Wikipediadiskussion:Projekt vägar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

|Förbudsmärken: Begränsad bruttovikt har fått skylten för Begränsat axeltryck.--Cl5z 17 mars 2005 kl.18.47 (CET)

Misstag från min sida. Nu har jag i alla fall rättat till felet. Tack för att du sa till om detta. /E70 17 mars 2005 kl.20.18 (CET)

Projekt: Vägfärjelinjer[redigera wikitext]

Jag har nu skapat en sida om de vägfärjelinjer (sammanlagt 38 stycken) som Vägverket Färjerederiet driver i vårt land. Min förhoppning är att innehåll om de enskilda färjelederna ska fyllas på för att ge allmän information om de färjeleder som finns i vårt land. Vägverket är enligt egen utsago en av världens största redare och ser till att förbinda öar med fastlandet eller skapa genvägar mellan olika områden som i fallet med Stegeborgsleden vid Bråviken. Vägverkets färjeleder är en del av den infrastruktuella ryggraden i vårt land som inte brukar uppmärksammas så särskilt ofta. Angriffer 29 juli 2005 kl.15.46 (CET)

Indelning[redigera wikitext]

I konventionen används följande indelning:

 • Danger warning signs
 • Regulatory signs
  • Priority signs
  • Prohibitory or restrictive signs
  • Mandatory signs
  • Special regulation signs
 • Informative signs
  • Information, facilities or service signs
  • Direction, position or indication signs
   • Advance direction signs
   • Direction signs
   • Road identification signs
   • Place identification signs
   • Confirmatory signs
   • Indication signs
 • Additional panels

Per Johansson 9 april 2005 kl.13.52 (CEST)

Oj! Min engelska är inte tillräcklig för att jag ska förstå vad allt det där betyder nu. Men jag har ett förslag. Om Vägmärkessidorna kunde göras färdiga först vilket är ganska jobbigt och tar lite tid så kunde vi kanske möblera om sedan? Det är jobbigt att skapa sidorna om vägmärken eftersom det krävs så mycket bildfiler som måste laddas ned. Jag börjar ändå se slutet men det kommer nog att ta några dagar till. /E70 9 april 2005 kl.17.01 (CEST)
Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att vi måste dela upp märkena efter en annan ordning än den som vi har nu. I stort sett har jag utgått från Vägverkets totalt vansinniga ordning och uppdelning och denna är verkligen inte lyckad. En modifiering var om Förkörsrätts- och väjningspliktsmärken där jag ansåg att märket för väjningsplikt inte kan få vara med bland varningsmärken trots att Vägverket envisas om det. Men även artikeln Upplysningsmärken funderar jag nu på att möblera om vid tillfälle. Den är för lång som den är nu och blir svårläst med nästan 100 vägmärken. Det är förövrigt inte riktigt klokt att ha vägmärket för motorväg i samma grupp som vägmärken för cykelvägar. Detta är nog också Vägverket ensamma om. När jag tittar i hemsidor från andra europeiska länder så har de smidigare uppdelning. När jag har laddat ned samtliga vägmärken från Vägverket och skapat grupperna enligt Vägverkets modell så kommer jag sedan att möblera om till en mer normal europeisk standard. Men jag hoppas att folk har tålamod. Det är jobbigt att ladda ned filerna så ge mig lite tid. När jag har satt ihop sidorna kommer den riktiga grupperingen efteråt. Jag är övertygad om att detta kommer att bli jättebra när allt är klart. /E70 9 april 2005 kl.17.32 (CEST)
Det är väl ingen panik :-). Jag vet inte varför Sverige har en egen uppdelning, men konventionens uppdelning verkar bra, t ex har den tre nivåer. Per Johansson 9 april 2005 kl.18.06 (CEST)
Jag tror att jag har svaret på varför Vägverket har sin vansinniga uppdelning. Det är helt enkelt en mycket gammal kvarleva från begynnelsen. Jag har tittat i gamla tabeller med svenska vägmärken. Har hittat listor från början av 1930-talet. Vägverket verkar aldrig ha ändrat sin uppdelning sedan vägmärken infördes i Sverige. På den tid då Vägverket införde sin uppdelning fanns nog inga konventioner som hade gjort uppdelningar på vägmärkena. Med tiden gjorde sedan konventionen en uppdelning men denna var säkert inte "påtvingande" för tabeller och listor. Det märks ju så att säga inte på själva vägarna hur vägmärkena är uppdelade i tabellerna så Vägverket struntade väl säkert bara i detta. Säkert finns det fler europeiska länder som också har struntat i detta och gjort som Vägverket dvs delat upp tabellerna efter "eget behag". När sedan nya vägmärken har tillkommit har Vägverket då bara "stoppat in" dessa i vad de för ögonblicket har ansett som lämplig kategori. Väjningsplikt fick t ex bli varningsmärke för att märket är ju trekantigt. Att märket både är "upp och ner" och dessutom inte är en varning hade nog mindre betydelse när de en gång för länge sedan bara "stoppade in" märket i en grupp. Stopplikt var faktiskt förr i tiden ett runt märke med ett målat trekantigt märke mitt på. Detta märke var alltså runt och då "stoppade de in" detta märke bland förbudsmärkena för utseendets skull. Att märket sedan inte har bland förbudsmärken att göra struntade de förmodligen i. När sedan hela Europa bytte stoppliktsskyltar i början av 1970-talet så fick den nya åttakantiga skylten bli kvar bland förbudsmäkena där dess föregångare hade varit. Att den nu inte ens såg ut som ett förbudsmärke och heller inte fungerade som ett sådant struntade de nog fullständigt i. Så här har det nog pågått under årens lopp sedan begynnelsen. På vägarna har ju detta ingen betydelse. Svenska vägmärken uppfyller ju konventionens normer. Problemet dyker istället upp på körskolor där det kan bli lite "snedvridet" för en körskolelärare att förklara att Stopplikt är ett förbudsmärke trots att det inte är det. /E70 9 april 2005 kl.18.32 (CEST)
Här är en översättning till svenska av ovanstående lista. Det är inte alltid lätt att hitta bra ord på svenska som synes, men den kan ju tjäna som diskussionsunderlag. Märkena finns i PDF-format på [1] Per Johansson 15 april 2005 kl.17.55 (CEST)
 • Varningsmärken
 • Regleringsmärken
  • Märken som anger förkörsrätt och väjningsplikt
  • Förbuds- och begränsningsmärken
  • Påbudsmärken
  • Anvisningsmärken
 • Informationsmärken
  • Informations-, utrustnings- och servicemärken
  • Vägvisnings-, positions- och indikeringsmärken
   • Orienteringstavlor
   • Vägvisningsmärken
   • Vägidentifieringsmärken
   • Platsidentifieringsmärken
   • Bekräftelsemärken
   • Angivelsemärken
 • Tilläggsskyltar
Jag tror att detta skulle kunna bli en vettig indelning. Eventuellt kanske den kommer att förenklas något men jag funderar ändå på att utgå från denna och se hur detta blir. /E70 15 april 2005 kl.20.03 (CEST)

