Wikipedia:Robothjälp

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Om du vill ha något robotgöra gjort är det här rätt sida. Här kan du ange vad du vill ska göras och varför. För uppdrag som inte kan anses vara helt okontroversiella krävs länk till en diskussion där konsensus uppnåtts om att redigeringarna du behöver hjälp med kan genomföras. Fråga om du inte är säker på att uppdraget är okontroversiellt.

Uppdrag som inte kan anses vara helt okontroversiella utförs endast efter genomförd konsensusdiskussion. Sådan diskussion skall inte föras på denna sida.

Läs gärna Wikipedia:Robotar innan du lägger upp något här.

Instruktioner[redigera | redigera wikitext]

Hjälpsökare:
Kopiera följande mall, tryck på redigera och klistra in den under rubriken "Begäran" nedan. Fyll sedan i uppgifterna som efterfrågas i de tre första punkterna i mallen.

Robotoperatör:
När du bestämt dig för att anta ett visst jobb, kontrollera att konsensus uppnåtts eller att uppdraget kan anses vara helt okontroversiellt och fyll sedan i punkten "Jobbet antas av:" i mallen. Utför jobbet.


=== Kort beskrivning av ärendet ===
'''Anmälare:''' ~~~~

'''Behöver hjälp med:''' 

'''Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras:''' 
<!-- Behöver inte fyllas i för helt okontroversiella uppdrag -->

'''Jobbet antas av:''' 
<!-- {{anv|Användarnamn}} med roboten {{anv|Robotens namn}} (Ta bort pilarna när jobbet antas) -->

'''Diskussion:'''<br />

----


Om någon åtgärd återstår, eller om jobbet avböjs kan denna mall läggas på anmälarens diskussionssida för att meddela detta: {{Robotjobbat}} På den här sidan kan man använda {{fixat}} eller {{utfört}} för att tydliggöra att jobbet är utfört.

Begäran[redigera | redigera wikitext]

Sortera metamaterial sist i ämneskategorier[redigera | redigera wikitext]

Det finns många mall- och stubbkategorier och annat metamaterial med sorteringsnyckeln "—" i artikelämneskategorier för att sorteras sist där (t.ex. Kategori:Belgien. Det fungerade tidigare, men eftera att sorteringsordningen ändrades sorteras långt tankstreck före alla bokstäver. Sorteringsnyckeln skulle behöva ändras till ett tecken som sorteras efter det latinska alfabetet. "Ω" (stora omega) fungerar och borde vara en bra symbol för slutet av en kategori. 90.227.135.41 4 januari 2015 kl. 10.19 (CET)

Bra idé. Även "–" förekommer som sorteringsnyckel, med samma problem. //Essin (diskussion) 12 januari 2015 kl. 20.20 (CET)
"Ш" har också introducerats som ersättning för tankstrecken, men "Ω" känns mer intuitivt och lättare att komma ihåg. //Essin (diskussion) 12 januari 2015 kl. 20.39 (CET)
90.227.135.41 & Essin: Har påbörjat jobbet med Fluffbot och ser ca 3400 sidor som behöver åtgärdas. /Fluff?Fluff! 26 januari 2015 kl. 11.29 (CET)
Avslutat. /Fluff?Fluff! 27 januari 2015 kl. 01.24 (CET)

Svenska kommuner på Wikidata[redigera | redigera wikitext]

Många svenska kommuner använder P155 (föregås av) och P156 (följs av) när de borda använda P1365 (ersätter) och P1366 (ersatt av). Kan någon åta sig att ändra det för alla nuvarande och tidigare kommuner? /ℇsquilo 27 november 2014 kl. 13.26 (CET)

Ändra taxoboxar för överfamiljen Scarabaeoidea[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: AHA (diskussion) 16 mars 2014 kl. 17.37 (CET)

Behöver hjälp med: Trivialnamnet för överfamiljen Scarabaeoidea är bladhorningar - detta borde stå i alla taxoboxar för arter inom denna överfamilj.

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras: Vänta lite med detta - diskussion har påbörjats

Jobbet antas av: Lsj med roboten Lsjbot, men det kommer att ta ett tag, det är jag vet inte hur många tusen skalbaggar...

