikitext]


Långtbortistans fotbollslag är det fotbollslag som representerar Långtbortistan i internationella sammanhang.


Faktiska exempel på artiklar av denna typ:


Långtbortistans fotbollslag är det fotbollslag som representerar Långtbortistan i internationella sammanhang. Laget kom sjua på VM 1957.

  • Infoga i Långtbortistan (samt omdirigera dit), då relevant information utöver artikelrubriken finns.
  • Som osignerad kommentar.Кαґρετη 1 april 2008 kl. 18.18 (CEST)[svara]
  • Radera eller infoga om vettigt sammanhang finns i Långtbortistan. MiCkE 1 april 2008 kl. 18.52 (CEST)[svara]
  • Tveksam om denna typ av information ska infogas i Långtbortistan men den skulle kunna passa på Sport i Långtbortistan eller något liknande //FredrikLähnn (Feffe) 1 april 2008 kl. 20.03 (CEST)[svara]
  • Behåll, om inte "Sport i Långtbortistan" eller liknande finns för infogning i. --  boivie  2 april 2008 kl. 14.07 (CEST)[svara]
  • Jag är mycket tveksam till att behålla denna typ av artikel. Den tillför visserligen en faktauppgift som inte framgår ur artikeluppslaget, men det är allt. Denna artikeltyp kan anses vara en brytpunkt; här finns fakta, fakta som om artikeln raderas rakt av går förlorat och fakta som vi skulle vilja ha med i wp. Denna faktauppgift vill vi ju inte förlora, men jag tycker "priset" är för högt. Denna typ av artiklar är helt enkelt för undermåliga. Det optimala vore ju om det gick att snabbt och enkelt infoga denna fakta i en annan artikel; det behöver emm inte vara i en artikel typ Fotboll/Sport i Långtbortistan utan kan lika gärna nämnas i t ex Fotbolls-VM 1957. Finns uppgiften där (= i Fotbolls-VM 1957-artikeln) så är det emm bara att radera rakt av, om i Fotboll/Sport i Långtbortistan kan en omdirigering vara av nytta. Men definitivt inte en omdirigering till Fotbolls-VM 1957 - det ger inte något mervärde!--sanna 4 april 2008 kl. 09.10 (CEST)[svara]
Faktiska exempel på artiklar av denna typ:


Långtbortistans fotbollslag är det fotbollslag som representerar Långtbortistan i internationella sammanhang. Tränare genom åren har varit A Ason, B Bson, C C-son med flera. Landets bästa tid som fotbollsnation var på 50- och 60-talet, med en sjundeplats på VM 1957 som bästa placering.

Stadsdelen[redigera | redigera wikitext]


Stadsdelen är en stadsdel i Staden.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:



Stadsdelen är en stadsdel i Staden med 15000 invånare.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:
Faktiska exempel på artiklar som liknar denna typ (några mer fylliga):

Stadsdelen är en stadsdel i Staden och utgör dess huvudsakliga handelscentrum. I Stadsdelen bor 20% av Stadens befolkning men den rymmer 80% av Stadens butiker.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:

Stadsdelen är en stadsdel i Staden och utgör dess huvudsakliga handelscentrum. I Stadsdelen bor 20% av Stadens befolkning men den rymmer 80% av Stadens butiker. I Stadsdelen finns Torget och Lilla Torget, parkerna A-parken B-parken och C-parken samt Stora kyrkan och Lilla kyrkan.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:'

Barker Stadium[redigera | redigera wikitext]


Barker Stadium är en footboll-arena i Texas, USA.



Barker Stadium är en arena för bland annat football och baseboll som ligger i Dallas i Texas, USA. Arenan rymmer cirka 20 000 åskådare och stod klar i juli 2001.


Kalleslaget[redigera | redigera wikitext]


Kalleslaget var en viktig strid i Ankakriget och slutade i seger för Knattarna, som därefter fick rätt att äta godis på både lördagar och söndagar. Slaget ägde rum i Ankeborg år 1432.