Indelning av vägmärken[redigera wikitext]

Samtliga vägmärken finns nu på wikipedia. Jag tror att vi är den enda wikipedia som har på det viset. Engelska wikipedia har visserligen artiklar om vägmärken men de har inga beskrivningar av vägmärkena ett och ett som vi har här. Vägmärkena är för närvarande indelade i följande grupper:

Denna indelning ser jag som en tillfällig lösning. Den har en del brister. Den utgår från Vägverkets ologiska indelning med ett undantag och det är Förkörsrätts- och väjningspliktsmärken som här är en ny kategori som jag inte riktigt vet om den ska få behålla detta namn. Kategorins namn har jag i stort sett översatt från andra språk. Konventionens indelning borde vara att rekommendera. Vi kanske därför borde döpa om några kategorier och ta fram nya? Det kanske är bäst att vi får en liten diskussion om detta innan vi eventuellt börjar möblera om i artiklarna. /E70 13 april 2005 kl.02.23 (CEST)

En annan trafikfundering[redigera wikitext]

Jag såg en konstighet när jag körde i Malmö igår, jag kör längs en huvudled, då har trafik från angränsande vägar väjningsplikt. Sen kommer ett trafikljus i en korsning där en liten skylt upplyser mig om att när de inte lyser skall jag lämna företräde... längre ner på samma väg ser jag en cirkulationsplats, men fortfarande inte en huvudledupphör-skylt någonstans. Är det jag som inte kan köra eller Malmö stad som inte kan skylta?--Cl5z 29 april 2005 kl.22.18 (CEST)

Det verkar som om det fattas en skylt, eller också har du inte sett den. /RaSten 29 april 2005 kl.22.39 (CEST)

Tvärleden[redigera wikitext]

