American Dad!

Från Wikipedia
(Omdirigerad från American Dad)
American Dad!
American dad logo.svg
OriginaltitelAmerican Dad!
GenreAnimerad situationskomedi
Skapad avSeth MacFarlane
Mike Barker
Matt Weitzman
MedverkandeSeth MacFarlane
Wendy Schaal
Scott Grimes
Dee Bradley Baker
Rachael MacFarlane
MusikWalter Murphy
Ron Jones
Antal avsnitt330
Längd (per avsnitt)21–23 minuter
Antal säsonger19
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagFox Broadcasting Company
Sändning
OriginalkanalFox Broadcasting Company (2005–2014)[1]
TBS (2014–)
Originalvisning6 februari 2005–nutid
Bildformat480i (4:3 SDTV) (2005-2009)
720p (16:9 HDTV) (2010-)
Ljudformatstereo
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

American Dad! är en amerikansk tecknad TV-serie skapad av Seth MacFarlane (som även gjort Family Guy).

Serien handlar om CIA-agenten Stan Smith och hans familj, och utspelas i Langley Falls. Under 2005 tillägnade författaren ett avsnitt till Jimmy Ng, en polisman som dog under sorgliga omständigheter. Vissa hävdar att serien är en parodi på USA:s sätt att hantera terroristattackerna 11 september 2001.

Den 15 januari 2020 förnyade TBS serien för både säsong 18 och 19.[2]

Rollfigurerna[redigera | redigera wikitext]

Familjen Smith[redigera | redigera wikitext]

Stan Smith[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Seth MacFarlane) Stan arbetar för CIA[3] som vapenexpert och är en aning paranoid, vilket märks på hans plötsliga fixa idéer om att världen ska gå under, vilket leder till att han försöker gömma sin familj i skogen eller liknande isolerade platser. Stan utmärks av sin stora haka och patriotiska stil. Han går vanligen klädd i en mörkblå kostym med en liten brosch föreställande USA:s flagga på kragen. Hans bil är en svart SUV utlånad från CIA. I många avsnitt verkar det som om alla anställda på CIA kör samma sorts bil. Dock har Stan även setts köra en svart kombi, även den från CIA. Stan har även låtit montera upp ett terrorlarm på familjens kylskåp, som han ständigt har ett vakande öga på.[4] Stan är uppenbarligen mycket tjock utan sin strama kostym, vilket han lade märke till i ett avsnitt. Han blev senare anorektisk. Stans fru Francine misslyckas konstant med grannfester då Stan visiterar besökarna och även en gång misstänkte de persiska grannarna för att vara terrorister.

Av alla röster Seth MacFarlane gör i American Dad och Family Guy tycker han att Stans röst är mest ansträngande.[5]

Francine Smith[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Wendy Schaal) Francine Smith är Stans fru. Hon är en stereotyp av en "bimbo". Hon tycks vara betydligt mindre konservativ än sin man men talar sällan om sina åsikter. Francine är en skicklig skridskoåkare. Hon kör en röd sedan av okänt märke. Francine hade ett väldigt vilt liv som yngre med mycket fester, droger och sex. Hon har även gjort antydningar om att hon har suttit i fängelse. Francine är adopterad av kinesiska föräldrar som heter Mah Mah och Bah Bah Ling och har en syster som heter Gwen, vilken är Mah Mah och Bah Bahs biologiska dotter.

Steve Smith[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Scott Grimes) Steve är familjens 14-åriga son och framställs ofta som en typisk nörd, till sin fars stora förtret. Steve är ganska smart och klarar sig bra i skolan. Han tycker om att spela Dungeons & Dragons med sina vänner Barry, Snot och Toshi i källaren. Han blir ofta hopplöst förälskad i tjejer, bland annat hejarklacksledaren Lisa Silver. Skolan Steve går i heter Pearl Bailey High School.

Hayley Smith[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Racheal MacFarlane) Hayley är familjens tonårsdotter. Hon är en klassisk vänsteraktivist, hippie, och kvinnorättskämpe i stereotyp framställning, detta ses i många avsnitt där hon försöker krossa sin fars kapitalistiska syner, när hon räddar vilda djur från diverse faror och sitt bruk av marijuana tillsammans med sin man. Hon tycker även om att hjälpa luffare och äldre. Hon är 19 år gammal och är gift med Jeff Fisher. Hon har körkort, men ingen bil. Hayley får ibland köra familjens bil när de ska på utflykter.

Roger[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Seth MacFarlane) Roger är en alien som var fånge på en militärbas tills Stan och resten av CIA kom för att avrätta honom. Detta slutade dock med att Roger räddade Stans liv och de flydde tillsammans därifrån. Han bor på familjens vind och får inte visa sig bland folk utan att bära en av sina många förklädnader, det skulle leda till familjens död om CIA fick reda på att Smith gömmer en alien i sitt hem.