Diskussion:

Observera att AHA skrivit att begäran bör invänta konsensus av diskussionen, och det är inte konsensus. Jag motsätter mig starkt denna ändring. Höstblomma (diskussion) 16 mars 2014 kl. 19.27 (CET)

Ändra taxoboxar för familjen Scarabaeidae[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: AHA (diskussion) 16 mars 2014 kl. 17.37 (CET)

Behöver hjälp med: Trivialnamnet för familjen Scarabaeidae är inte bladhorningar - det trivialnamnet ska istället ges överfamiljen Scarabaeoidea. Detta måste ändras i alla taxoboxar inom familjen Scarabaeidae.

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras: Vänta lite med detta - diskussion har påbörjats

Jobbet antas av: Lsj med roboten Lsjbot

Diskussion:

Observera att AHA skrivit att begäran bör invänta konsensus av diskussionen, och det är inte konsensus. Höstblomma (diskussion) 16 mars 2014 kl. 19.29 (CET)

Översättning av källmallar[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: Lixer (diskussion) 1 februari 2014 kl. 13.38 (CET)

Behöver hjälp med: Att översätta källmallar (återfinns här), exempelvis Mall:Cite book till Mall:Bokref och dess parametrar, regelbundet då den före detta källmallsöversättarroboten Innocent datumbot har gått i pension.

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras: Behöver inte fyllas i för helt okontroversiella uppdrag

Jobbet antas av: Fluff med roboten Fluffbot har påbörjat arbetet med att bygga ett ramverk för att genomföra översättningarna. Kontrollfiler kommer förmodligen att publiceras för att göra det enkelt att justera hur roboten skall översätta.

Diskussion:
Då detta viktiga arbete återupptas behöver även följande hanteras, som den tidigare roboten tydligen missat: Det förekommer att användare ändrar t.ex. mallnamnet Citeweb till Webbref utan att samtidigt översätta parametrarnas namn. Se exempel här. Så roboten behöver alltså kontrollera varje parameter även på mallar med svenskt namn. Svensson1 (diskussion) 15 mars 2014 kl. 11.29 (CET)


Avskaffa amtsbezirk[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: flinga 12 december 2013 kl. 15.01 (CET)

Behöver hjälp med: Kantonten Bern i Schweiz är sedan den 1 januari 2010 inte längre indelad i 26 amtsbezirk, utan dessa har slagits samman till 10 distrikt. Artiklarna om de före detta amtsbezirken ska vara genomgångna, men huvuddelen av kommunartiklarna är ännu ej uppdaterade. Uppdateringar av artiklar kan förslagsvis göras exempelvis som [1], [2], [3], alltså till en någorlunda enhetlig form (jag märkte i somras att det fanns en del småfix som gott kunde göras i artiklarna, vissa korta artiklar hade en ganska överflödig "Geografirubrik", mallar ligger på fel ställe, rubrikplacering etc). För vidare information se Wikipedia:Projektkontoret/Före detta amtsbezirk. Skulle vara bra om det är möjligt att på något sätt lösa med bot, om det finns någon som känner för att åta sig det.

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras:

Jobbet antas av:

Diskussion:


HostBot för Teahouse[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: Hannibal (disk) 21 november 2013 kl. 15.05 (CET)

Behöver hjälp med: Att kopiera HostBots funktioner, d.v.s.

Det här är alltså ett löpande arbete som gärna får skötas av en dedikerad bot.

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras: Själva Teahouse (troligen Fikarummet) har diskuterats på Bybrunnen, och bortsett från korta invändningar om hur statistik tagits fram har ingen motsatt sig själva idén.

Jobbet antas av: Påbörjas av Fluff på wmf labs eftersom dbaccess krävs. /Fluff?Fluff! 3 december 2013 kl. 23.36 (CET)

Diskussion:
@Hannibal: Första funktionaliteten är igång, nämligen publicering av nya användare. Resten känns som att det är lämpligare att ta tag i när saker och ting har kommit igång. Eller finns det specifika uppgifter som önskas nu? /Fluff?Fluff! 13 februari 2014 kl. 23.15 (CET)

Underbart, Fluff. Tack! Jag har sett den, men inte riktigt haft tid att ta tag i Fikarummet senaste tiden. Jag tänkte ta det i nästa vecka, och då kollar jag mer på det här. Jag såg att Nettrom också fixat någonting, men jag har inte sett vad. Tack igen!//Hannibal (disk) 14 februari 2014 kl. 09.38 (CET)

Apostrof inte accent[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: Kawayama (disk) 13 juli 2013 kl. 14.03 (CEST)

Behöver hjälp med: Gå igenom alla artiklar på svenska Wikipedia och söka efter akut accent (´) och byta till apostrof (').