  • En artikel som visserligen är mycket kort, men som definitivt hör hemma på Wikipedia; antingen som en egen artikel eller som en omdirigering till en egen rubrik i en artikel om Ankakriget - vilket som blir bäst beror på hur artiklen om Ankakriget ser ut.--sanna 1 april 2008 kl. 11.23 (CEST)[svara]
Förtydligande: min kommentar gäller om exemplet ses som en mall för att beskriva ett verkligt slag i ett verkligt krig; inte för fiktiva slag i fiktiva krig...--sanna 1 april 2008 kl. 12.24 (CEST)[svara]

Skrudderuttslaget var en viktig strid i Sjuttioåriga kriget och slutade i seger för Gustaf II Adolf, som förbjöd de förlorande att bära rött på lördagar. Slaget ägde rum på Öland år 1432.

Rollfiguren[redigera | redigera wikitext]


Rollfiguren är en bifigur i bokserien Bokserien.


Rollfiguren är en av huvudkaraktärerna i bokserien Bokserien.


Rollfiguren är en av huvudkaraktärerna i bokserien Bokserien och ledare för Fiendegänget.


Rollfiguren är en av huvudkaraktärerna i bokserien Bokserien. Rollfiguren medverkar i alla volymer i serien och kan sägas vara huvudpersonens eviga nemesis - och fungerar som ledare för Fiendegänget.


Rollfiguren är en av huvudkaraktärerna i bokserien Bokserien, och leder där Fiendegänget. Rollfiguren är urtypen för en ledare av Fiendegäng/Rolltypen innebar att bilden av ledare för fiendegäng fördjupades.



Årtal X[redigera | redigera wikitext]

Blank artikel, endast mallar med länkar till andra år, interwiki och rubriker "födda", "döda" och "händelser"


Rockbandet[redigera | redigera wikitext]


Rockbandet har gjort skivan "Albumet".


Rockbandet kommer från A-Stad. De som är med är Anders Andersson, Berra Bengtsson och Calle Carlsson


Rockbandet är ett rockband.


Rockbandet är ett svenskt rockband.


Rockbandet är ett svenskt rockband. Sångare är Anders Andersson, Berra Bengtsson spelar trummor och Calle Carlsson spelar bas.


Rockbandet är ett svenskt rockband. Sångare är Anders Andersson, Berra Bengtsson spelar trummor och Calle Carlsson spelas bas. 2008 släppte de albumet "Albumet" på skivbolaget "Stora skivbolaget".


Rockbandet är ett svenskt rockband. 2005 turnerade de i stora delar av landet, 2006 turnerade de även i Tyskland och Frankrike. Gruppens texter handlar ofta om mord och andra typer av våldsam död. 2008 släppte de albumet "Albumet" på skivbolaget "Stora skivbolaget".


Skapunkbandet[redigera | redigera wikitext]

Kaboom är ett skapunkband.


Kaboom är ett svenskt skapunkband.


Kaboom är ett svenskt skapunkband från Uppsala.


Kaboom är ett svenskt skapunkband. Sångare är Anders Andersson, Berra Bengtsson spelar trummor och Calle Carlsson spelar bas.

  • Den här artikeln skulle inte jag vilja radera för att den innehåller för lite information. Däremot kan dess relevans ofta ifrågasättas.
  • Nu kommer vi någonstans, den här skulle jag överväga i alla fall. Men tror radera här också, eftersom det är ganska lite info. moяlist 1 april 2008 kl. 17.17 (CEST)[svara]
  • Nu är det i alla fall värt att kolla upp relevansen. MiCkE 2 april 2008 kl. 20.18 (CEST)[svara]

Kaboom är ett svenskt skapunkband. Sångare är Anders Andersson, Berra Bengtsson spelar trummor och Calle Carlsson spelas bas. 2008 släppte de albumet "Albumet" på skivbolaget "Stora skivbolaget".

Alla mina åsikter för dessa exempel är samma som motsvarande där gruppen heter "Rockbandet". Leo Johannes 1 april 2008 kl. 17.08 (CEST)[svara]


Berra Bengtsson[redigera | redigera wikitext]

Berra Bengtsson medlem i Kaboom.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:

Berra Bengtsson är trummis i Kaboom.