Är det någon här som vet vad Tvärleden i Stockholm är för något? /E70 18 maj 2005 kl.02.54 (CEST)

Nej, jag har aldrig hört talas om den. Kanske är det Västerleden som åsyftas? Sen undrar jag hur man ska kunna göra en lista över trafikplatser på Norra länken när den inte är byggd än. Ang Essingeleden är det väl bara att sno från E4:ans lista. /Dunord 18 maj 2005 kl.03.09 (CEST)
Trafikplatser på Essingeleden är det inga problem med. Det är ju precis som du själv säger bara att man kopierar listan från E4 och "kapar ner" denna så att den bara blir just delen som just utgörs av Essingeleden. När det gäller Norra länken så räcker det ju med trafikplatser på den del som existerar. Den del som enbart är planerad men inte byggd kan vi strunta i. Jag vet föresten inte vem som har gjort den listan där önskemål om dessa trafikplatser nämns. /E70 18 maj 2005 kl.03.25 (CEST)
Det finns ju sen årtionden "Inre tvärleden" och "Yttre tvärleden". De är idag inte motorvägar men har ingått i trafikplanerna sen länge. Inre tvärleden är det officiella gatunamnet (finns vägnamnskyltar) på det som kallas Kymlingelänken, och som nu planeras att ingå i en ny sträckning av E18 från Trafikplats Kista till Hjulstakorset. Yttre tvärleden har jag inte koll på vad gatunamnet är, men den går från Hjulstakorset till den tvära kröken i norra änden av Hanstavägen. Både Inre tvärleden och Yttre tvärleden är tänkta att ingå i större framtida motorvägsprojekt.
Eftersom Inre tvärleden och Yttre tvärleden inte är motorvägar är det improduktivt att försöka lista trafikplatser.
Vad gäller Essingeleden och Norra länken tycker jag att det är bättre att hänvisa till E4 eftersom det annars kan bli problem med framtida modifiering av informationen. Fast Norra länken kommer att bli utbyggd förbi E4, så där har vi ett problem. /RaSten 18 maj 2005 kl.10.10 (CEST)
Kanske är det ett missförstånd? Tvärbanan låter som ett rimligt alternativ till Tvärleden, och jag tror det var det som åsyftades. Tvärbanan går från Alvik och söderut över Stora Essingen, ungefär där Brommagrenen var tänkt att gå. Se mer på (http://www.kynerd.nu/Tvarbanan/Tv_Alv.html) /Angriffer

Problemet löst
När jag tittar på artiklarna Brommagrenen och Essingeleden (som jag googlade mig fram till) måste det vara Tvärbanan som avses. Jag har korigerat de artiklarna.

Men jag fick just i min hand en tidning där en annan Tvärleden presenteras, nämlingen en väg mellan Karlshamn och Halmstad, där diskussionen tydligen nu gäller om den ska dras via Lönsboda-Osby-Markaryd i stället för som nu i väg 24 via Kristianstad-Hässleholm-Örkelljunga. /RaSten 30 maj 2005 kl.21.18 (CEST)

Jag är inte säker på om det är samma Tvärled som menas. Det är möjligt att det har funnits någon Tvärled som har varit planerad i Stockholm. Sedan kan ju denna också har förväxlats med Tvärbanan. /E70 30 maj 2005 kl.21.57 (CEST)

Jag kan inte minnas att jag hört talas om någon tvärled utan "inre" eller "yttre" här i Stockholm, och artiklarna om Essingeöarna talar helt klart om spårvägsspåren. /RaSten 30 maj 2005 kl.22.08 (CEST)

Europavägar i Sverige[redigera wikitext]

Det har varit mycket dubblering av information för europavägarna i Sverige. Nu har jag redigerat E22 och E22 (Sverige) till den struktur som jag tycker är mest logisk. Men vad tycker ni andra? Är det något som behöver justeras, eller är det bara att fortsätta att göra om de övriga europavägarna enligt samma mönster? --Бoīvı€ 4 februari 2006 kl.10.23 (CET)