Roger är alkoholist och är ibland deprimerad. Han hittar ofta på falska roller som han spelar som i sitt liv. Han är också ofta väldig oförskämd och barnslig. I ett avsnitt visar det sig att han måste bete sig olämpligt och otrevlig bland människor för att överleva, varje gång han gör en god gärning mår han värre och hans hy och kropp försämras vilket kan leda till döden. Roger har en bar och är oftast bartender på familjens vind. Han har i vissa avsnitt gjort om vinden till ett gym och restaurang och mycket mer, och folk kom faktiskt och hängde där. Roger är ett stort fan av tv-program såsom Greys Anatomy, Cityakuten och Melrose Place, vilka han gärna ser tillsammans med Klaus. Han talar en stark Rhode Island-dialekt. I ett avsnitt sa han att han varit där då och då. [6]

Klaus Heisler[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Dee Bradley Baker) Klaus är en talande guldfisk som bor hemma hos Familjen Smith i en fiskskål fylld med vatten. Klaus var egentligen en tysk olympisk backhoppare [7] men fick sin hjärna utbytt med en guldfisk av CIA för att förhindra att han vann guldmedaljen. Klaus kan uppenbarligen andas utan problem så länge någon del av honom är i vattnet. Detta demonstreras ofta när han ses dra sig själv runt på golvet i en liten skål eller liknande. Han kan även leva i vilken vätska som helst; en gång var han i tvättmaskinen, en annan gång i en kaffetermos och slutligen i en stor isbit då vattnet i hans fiskskål frös till is.

Klaus är besatt av Francine och hamnade en gång i en människokropp och rymde då nästan med henne. Klaus har även bytt kropp med Stan i en avsnitt. [8]

Klaus skulle egentligen vara fransk och heta Francois, men blev tysk för att Dee Bradley Baker inte kunde göra en bra fransk accent.

Släkt och familjemedlemmar till familjen Smith[redigera | redigera wikitext]

Jack Smith[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Daran Norris) Jack Smith är Stan Smiths far. Jack trodde sig vara en topphemlig agent men det visade sig att han var en juveltjuv. Det sägs att han suttit i fängelse upp till 20-40 år. När Stan betalde mannen att fejka hans fars död dök den riktiga fadern upp (Jack) från en helikopter mitt under "Grandpa" Smiths begravning.

Betty Smith[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Swoosie Kurtz) Betty Smith är Stan Smiths mor, hon har dejtat många män sedan Jack Smith lämnade Stans familj. Men alla männen hon dejtade hade Stan kidnappat och tagit med dem till en hemlig ö som ingen kände till. Anledningen var att förhindra att männen hon dejtade skulle såra henne lika mycket som Jack gjorde när han lämnade familjen.

Rusty[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Lou Diamond Phillips) Rusty är Stans indianska halvbror. Hans familj är rik och bor i ett stort, modern och lyxigt hus inbyggd på väggen av en klippa mitt i öknen, han äger även hela ökenlandet han bor i. Öknen ägdes förr av Rustys och Stans farfar som han lät en av sina barnbarn (Stan och Rusty) få ärva. Den som inte fick ökenlandet fick istället 20 000 dollar. Stan lurade Rusty och fick pengarna, och Rusty fick ökenlandet. Det visade sig att landet hade mycket koppar vilket gjorde Rusty rik. Han visade aldrig att han var rik vilket fick folk att tro att han var fattig, till och med Stan trodde han var fattig.

När Smith för första gången besöker Rustys hem blir han förvånad över hur rik Rusty är. Familjen Smith blir avundsjuk och kidnappar Rusty och hans familj och förflyttar dem till Smiths hus, för att sedan själv flytta till Rustys hus. Rusty kommer så småningom tillbaka och hotar att döda familjen Smith om de någonsin kommer tillbaka.

Jeff Fischer[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Jeff Fischer) Jeff är gift med Hayley Smith. Han föddes i en skåpbil och har bott kvar där ett tag. Han är känd för att ofta använda marijuana och har en far som odlar narkotika på en gård på landet. I ett avsnitt får han reda på att Roger är en alien och Stan blir tvungen att döda antingen Roger eller Jeff för att förhindra att CIA skulle få reda på att Smith gömmer en alien i sitt hus. De bestämmer sig för att Roger åker tillbaka till sin hemplanet med hjälp av ett UFO som plockar upp honom. När Roger önskar sig en sista kram av Jeff knuffar han honom in i strålen från UFO:t som tar med honom upp i rymden. I ett annat avsnitt försöker han ta sig hem till sin planet igen. Jeff Fischer är baserad på röstskådespelaren till Jeff Fischer med samma namn som är en vän till Seth MacFarlane. [9]

Jeff Fischer lider av hypersexuell störning och måste röka marijuana för att inte behöva onanera konstant. [10][11]

Mah Mah Ling och Bah Bah Ling[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Amy Hill och Tzi Ma) Mah Mah Ling och Bah Bah Ling är Francines adoptivföräldrar. I säsong 4 får familjen Smith besök av Mah Mah och Bah Bah. Stan ogillar dem och vill att Francine träffar sina riktiga föräldrar som Stan senare i avsnittet hittar. Stan slutar ogilla dem när Bah Bah räddar Stans liv vid en brand i samma avsnitt.