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras:

Jobbet antas av:

Diskussion:
I (svensk) text skall akut accent aldrig stå som eget tecken (´), utan alltid ovanför ett annat tecken (áéó…). Många svenskar (och tyskar) användar dock felaktigt akut accent istället för apostrof, i synnerhet när de skriver engelska titlar.

Sidorna Accent (typologi) och Apostrof bör exkluderas från sökningen.

Finns det några egennamn eller låneord/utländska ord som blir förstörda av detta? Hur utbrett är det felaktiga användandet på Wikipedia? --Lajm 27 juli 2013 kl. 11.04 (CEST)
Vissa kommandotolkar använder accent: mv filnamn.tar "filnamn_`date --rfc-3339=date`.tar". Det kan finnas andra speciella användningsområden. --LPfi (diskussion) 15 augusti 2013 (Wikipediasignatur tillagd i efterhand.)
Åtminstone grav accent används ibland fristående i programmeringssammanhang, och förekommer säkert i kodexempel. edit: t.ex här Rotsee (disk) 7 oktober 2013 kl. 14.14 (CEST)
Det skulle nog behöva vara flera som delar på den här arbetsuppgiften om den ska bli gjord. Det finns 1862 artiklar med akut accent (´). (Det finns även 435 artiklar med grav accent (`).) Det är tidskrävande att för varje artikel avgöra om tecknet ska ändras eller inte. Svensson1 (diskussion) 15 mars 2014 kl. 12.23 (CET)
Går det att få en lista med de artiklarna så borde man med AWB ganska snabbt kunna bläddra igenom iaf några hundra. Jag har inte lyckats söka efter själva accenten, kan man det med den vanliga sökfunktionen? - Averater (diskussion) 15 mars 2014 kl. 12.29 (CET)
För att ta fram en lista på artiklarna behöver man "Wiki database scanner", som är en del av AWB. Annars kan du få listan med artiklarna av mig som du kan läsa in i AWB och sedan använda AWB för att gå igenom artiklarna och med "find and replace"-funktionen byta ut de förekomster som ska bytas ut. Svensson1 (diskussion) 15 mars 2014 kl. 13.46 (CET)
Misstänkte att man behövde en databasfil och jag sitter på för långsamt internet för att ladda ner en. Så om du kunde fixa en lista vore jag tacksam. Kanske i min sandlåda? (Användare:Averater/Sandlåda) - Averater (diskussion) 15 mars 2014 kl. 14.31 (CET)
Nu finns den där. Svensson1 (diskussion) 15 mars 2014 kl. 15.16 (CET)
Jag börjar så sakteliga nu men det är många sidor och jag kommer köra långsamt/noga så det kommer ta tid. Om det inte bör göras med botflagg kan jag köra med mitt vanliga konto, säg bara till. - Averater (diskussion) 15 mars 2014 kl. 17.20 (CET)

Automatisk översättning av mallar[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: Schh (disk) 11 januari 2013 kl. 21.36 (CET)

Behöver hjälp med: Automatisk översättning av mallars parametrar och data till svenska.

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet kan utföras:

Jobbet antas av:

Diskussion:

I artikeln en:In the Line of Fire finns en mall en:Template:Infobox film vars data jag försökt översätta till motsvarande Mall:Filmfakta i artikeln I skottlinjen. Men detta är väldigt tidsödande och gäller även andra mallar såsom en:Template:Infobox Personal computer, en:Template:Infobox computer osv.. Ett alternativ är att mallens namn och parametrar behålls på engelska medan presentationsnamnet och datat blir på svenska. Schh (disk) 11 januari 2013 kl. 21.36 (CET)