Faktiska exempel på artiklar av denna typ:

Berra Bengtsson, född 1 januari 1980, är trummis i Kaboom.

Faktiska exempel av denna typ

Berra Bengtsson, född 1 januari 1980, är sedan 2007, trummis i skapunkbandet Kaboom. Han är son till gitarristen Bengt Bengtsson.


Albumet[redigera | redigera wikitext]

Albumet Låtar: 1) A-låten 1) B-låten 3) C-låten 4) D-låten 5) E-låten 6) F-låten 7) G-låten.


Albumet är ett album av Rockbandet.


Albumet är ett album av Rockbandet. Låtar: 1) A-låten 1) B-låten 3) C-låten 4) D-låten 5) E-låten 6) F-låten 7) G-låten.


Albumet är ett album av Rockbandet. Det släpptes 2008. Låtar: 1) A-låten 1) B-låten 3) C-låten 4) D-låten 5) E-låten 6) F-låten 7) G-låten.


Albumet är ett album av Rockbandet. Det släpptes 2008 på skivbolaget "Stora skivbolaget". Låtar: 1) A-låten 1) B-låten 3) C-låten 4) D-låten 5) E-låten 6) F-låten 7) G-låten.

  • Ingen av ovanstående ser jag som en tillräcklig artikel, inte minst p.g.a. relevansproblem. Ovanstående artiklar borde omdirigeras till artikeln om bandet. Typisk information som passar bättre som en post i en lista än egen artikel. Låtlistor ser jag ett begränsat värde i. andejons 1 april 2008 kl. 13.38 (CEST)[svara]
  • Jag har väldigt svårt att inte främst bedöma relevans... men säg att artikeln handlar om Beatles "Seargent Pepper's Lonely Hearts Club band", så behöver vi inte ifrågasätta den. I så fall skulle jag nog mycket att en låtlista var värd att ha med, och då blir det för långt att infoga i artikeln om Beatles. Den som intresserar sig för en grupp tycker nog att låtlistor har högt intresse. // habj 1 april 2008 kl. 13.49 (CEST)[svara]
  • Innehåller tillräckligt mycket information för egen artikel. Leo Johannes 1 april 2008 kl. 17.15 (CEST)[svara]
  • Infogas tycker jag. MiCkE 2 april 2008 kl. 20.20 (CEST)[svara]

Albumet är ett album av Rockbandet. Det släpptes 2008 på skivbolaget "Stora skivbolaget" och sålde guld. Låtar: 1) A-låten 1) B-låten 3) C-låten 4) D-låten 5) E-låten 6) F-låten 7) G-låten.


Mördarmumierna[redigera | redigera wikitext]

Mördarmumierna handlar om en som åker till Egyptien. först så blir han av med bagaget pch så händer det en massa skumma grejer. Vad kan det va som lurar i mörkret???


Mördarmumierna är en film. (utan filmfaktamall)


Mördarmumierna
GenreSkräck
RegissörReg Regisson
SkådespelareActor Actorson
Premiär2008
LandUSA

Mördarmumierna är en film. (med filmfaktamall)



Mördarmumierna är en amerikansk skräckfilm.


Mördarmumierna är en amerikansk skräckfilm från 2008.


Mördarmumierna är en amerikansk skräckfilm från 2008 regisserad av Reg Regisson med Actor Actorson i huvudrollen.

  • Väldigt mycket gränsfall, skulle gärna se någon mening om innehåll som nedan. Njaelkies Lea 1 april 2008 kl. 15.13 (CEST)[svara]
  • Skräckfilm, regissör, huvudrollsinnehavare... visst vore det bra att uppmana folk att skriva in mer info än så i de artiklar de skapar, men jag har svårt att tänka mig att radera en artikel med såpass mycket info. // habj 1 april 2008 kl. 16.55 (CEST)[svara]
  • Instämmer med habj, tillräckligt.