Jag har skrivit ett svar på E22 (Sverige). Diskussionen i ämnet har varit som infon om vägarna, utspridda på flera ställen. Vi kanske kan ha diskussionen där? BIL 4 februari 2006 kl.10.36 (CET)
Ja, nu har artikeln E22 (Sverige), fått namnet E22(M) (motorväg, Sverige), men om ni bortser ifrån det, så kan ni se hur upplägget är tänkt. (Skulle mer återställas, så får ni istället se i historiken hur jag anser att artiklarna ska utformas.) --Бoīvı€ 4 februari 2006 kl.15.11 (CET)
"E22 (Sverige)" är ett betydligt bättre namn än det komplicerade påhittade namnet "E22(M) (motorväg, Sverige)", som bryter mot alla betänkliga namngivningskonventioner. Det går i min mening bra att skriva om hela vägens sträckning i Sverige i samma artikel, även om hela sträckan inte är motorväg. Det blir för mycket dubblering av info annars. /Grillo 4 februari 2006 kl.16.23 (CET)
Jag har nu gjort "E22(M) (motorväg, Sverige)" till en redrect till "E22 (motorväg)" och lagt in en snygg hänvisning i artikeln E22 (Sverige) man enkelt hittar till "E22 (motorväg)". Detta borde vara en snygg kompromiss på alla varianter. På så vis har vi också fått bort konstiga namn som inte finns också. /E70 4 februari 2006 kl.20.43 (CET)

Motorvägsskyltar[redigera wikitext]

Som det ser ut nu har samtliga motorvägsrelaterade artiklar motorvägskyltar av den typ som används i Sverige. När jag gjorde artiklarna från början gjorde jag så av två anledningar. Det ena var att andra wikipedior som t ex tyska wikipedia hade tagit sin egen skylt även för motorvägar som så att säga inte var deras egna. De använde enhetlig skylttyp. Därför gjorde jag likadant. Det andra var för att det skulle bli enkelt för svenskspråkiga läsare att enkelt och smidigt känna igen en motorvägsskylt och att det då var en motorvägsrelaterad artikel.

Tittar man nu i andra wikipedior så har de faktiskt oftast ändrat på detta. I t ex tyska wikipedia använder de numera gärna rätt skylt för rätt land om de vet att en sådan finns. Det har funnits önskemål om att göra motsvarande här. Finns det intresse för detta?

Om intresse finns så tror jag att det bästa är att ta den skylt som de själva valt i respektive språks wikipedia. Italienska wikipedia har t ex valt att ha svensk motorvägsskylt för sina egna motorvägar. Därför är det nog enklast att vi gör likadant här. Tjeckiska och norska wikipedia har också valt en gemensam skylt. Om intresse för detta finns ska jag lägga upp en lista på vilka skyltar som de olika länderna har valt att ha för sina egna motorvägar. /E70 15 februari 2006 kl.10.33 (CET)

Jag tycker också det bästa är att använda den motorvägsskylt som är mest lik de skyltar som används i varje land. Att kolla i de olika wikipediorna är nog en bra idé för att hitta rätt skyltar. Att få en lista över motorvägskyltar vore bra. --Бoīvı€ 15 februari 2006 kl.12.53 (CET)
Om intresse finns för skyltbyten så planerar jag att lägga upp en lista på vilken skylt de olika wikipediorna har valt för sitt eget land. /E70 15 februari 2006 kl.13.00 (CET)

Lista med motorvägsskyltar[redigera wikitext]

Detta är en lista med motorvägsskyltar. Jag har lagt upp dessa efter hur de olika länderas wikipedior själva har valt till sina egna motorvägar

Motorway Sweden, Switzerland and Italy.svg Används först och främst för Sverige, Italien, Danmark och Serbien och Montenegro. Även fler länder verkar använda denna. Jag återkommer med mer om denna när jag har hittat detta.

Zeichen 330 - Autobahn, StVO 1992.svg Används först och främst för Tyskland men även ofta för Turkiet.

Nederlands verkeersbord G1.svg Används bara för Nederländerna.

Motorway CZ.svg Används för Tjeckien, Slovakien och Norge. Skylten är Tjeckisk men norska wikipedia har valt denna även för sina egna motorvägar då de i verkliheten har något mycket snarlikt.

UK motorway symbol.svg Används för Frankrike och Storbritannien. Trots att bilden heter UK motorway symbol så tror jag att den är fransk. Frankrike och Storbritannien har förövrigt mycket snarlika skyltar även i verkligheten.

CH-Hinweissignal-Autobahn.svg Används för Schweiz. Skylten bör också vara lämplig för Finland då deras egen skylt inte finns på commons och då denna närmast liknar deras.

Znak D9.svg Används för Polen.