Det går att översätta en malls parametrar till svenska med robot, men det är tveksamt om det är varken lätt eller lämpligt att översätta själva datan. -- Lavallen (blockera) 12 januari 2013 kl. 09.46 (CET)
Det är just parametrarna som är det jobbiga.Schh (disk) 13 januari 2013 kl. 10.55 (CET)
Att översätta parametrarna maskinellt är inga problem om man bara kommer överens hur de ska översättas. Det kräver endel arbete, så det är meningslöst att göra det för ett fåtal artiklar. Har du planer på att översätta 100-tals filmartiklar från enwiki är det värt besväret, men ett sådant projekt kräver organisation och engagemang. Är du beredd att överföra 100 artiklar från enwiki och göra om dem till svenska? Nasko (disk) 13 januari 2013 kl. 15.48 (CET)
Eller så kan det hjälpa 90 personer som översätter 100 artiklar. Schh (disk) 14 januari 2013 kl. 11.40 (CET)
Jag funderade på om jag kunde göra detta inom samma ram som jag kör WP:PÖK. Det går dock inte, det finns parametrar i enwp-mallen, som det saknas motsvarighet till i den svenska. Den koden kör jag ju dagligen, så det hade inte varit fel. -- Lavallen (blockera) 14 januari 2013 kl. 12.11 (CET)

Detta riskerar att återuppväcka Wikipedia:Redigeringskrig_att_minnas#Att_standardsortera_eller_defaultsorta.2C_det_.C3.A4r_fr.C3.A5gan.21 :-) --Lajm (disk) 14 januari 2013 kl. 12.28 (CET)

Det tror jag inte, jämför WP:PÖK som är ganska uppskattat. -- Lavallen (blockera) 14 januari 2013 kl. 12.38 (CET)

Varför inte tillåta flera parameternamn tills vidare? {{{producer|{{{producent|}}}}}} Rotsee (disk) 7 oktober 2013 kl. 14.24 (CEST)


Interwiki från Commons[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: ℇsquilo 6 september 2012 kl. 17.15 (CEST)

Begär hjälp med: Att gå igenom alla kategorier som använder {{commonscat}} eller {{commonsbox}} (hint) och kolla att den utpekade kategorin på commons har en interwikilänk tillbaka till kategorin på svwp.

Jobbet antas av:

Diskussion:

Det finns ca 30' kategorier och lika många artiklar på svwiki som länkar till Commons. Är det helt utrett att det är kategorierna som ska länkas samman? Det finns kanske sådana som tycker att det är lämpligare att iw-länken på commons går till motsvarande artikeln svwiki. Jag tycker att sådana åtgärder borde diskuteras på Bildfrågor eller Kategorier. Risken är mycket stor att länkningen inte är konsekvent mot Commons. Det blir då en soppa utan like med länkar som inte alltid pekar dit man förväntar sig. Nasko (disk) 6 september 2012 kl. 18.43 (CEST)
Interwikilänkar mellan olika namnrymder har väl aldrig varit särskilt accepterat? Dessutom borde roboten kunna vara lite mer selektiv än att bara dunka dit länken i alla kategorier, t.ex. hoppa över kategorier som redan har en iwlänk till svwp, även om den inte är den förväntade. Syftet med övningen är ju att länkningen på commons ska bli (mer) konsekvent. /ℇsquilo 7 september 2012 kl. 07.04 (CEST)
Alternativt kan roboten skapa en list (typ här) över de kategorier på commons som inte länkar tillbaka till svwp. I så fall kan jag gå igenom dem för hand. /ℇsquilo 7 september 2012 kl. 09.22 (CEST)
Redigeringskonfikt Redigeringskonflikt Redigeringskonfikt Nasko har rätt i att det är vanligt med {{commonscat}} i artiklar och motsvarande artikellänk i kategorin på Commons. Kategorierna där har en annan funktion än kategorierna här, och "artiklar" att länka till är ovanliga. Jag hoppas man lägger in en blänkare på Bybrunnen då diskussionen startas. Jag tror knappast någon har något emot att man gör arbetet om man gör det rätt, men hur arbetet skall göras är inte alls lika klart. --LPfi (disk) 7 september 2012 kl. 09.27 (CEST)
Ett resultat av en sådan diskussion påverkar inte bara oss här, utan alla andra projekt, samt hur bot-programvaran är tänkt att fungera och ska vidareutvecklas. Så enligt min mening är inte frågan vad vi vill ha det som, utan hur denna interwiki är tänkt att fungera globalt. -- Lavallen 7 september 2012 kl. 09.42 (CEST)
Robotar som fixar interwikilänkar går det ju tretton på dussinet av. Vad är det som gör interwikin på just Commons så speciell? /ℇsquilo 7 september 2012 kl. 13.02 (CEST)
Att det ofta inte är en enkel 1:1-relation mellan länkarna in och ut ur Commons. (Vilket det alltid ska vara mellan två Wikipediaprojekt.) Jag tror vi behöver hjälp av ngn sida som beskriver hur det är tänkt att fungera, kanske på Commons, eller meta. -- Lavallen 7 september 2012 kl. 13.33 (CEST)
Den här begäran är enbart tänkt att hantera kategorier som har en 1:0-relation, dvs en kategori här som har en länk till en kategori på commons från svwp, men ingen interwikilänk tillbaka från commons. Eller för att göra det ännu enklare; Enbart kategorier på commons som helt saknar interwikilänkar. /ℇsquilo 7 september 2012 kl. 14.10 (CEST)
Skapa en sådan lista är inget problem, det är okontroversiellt, men tar tid. Just nu har jag inte riktigt tiden, så jag låter gärna ngn komma emellan och försöka. -- Lavallen 7 september 2012 kl. 14.19 (CEST)
Här är en sån lista. /EnDumEn 7 september 2012 kl. 17.51 (CEST)
Ett alternativ till iw-länk på Commons vore att ha skapa mallen {{wikicat}} där passande länkar till kategorier på andra projekt listas. Då slipper man iw-konflikter mellan de olika projekten. Ska en författare som har egen kategori på Commons ha iw-länk till kategorin på svwiki, artikeln på svwiki, wikisource eller wikibooks? Jag tror inte det är någon bra idé att länka ensidigt till svwiki (manuellt eller med robot). Själv är jag inte beredd att säga att något projekt har företräde till länken. Jag stöter nästan aldrig på iw-länkar i commonskategorier till någon språkversion. Börjar man lägga in iw-länkar i kategorierna är det risk att man stöter på patrull. Ska man börja med ett sådant projekt bör man nog ta upp det på Commons så de som är engagerade där får säga sin åsikt. Nasko (disk) 7 september 2012 kl. 18.50 (CEST)
Det blir ingen konflikt genom att ha länkar till både svwiki och svquote/svsource/svbooks, då det är olika projekt. Interwiki till Wikisource ska fö inte direkt göras i vänstermarginalen, utan i löptext eller box. Se tex: commons:Template:Wikisource. En länk till Wikisource från Commons, skrivs med fördel: "s:sv:Författare:Adam Bson", istället för "sv:src:Författare:Adam Bson". -- Lavallen 7 september 2012 kl. 18.59 (CEST)
Jag är inte emot att länkning mellan de olika projekten, men tror att det finns bättre sätt att göra det på. Ev kan wikidata vara en lösning om något halvår eller så. Det är möjligt att det inte kommer att finnas iw mellan commons och andra projekt till en början, men kan säkert införas vid behov. Jag protesterar inte om någon genomför iw-länkningen men tror inte projektet kommer att bära frukt på sikt då all iw-länkning i artiklarna kommer att skrotas kring årsskiftet 2012/2013. Nasko (disk) 7 september 2012 kl. 19.26 (CEST)

Hotstatus i djurartiklar[redigera | redigera wikitext]

Anmälare: AHA 30 oktober 2010 kl. 12.30 (CEST)

Begär hjälp med: Många djurartiklar saknar hotstatus i taxoboxen eller har en föråldrad status. Skulle man kunna skapa en robot som går igenom djurartiklar och uppdaterar denna status utifrån IUCN:s rödlista och även lägger till en fotnot för varifrån statusen är hämtad? Så länge djurartikeln har ett korrekt vetenskapligt namn angivet i taxoboxen så borde man kunna utgå ifrån detta. Resultatet skulle bli ungefär som i artikeln Vattensångare. Exakt hur fotnoten ska utformas kan ju dock diskuteras - se exempelvis diskussionen Wikipediadiskussion:Projekt_djur#ArtDatabankens_faktablad

Länk till diskussion, där konsensus uppnåtts om att jobbet skall utföras: Att lägga till status är väl okontroversiellt men någon som är duktig på mallar kanske har åsikter utifrån diskussionen ovan.