Mördarmumierna är en amerikansk skräckfilm från 2008 regisserad av Reg Regisson med Actor Actorson i huvudrollen. Den handlar om veterinären Jeff som reser till Egypten för att hitta sin försvunne bror.


Actor Actorson[redigera | redigera wikitext]

Actor Actorson va med i mördarmumierna.



Actor Actorson va med i mördarmumierna. Han har varit gift med Singer Singerson. Han är 186 cm lång och har en hund som heter Dog. Hans favoritfärg är turkost och hans favoriträtt är pizza.


Actor Actorson är en skådespelare.



Actor Actorson är en amerikansk skådespelare.



Actor Actorson, född 1 januari 1980, är en amerikansk skådespelare.



Actor Actorson, född 1 januari 1980, är en amerikansk skådespelare är som medverkade i filmen Mördarmumierna.


Actor Actorson är en amerikansk skådespelare som främst spelat scenteater på Broadway. Han har dock även medverkat i filmerna Mördarmuminerna, Berättelsen om den vidunderliga kärleken och Sommarscenario.

Charlie Composer[redigera | redigera wikitext]

Charlie Composer, amerikansk kompositör.

Faktiska exempel av denna typ:


Vid infogning i en lista över amerikanska kompositörer skulle man bara kunna nämna namnet, ingen mer information, och då kan artikeln lika gärna raderas, tycker jag. Leo Johannes 23 april 2008 kl. 16.47 (CEST)[svara]


Charlie Composer, född 1900, död 2008, amerikansk kompositör

Faktiska exempel av denna typ:


Eftersom den innehåller flera relevanta fakta tycker jag att denna bör behållas, om inte infogas på någon lämplig plats, kanske någon lista.


Charlie Composer, född 1900, död 2008, i Austin, Texas, amerikansk kompositör

Faktiska exempel av denna typ:


  • Inget som visar på relevans. Denna och ovanstående varianter kan raderas.andejons 23 april 2008 kl. 15.05 (CEST)[svara]
  • Ja, i praktiken tycker jag också så, men om man bortser från relevanskravet, och låtsas att alla vet vem Charlie Composer är, att han är superkänd, tycker jag att denna artikel nog kan behållas. Den innehåller flera relevanta fakta. Infogning i någon lista vore också ett bra alternativ. Leo Johannes 23 april 2008 kl. 16.47 (CEST)[svara]

Charlie Composer, född 1900, död 2008, amerikansk kompositör som skrev låten Mummy



Charlie Composer, född 1900, död 2008, amerikansk kompositör som skrev låten Mummy som var med i filmen Mördarmumierna.



Charlie Composer, född 1900, död 2008, amerikansk kompositör som skrev låten Mummy som var med i filmen Mördarmumierna. Composer har gjort filmmusiken till många av Reg Regisons filmer, som Mördarmonstren, Mördarmördarna och Mördarnördarna. För musiken till Mördarnördarna belönades han med en Oscar.



Boull Shiite[redigera | redigera wikitext]

Boull Shiite är en indisk politiker.