Vägnummer[redigera wikitext]

Hej på er! Av en slump (via Magnus Wernblom och Skellefteå AIK(!)) hamnade jag hos Wikipedia och en sida om svenska riksvägar, när jag surfade lite planlöst i går kväll efter att fru och barn somnat... Mest på kul för att se hur Wikipedia fungerar skrev jag en mycket kort artikel om Riksväg 91. Till min förvåning och glädje verkar en del ha uppmärksammat detta... Eftersom jag har en barnslig förtjusning i vägar, vägsträckningar och vägnummer sedan man som litet pilt läste kartan på familjens husvagnssemestrar, så vore det skoj att vara med och skriva kort om alla svenska vägar som har eller har haft status som större länsväg eller högre.

Jag har en del synpunkter på (under)kategorierna (som många andra antar jag...); jag tycker att man tidsmässigt kan dela upp våra vägnummer i två kategorier: 1. den gula epoken (1951-1962) då riksvägarna numrerades 1-14 och de större länsvägarna (länshuvudvägarna) numrerades 20-499. 2. den blå epoken som gäller från 1962 tills vidare med riksvägar 1-99 och större länsvägar (varför heter det inte mindre riksvägar, då numren är genomgående tvärs över länsgränserna?) 100-499.

Statusmässigt borde det vara tre kategorier: a. Europavägar (även om de jämställs med riksvägar i Sverige) b. Riksvägar c. Större Länsvägar/Länshuvudvägar

Detta gör totalt fem (under)kategorier (a, 1b, 2b, 1c och 2c). I vilka huvudkategorier dessa ska ligga låter jag vara osagt, som det är nu de tre första under Riksvägar och de två sistnämnda under Länsvägar. Den kategori som nu heter Kategori:Historiska riksvägar borde alltså renodlas till riksden gula epoken, kategori Kategori:Riksvägar i Sverige borde då innehålla länkar till alla riksvägsnummer som har använts efter 1962, den blå epoken. Europavägarna borde få en egen kategori. Kategori:Länsvägar borde se likadan ut, dvs en underkategori länshuvudvägar före 1962, en kategori för Större Länsvägar och varför inte en kategori för Mindre Länsvägar!?!

Som några påpekat i kommentarerna angående rv91, så är det nog mest logiskt att skriva om nu gällande vägnummer först, för att sedan komplettera med inaktiva nummer.

Jag är som sagt väldigt färsk här på Wikipedia, och jag har inga ambitioner att lägga allt för mycket tid och energi på detta, men att skriva lite då och då när andan faller på är tanken.

mvh Freke

Du är givetvis välkommen och dina åsikter verkar vettiga. Jag tror också att det kan vara bra att ha lite speciell kategori för den gula epoken. Har du tillgång till lista på de vägar med högre nummer från den gula epoken? /E70 15 februari 2006 kl.16.34 (CET)
Hej, nej jag har ingen färdig lista, men jag tänkte göra en och ta mig friheten att lägga in den på Lista över svenska vägar i nummerordning. /Freke

Tysklands motorvägar[redigera wikitext]

Hej! På svenska wikipedia har de tyska motorvägarna artikelnamn enligt principen: A7 (motorväg, Tyskland). På flera andra wikipedior är namnen istället Bundesautobahn 7. Fördelen med det är att man slipper särskiljningsled, och jag skulle tro att det är de officiella namnen på vägarna, även om de oftast benämns som A7 i dagligt tal (bland annat på trafikrapporterna i radio). Bör vi byta till namn som inleds med Bundesautobahn även på svenska wikipedia? --  boivie  d 9 februari 2007 kl. 08.26 (CET)

Bundesautobahn är ett rent tyskt ord som inte används i Sverige, som svenskar som inte kan tyska inte förstår. Autobahn, tex Autobahn A7 skulle duga, det förstår svenskar. Att det heter Bundesautobahn på portugisiska och holländska WP räcker inte som skäl. Nu är problemet att det heter både Autobahn och Bundesautobahn i Österrike också, och vad ska de kallas? På tyska WP kallar man dem efter namn, som Westautobahn och Tauernautobahn, inte bra på svenska WP, svåra att koppla ihop med kartans nummer. -- BIL 9 februari 2007 kl. 10.40 (CET)

Kategorier för gator och vägar inom en viss kommun[redigera wikitext]

Hej vägprojektet! Följande WP:PK-diskussion kan vara av intresse: Wikipedia:Problematiska kategorier/Stockholms gator. /skagedal... 13 februari 2007 kl. 11.00 (CET)