Jobbet antas av: Lavallen har börjat titta på jobbet.

Diskussion:
Är det en "omöjlig" uppgift - eller är det något annat problem som gör att ingen nappar? Mvh --AHA 19 november 2010 kl. 12.47 (CET)

Inte omöjligt alls, främst brist på tid just nu... -- Lavallen 19 november 2010 kl. 12.53 (CET)
Har tagit fram en databas och en funktion för att läsa in och jämföra status ifrån taxoboxen. Tyvärr är det lite krångligt att förstå från taxoboxen vilket år som statusen är ifrån. Så jag skall kika vidare imorgon och se om jag kan skapa en lista där statusen är förändrad, det borde ge grund för att se hur vi skall fortsätta. /Fluff?Fluff! 24 augusti 2011 kl. 02.15 (CEST)
Den här frågan aktualiserades igen här. Hur långt kom ni med jobbet förra året? Lsj (disk) 13 juli 2012 kl. 22.25 (CEST)
Jag kom en liten bit, men insåg att jag nog inte har tillräcklig knowhow i ämnet för att göra det bra, varför jag lät det falla. Om Fluff kom ngnstans vet jag inte. Men det borde ju ha synts i "djurvännernas" bevakningslistor i så fall. Med tanke på de ständiga uppdateringar som sker i ämnet är det nog inte hela världen om man gör jobbet dubbelt så här långt efteråt. -- Lavallen 14 juli 2012 kl. 08.53 (CEST)
Det är förvisso ett jobb som nog behöver göras om lite då och då. Det ingår i mina planer för Lsjbot att den på sikt ska kunna sköta en del sådant här löpande underhåll av taxoboxar. Jag närde bara en liten förhoppning att du och/eller Fluff kommit långt nog att ni skulle kunna ha lite botkod eller databaser eller annat som man kunde snylta på, så jag slipper uppfinna hjulet från början igen. Lsj (disk) 15 juli 2012 kl. 23.34 (CEST)
Jag ska ha lagt ut allting jag har i pipen, och min kod, (var den nu är) är inte skriven i python. -- Lavallen 16 juli 2012 kl. 08.26 (CEST)
"Lagt ut i pipen"? Hmm... finns det någonstans där botkod läggs ut? Vardå? Lsj (disk) 16 juli 2012 kl. 08.37 (CEST)
Det jag samlat i min databas (pipen) är utlagt i artiklarna. Kodexemel jag och GameOn använt finns här. -- Lavallen 16 juli 2012 kl. 08.42 (CEST)
Ok, då missupfattade jag lite. Tack iallafall! Kodexemplen ser användbara ut - jag har hur som helst funderat på att byta till Dotnet. Känner mig inte helt bekväm med Python när jag vill gå utanför standardscripten i pywikipedia. Lsj (disk) 16 juli 2012 kl. 09.18 (CEST)
C# och DotNet är väldigt behändigt att använda. Ibland har det dock funnits strul i kodningen av sidorna vilket gjort att inte den regex-kod som finns i DotNet alltid funkar för att hantera mallar. Men jag har utvecklat alternativ i de fallen som analyserar texten utan regex för att manipulera mallar. Det är inte minneseffektivt, men funkar för det mesta. För de fall där DotNet saknar funktioner går det att utveckla egna kodsnuttar byggda på den källkod som finns i DotNet, eller bygga sina egna API-anrop. Jag har dessutom lärt mig analysera den html som finns i (många av) sidorna på nätet för att få ut det jag vill ur dem. Tex bygger mitt arbete i USA-orter på sådan analys av sidor jag hittat. Med i princip en sida för varje artikel är det smidigt. -- Lavallen 16 juli 2012 kl. 10.53 (CEST)

Arkiv[redigera | redigera wikitext]

Flytta avklarade jobb till arkivet så snart det är utfört. Aktuellt arkiv är Wikipedia:Robothjälp/Arkiv 2015.

Se även[redigera | redigera wikitext]