  • Ger inte mer än att lista personens namn i en lista över indiska politiker. Radera.--sanna 1 april 2008 kl. 17.24 (CEST)[svara]
  • Kan omdirigeras till någon lista där politikern nämns, eller bara raderas för att slippa arbete. Leo Johannes 2 april 2008 kl. 15.48 (CEST)[svara]
  • Eftersom de indiska politiker på svwiki som hedras med egna artiklar nästan alltid är relevanta (till skillnad från svenska politiker, svenska demoband och svenska företag) så är det inte något fall för radering. Man kan uppmuntra författaren att utöka artikeln. Om interwikilänk till enwiki finns, kolla den. Därifrån går det enkelt att utöka med grundläggande fakta. /Yvwv [y'vov] 3 april 2008 kl. 00.37 (CEST)[svara]
    • Självklart är det aldrig fel att utöka en artikel av denna karaktär så att den faktiskt uppfyller lägsta godtagbara artikelkvalitet om den är relevant. Men det är emm heller inte fel att radera den rakt av. En sådan radering skall heller inte ligga artikelämnet i fatet för eventuell återskapning i fylligare form; varför raderingskommentaren bör tydligt visa att artiklen raderades inte för att den påvisats vara irrelevant, utan för att den ej innehöll tillräckligt med information.--sanna 3 april 2008 kl. 09.12 (CEST)[svara]
    • Det vore så mycket enklare om personen som skrev substubben från början ville ta med någon ytterligare information så att artikeln blir bärkraftig på egen hand från start och det tycker jag att man ska kräva. När man skriver en substubb och mena att någon annan ska göra den vettig blir det som att säga "jag orkar inte, men skriv ni den här artikeln". Därför är det i min mening viktigt att sätta en gräns och säga att den här typen av artiklar accepteras inte, men att man gärna kan skriva om artikeln med något mer information. Det är samma sak som att folk efterhand lär sig vad som är relevant och inte eftersom att vi påpekar detta. Substubbar och kort-korta stubbar brukar dock få skapas utan att någon påpekar att det är dumt, och då fortsätter man givetvis göra så. --Njaelkies Lea 3 april 2008 kl. 09.29 (CEST)[svara]

Boull Shiite, född 1948, är en indisk politiker, verksam i New Dehli.



Boull Shiite, född 1948, är en indisk politiker från delstaten Rajasthan. Han är från och med 2005 kongressledamot i New Dehli.



Boull Shiite, född 1948, är en indisk politiker från delstaten Rajasthan. Han är från och med 2005 kongressledamot i New Dehli och representerar Stadspartisterna.



Boull Shiite, född 1948, är en indisk politiker från delstaten Rajasthan. Han är från och med 2005 kongressledamot i New Dehli och representerar Stadspartisterna.

Biografi

Boull Shiite föddes 1948 i Staden i delstaten Rajastan som äldst av 8 syskon i en välmående familj som fick sin huvudsakliga utkomst från försäljning av inlagda gurkor. Uppväxten i denna miljö av framgångsrik småföretagaranda har präglat Shiites politiska gärning.1 Han gifte sig 1995 och har tre barn, och samma år flyttade han till New Delhi där han fortfarande är bosatt.

Politisk gärning

Shiite fick sitt första politiska uppdrag som 15-åring då han invaldes i stadsdelsrådet, då som oberoende kandidat. Efter en kortare sejour som medlem i Bypartisterna, har Shiite sedan 1969 aktivt arbetat inom Stadspartisterna. När Shiite 1995 flyttade till New Delhi blev han snabbt invald i den lokala administrationen där. 2005 valdes han till kongressledamot.

Shiites politiska gärning har präglats av krav på reformer för att underlätta villkoren för småföretagarna.2

Noter

11997. Shiite, Boull. "Min uppväxt". Indiens Förlag. ISBN XXX-XX-XXXX-X
22005. Statsvetaren, Pelle. "Boull Shiite - småföretagarnas försvarare". New Delhis Förlag. ISBN XXX-XX-XXXX-X

  • Detta är emm vad vi bör sträva efter, inte som så att allt mindre än detta skall raderas, men mina kommentarer ovan kan lätt tolkas som att jag är nöjd med de kortare versioner jag sagt mig kunna acceptera. Så är det naturligtvis inte, utan enbart att jag inte är beredd att radera dessa rakt av.--sanna 3 april 2008 kl. 09.36 (CEST)[svara]
  • Jag instämmer i att detta är vad vi bör sträva efter (men inte att allt som inte är lika långt/bra ska raderas=; tänk er att varje gång man klickade på slumpartikel så skulle man komma till en artikel som är minst lika lång/bra som denna (jag testade att slumpa på tyskspråkiga Wikipedia, och förundrades över kvaliteten). 5 april 2008 kl. 20.45 (CEST)

Absolute Music 1[redigera | redigera wikitext]

Absolute Music 1 (2,3,4,5 osv) innehåller låtarna blahajblahaj med Bert Stjärt blablabla. Långa listor på låtar. Ska absolut Absolute Music vara med borde det hamna under ett uppslagsord med alla skivor istf ett uppslagsord för varje skiva. Vad gäller skivor öht borde dessa spaltas upp under respektive artist så länge det gäller skivor med enbart just den artisten.