Sammanslagning/infogning[redigera wikitext]

Hej, skulle ni kunna avgöra vad som ska göras med artiklarna E4.04, riksväg 34 samt Malmslättsleden? De har varit föreslagna för hopslagning i ett halvår nu utan att något gjorts åt saken. //Knuckles...wha? 18 februari 2008 kl. 22.04 (CET)

E4.04 och Malmslättsleden är väl samma väg och de borde slås ihop. Riksväg 34 är bara delvis samma väg och man kan göra som man vill med dem. Det finns sådana tidigare fall som t.ex. Arlandaleden och länsväg 273. Jag bor inte i Linköping och det finns (har funnits?) några från Linköping som skrivit detaljerat om vägar i trakten och jag har inte lagt mig i. Nu verkar de ha tröttnat. --BIL 21 februari 2008 kl. 09.27 (CET)
E4.04 är mer än Malmslättsleden. Nära hälften av E4.04 ingår numera också i Riksväg 34. Min uppfattning är att Malmslättsleden möjligen kan infogas i E4.04, som ett särskilt avsnitt för motorvägsdelen. Artikeln om Riksväg 34 bör nog inte blandas in, eftersom inte ens hela motorvägssträckan ingår i Rv 34. Däremot ingår sammanfattningsvis hela motorvägssträckan i E4.04, som dock även omfattar en fortsättning som tätortsväg in till Linköpings centrum. Skvattram 21 februari 2008 kl. 09.57 (CET)
Jag har dålig koll på vägarna i Linköping, men Essins kommentar verkar vettig. --  boivie  21 februari 2008 kl. 10.57 (CET)
Efter en granskning av vägsträckors längder: Riksväg 34 utnyttjar 80% av motorvägen, E4.04 utnyttjar 100%. Motorvägen omfattar ca 66% av E4.04:s längd. Nästa tredjedel går i MalmslättsVÄGEN, del av Storgatan och del av Drottninggatan (till Sankt Larsgatan). Kanske har det någon form av relevans. Skvattram 21 februari 2008 kl. 14.03 (CET)

Riksvägskartan…[redigera wikitext]

Bra idé med en karta över alla riksvägar. Men nr 55 saknas mellan Uppsala och Enköping.213.65.153.87 1 januari 2009 kl. 02.31 (CET)

Hoppsan! Men det ska jag som gjorde den göra någonting åt inom en nära framtid, om ingen annan då hunnit göra det redan. Skvattram 1 januari 2009 kl. 02.41 (CET)
Samtidigt kan man passa på att ta bort "skuggor" av stödlinjer och felritningar, som har fyllts i med en något mörkare grå färg än bakgrunden. Sådana finns bland annat vid Åsele-Glommersträsk, norr om Överkalix, vid Bispgården-Sollefteå-Härnösand och längs riksväg 80. //Essin 1 januari 2009 kl. 16.52 (CET)

Hej

Jag undrar om det är möjligt att få koordinater som använts för att rita ut vägkartan (motorväg och/eller riksväg)? Lina

Jag använde inga koordinater utan hade vägatlas i handen och gjorde så exakt jag kunde, med de lättast identifierbara vägsträckningarna först.

Skvattram 3 januari 2011 kl. 21.40 (CET)

Tabellhjälp[redigera wikitext]

Lista över sekundära länsvägar i Norrbottens län har varit märkt för städning länge, det föreslås någon typ av tabell för att artikeln skall bli överskådligare. Det finns ett antal liknande artiklar, finns det någon intresserad i projektet som ville hjälpa till med att först skapa en tabell som kan användas vore det toppen. Mvh Höstblomma (disk) 3 april 2012 kl. 16.54 (CEST)

Mall:Infobox Europaväg[redigera wikitext]

På mallen diskussionssida har jag tagit upp huruvida vi skall fortsätta använda mallen eller inte. – GeMet [diskussion] 18 augusti 2012 kl. 21.12 (CEST)

Commons / Wikidata[redigera wikitext]

commons:COM:USRD, d:WD:USRD. --Rschen7754 (disk) 3 januari 2013 kl. 07.20 (CET)

Trafiktabeller[redigera wikitext]

Har gjort ett litet test med trafiktabeller som bygger på samma struktur som järnvägsartiklarnas linjekartor. Se en jämnförelse på Civilspanaren/projekt/E65. Kommentera gärna- --Civilspanaren (disk) 14 augusti 2013 kl. 23.47 (CEST)