Egon Bloggmusiker[redigera | redigera wikitext]

Egon Bloggmusiker är en svensk konstnär, musiker, bloggare och debattör. Utbildad på Katrineholms högre samskola, Statens veterinärmedicinska anstalt och ett flertal kurser på Folkuniversitetet. Konstutställningar i Odensbackens församlingshus. Bloggmusiker har skrivit debattartiklar utan större genomslag i Dagens Nyheter, Svenska dagbladet och Skytteholms Allehanda. Han har skrivit självbiografin Ett liv med musik och stoj, den bitskt samhällskritiska Fy bubblan för IT-bubblan och har även medverkat i den helt ouppmärksammade antologin Vi minns vårt gamla Södermalm. Ingen av böckerna har recenserats, även om de är utgivna på ett vanligt bokförlag. Spelade en gång banjo tillsammans med Stan Getz, men har i övrigt inte gjort några större avtryck i musikvärlden.
Extern länk:
Egons hemsida
Förlagets presentation av Egon
Omnämnd på Internet


  • Njet,särskilt inte om det finns minsta misstanke om att Egon själv har medverkat i artikeln (typ oinloggad med en redigering eller en användare som bara skriver om Egon och hans medförfattare i Vi minns vårt gamla Södermalm). Det måste vara någon slags minsta höjd på det man har presterat för att få en biografisk artikel, och helt triviala uppgifter om utbildning och offentliga framträdanden bör rensas ut obönhörligen - detta är inte MySpace. Marfuas 2 april 2008 kl. 23.30 (CEST)[svara]
  • Nej, oavsett hur lång artikeln än blir. /Yvwv [y'vov] 3 april 2008 kl. 00.26 (CEST)[svara]
    • Såvitt jag ser behandlar kommentarerna ovan relevans, inte innehåll. Låt oss istället utgå från att relevans påvisats. // habj 3 april 2008 kl. 00.30 (CEST)[svara]
      • Jag menar det, vi låtsas att förlaget är Bonniers och att konserten med Egon och Stan Getz sändes i riksradion 1967. Den faller inte direkt på irrelevans utan på bristande kvalitet. Egons prestationer är ... ovidkommande. Marfuas 3 april 2008 kl. 00.38 (CEST)[svara]
  • Samtliga versioner av texten ovan är tillräckligt fylliga för att utgöra en mer än vettig miniminivå - om ämnet är relevant. För diskussionens skull bör vi utgå från att det är det. // habj 3 april 2008 kl. 00.32 (CEST)[svara]
  • Artikeln som den är skriven är troligen irrelevant, men då är den ett fall för Wikipedia:Relevanskriterier, inte för denna sida; där förutsättningen för diskussion är att ämnet är relevant. En artikel som innehåller så pass mycket information att man direkt ur den kan urläsa att ämnet med största sannolikhet är irrelevant kan kanske rent av på något (om än konstigt och lite bakvänt sätt) anses uppfylla kraven på basal täckning av ämnet. Så med denna sidas basala förutsättning att ämnet är relevant, så är denna artikel helt klart fyllig nog för att betraktas som en stubb; och det är i så fall dags att gå vidare till nästa steg av kvalitetsbedömningen; dvs relevansen. --sanna 3 april 2008 kl. 09.05 (CEST)[svara]
  • Om Egon som sådan är relevant är enligt min mening även hans utbildning det. Sådant utgör normal biografisk basdata i fylligare uppslagsverk. /FredrikT 3 april 2008 kl. 17.29 (CEST)[svara]
    • Jag kan gå med på det, men Egon ska inte rubriceras som "civilingenjör" om han inte är känd som det. På samma sätt duger inte "Kristian Luuk, civilekonom och komiker", eftersom han inte är känd som civilekonom. Däremot kan man absolut nämna hans utbildning i en bisats, som man också har gjort i hans artikel, det funkar bra. Och han ska definitivt inte vara med i kategorin "Svenska civilekonomer". Det är rent förskräckligt att Olof Palme står med i kategorin Svenska reservofficerare. Tycker jag. Marfuas 3 april 2008 kl. 18.47 (CEST)[svara]
      • Varför det? Han var bevisligen reservofficer, och eftersom detta dessutom är en sysselsättning som man konsekvent har vid sidan om ett annat huvudyrke skulle kategorin reservofficerare bli väldigt tom om man konsekvent resonerade som Du. /FredrikT 4 april 2008 kl. 09.05 (CEST)[svara]

Blaoxinhydrabol[redigera | redigera wikitext]

Blaoxinhydrabol är ett haglisetverkande mohybrol



Blaoxinhydrabol är ett haglisetverkande mohybrol, liksom bluhoxinmydrabol och dess konveristol, blyhoxydmydrabol.



Blaoxinhydrabol (CNa3CNa2CNa2COONa) är ett haglisetverkande mohybrol, liksom bluhoxinmydrabol och dess konveristol, blyhoxydmydrabol. Blaoxinhydrabol är luktlöst och har en kokpunkt på 800°C.


Faktiska exempel på artiklar av denna typ:


Småboda[redigera | redigera wikitext]

Småboda ligger i Småland. Det finns en pizzeria och en mack där. Förut fanns en skola men den las ned 1979.



Småboda är en småort i Kommunlunda kommun. Orten har 53 invånare. (2005). (utan ortsfaktamall)


Kan väl lämpligen nämnas i Kommunlunda kommun, där antal invånare och året för denna siffra anges inom parentes. Leo Johannes 15 april 2008 kl. 14.15 (CEST)[svara]


Lägsta godtagbara artikelkvalitet
Land Sverige Sverige
Landskap Småland
Län Jönköpings län
Kommun Kommunlunda kommun
Area 17 hektar (2005)
Folkmängd 53 (2005)
Tidszon CET (UTC+1)
 - sommartid CEST (UTC+2)
Befolknings- och arealfakta från SCB[1] (uppdaterad 2008-03-11)

Småboda är en småort i Kommunlunda kommun. Orten har 53 invånare. (2005). (med ortsfaktamall)


Denna artikel bör vara kvar och märkas med stubmall, eftersom den har en infobox vilket gör infogning sämre, och har flera relevanta fakta . Leo Johannes 15 april 2008 kl. 14.15 (CEST)[svara]


Småboda är en småort i Kommunlunda kommun, 4 km norr om Tätortsta. Orten har 53 invånare. (2005).


Kan väl lämpligen nämnas i Kommunlunda kommun, där antal invånare, året för denna siffra samt avståndet till Tätortsa anges inom parentes. Jag är lite osäkrare angående denna artikel dock. Leo Johannes 15 april 2008 kl. 14.15 (CEST)[svara]


Småboda är en småort i Kommunlunda kommun, 4 km norr om Tätortsta. Orten har 53 invånare. (2005). Orten finns omnämd redan 1234 i ett dokument som finns bevarat på Historiska museet.


Artikeln innehåller flera relevanta fakta, som skulle vara svårt att få med vid endast omnämnande i Kommunlunda kommun. Artikeln bör förses med stubmall, dock. Leo Johannes 15 april 2008 kl. 14.15 (CEST)[svara]


Småboda är en småort i Kommunlunda kommun, 4 km norr om Tätortsta. Orten har 53 invånare. (2005). Orten finns omnämd redan 1234 i ett dokument som finns bevarat på Historiska museet. Orten är främst känd för den medeltida borgen Småboda slott och Småboda kyrka.


Artikeln innehåller flera relevanta fakta, som skulle vara svårt att få med vid endast omnämnande i Kommunlunda kommun. Artikeln bör förses med stubmall, dock. Leo Johannes 15 april 2008 kl. 14.15 (CEST)[svara]