Nemo[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Murray Miller) Nemo är Hayley och Jeffs adopterade son. Stan Smith upptäcker att han bär siffrorna 666, vilket är vilddjurets tal och betyder att han är antikrist. Han ber en präst vid namn fader Donovan att undersöka barnet och håller med om att besöka barnhemmet Nemo kom från som brunnit ned när de anlände dit.

Steves vänner[redigera | redigera wikitext]

Schmuely "Snot" Lonstein[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Curtis Armstrong) Snot är en 14-årig kille med krulligt hår och Steves bästa vän. Han har varit förälskad i Steves syster Hayley. I ett avsnitt har Snot ett förhållande med Hayley men tröttnar snart på henne. Snot låtsas vara homosexuell istället för att dumpa henne för att inte såra henne. [12][13]

Barry Robinson[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Eddie Kaye Thomas, onda Barry av Craig Ferguson) Barry är en 13-14-årig kille och en av Steves bästa vänner. Barry är väldigt tjock, galen och korkad.

Toshi Yoshida[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Daisuke Suzuki) Toshi är 13-14-årig kille som brukar hänga med Steve, Snot och Barry. Han är japansk och kan endast tala japanska men förstår engelska perfekt. Varje gång han talar dyker texten upp översatt till engelska, över vad han säger.

Toshi avskyr faktiskt Steve, men inte till den grad att han gjort någon fysisk skada mot honom, med undantag av att han har fått Snots hjälp att stjäla från honom och vägrat vara med i en ensam grupp med honom. Steve är själv inte medveten om detta eftersom han inte kan förstå vad Toshi säger.

Personer i Pearl Bailey High School[redigera | redigera wikitext]

Principal Brian Lewis[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Kevin Michael Richardson) Lewis är skolan högste rektor och har en dotter, Janet Lewis. Trots att han är rektor har han gjort en massa olämpliga saker, han har bland annat tillåtit skolans elever att jaga Steve och hans vänner.[14] Han har setts dricka mycket öl under skoltid i timmar och urinera på skolans basketplan.

Deborah "Debbie" Hyman[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Lizzy Caplan) Debbie är en överviktig tjej och Steves flickvän i vissa avsnitt. På grund av sin övervikt är hon mycket ogillad av eleverna när det gäller idrott och föredrar att gömma sig istället för att delta. Steve har gjort slut med henne men i senare avsnitt blivit tillsammans igen för en kort stund. De gör sedan slut igen eftersom Steve hämnas för Debbie när hon behandlades illa av Lisa Silver, Janet Lewis och Amy, med anledning av att hon inte ville att Steve skulle bli likadan som Lisa. Hon kommer tillbaka när Steve och hans vänner blir jagade av skolans elever för att hjälpa dem rymma.

Lisa Silver[redigera | redigera wikitext]

(Röst av Elizabeth Banks sedan säsong 5, tidigare Carmen Electra). Lisa är en extremt populär cheerleader i Pearl Bailey High School. I pilotavsnittet hade Steve en dejt med Lisa som inte varade länge, och hon ville inte pussa honom eftersom hon tyckte han var "motbjudande". Det är okänt om Steve fortfarande gillar henne efter händelserna i avsnittet Escape from Pearl Bailey, som resulterade i att hon fick herpes simplex-viruset. [källa behövs]

Avsnitt[redigera | redigera wikitext]

Säsong Nr Sändningsperiod DVD volym DVD releasedatum
Region 1 Region 2 Region 2, svensk utgåva
1 17 2005–2005 1 25 april 2006 24 april 2006 3 november 2006
2 15 maj 2007 28 maj 2007 4 mars 2009
2 16 2005–2006
3 15 april 2008 12 maj 2008 13 maj 2009
3 19 2006–2007
4 28 april 2009 20 april 2009 10 juni 2009
4 16 2007–2008
5 15 juni 2010 14 juni 2010 19 oktober 2011
5 20 2008–2009 6 19 april 2011 27 juni 2011 7 december 2011
6 18 2009–2010 7 17 april 2012 14 maj 2012 11 juli 2012
7 19 2010–2011 8 3 juni 2013 TBA
8 18 2011–2012 9 TBA TBA
9 19 2012–2013 10 TBA TBA

Säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Nr Sändes på Fox Produktkod Avsnitt
1 - 101 6 februari 2005 1AJN01 "Pilot"
2 - 102 1 maj 2005 1AJN02 "Threat Levels"
3 - 103 8 maj 2005 1AJN03 "Stan Knows Best"
4 - 104 15 maj 2005 1AJN03 "Francine's Flashback"
5 - 105 5 juni 2005 1AJN04 "Roger Codger"
6 - 106 12 juni 2005 1AJN06 "Homeland Insecurity"
7 - 107 19 juni 2005 1AJN03 "Deacon Stan, Jesus Man"
8 - 108 11 september 2005 1AJN09 "Bullocks to Stan"
9 - 109 18 september 2005 1AJN10 "A Smith in the Hand"
10 -110 25 september 2005 1AJN08 "All About Steve"
11 - 111 2 oktober 2005 1AJN11 "Con Heir""
12 - 112 6 november 2005 1AJN11 "Stan of Arabia: Part 1"
13 - 113 13 november 2005 1AJN13 "Stan of Arabia: Part 2"
14 - 114 20 november 2005 1AJN14 "Stannie Get Your Gun"
15 - 115 27 november 2005 1AJN15 "Star Trek"
16 - 116 18 december 2005 1AJN16 "Not Particularly Desperate Housewife"
17 - 117 8 januari 2006 1AJN17 "Rough Trade"
18 - 118 29 januari 2006 1AJN18 "Finances with Wolves"
19 - 119 26 februari 2006 1AJN19 "It's Good to Be Queen"
20 - 120 23 april 2006 2AJN01 "Roger 'n' Me"
21 - 121 30 april 2006 2AJN02 "Helping Handis"
22 - 122 7 maj 2006 2AJN03 "With Friends Like Steve's"
23 - 123 14 maj 2006 2AJN04 "Tears of a Clooney"

Säsong 2[redigera | redigera wikitext]

Nr Sändes på Fox Produktkod Avsnitt
24 - 201 10 september 2006 2AJN06 "Camp Refoogee"
25 - 202 17 september 2006 2AJN05 "The American Dad After School Special"
26 - 203 24 september 2006 2AJN07 "Failure Is Not a Factory-Installed Option"
27 - 204 5 november 2006 2AJN11 "Lincoln Lover"
28 - 205 12 november 2006 2AJN08 "Dungeons and Wagons"
29 - 206 19 november 2006 2AJN09 "Iced, Iced Babies"
30 - 207 26 november 2006 2AJN10 "Of Ice and Men"
31 - 208 10 december 2006 2AJN12 "Irregarding Steve"
32 - 209 17 december 2006 2AJN14 "The Best Christmas Story Never Told"
33 - 210 7 januari 2007 2AJN13 "Bush Comes to Dinner"
34 - 211 28 januari 2007 2AJN16 "American Dream Factory"
35 - 212 11 februari 2007 2AJN17 "A.T. the Abusive Terrestrial"
36 - 213 18 februari 2007 2AJN20 "Black Mystery Month"
37 - 214 25 mars 2007 2AJN19 "An Apocalypse to Remember"
38 - 215 1 april 2007 2AJN18 "Four Little Words"
39 - 216 29 april 2007 2AJN23 "When a Stan Loves a Woman"
40 - 217 6 maj 2007 2AJN15 "I Can't Stan You"
41 - 218 13 maj 2007 2AJN21 "The Magnificent Steven"
42 - 219 20 maj 2007 2AJN24 "Joint Custody"

Säsong 3[redigera | redigera wikitext]

Nr Sändes på Fox Produktkod Avsnitt
43 - 301 30 september 2007 2AJN22 "The Vacation Goo"
44 - 302 7 oktober 2007 3AJN01 "Meter Made"
45 - 303 14 oktober 2007 3AJN02 "Dope & Faith"
46 - 304 4 november 2007 23JN03 "Big Trouble in Little Langley"
47 - 305 11 november 2007 3AJN04 "Haylias"
48 - 306 18 november 2007 3AJN05 "42-Year-Old Virgin"
49 - 307 2 december 2007 3AJN07 "Surro-Gate"
50 - 308 16 december 2007 3AJN12 "The Most Adequate Christmas Ever"
51 - 309 6 januari 2008 3AJN06 "Frannie 911"
52 - 310 13 januari 2008 3AJN08 "Tearjerker"
53 - 311 27 januari 2008 3AJN09 "Oedipal Panties"
54 - 312 17 februari 2008 3AJN10 "Widowmaker"
55 - 313 27 april 2008 3AJN11 "Red October Sky"
56 - 314 4 maj 2008 3AJN13 "Office Spaceman"
57 - 315 11 maj 2008 3AJN14 "Stanny Slickers II: The Legend of Ollie's Gold"
58 - 316 18 maj 2008 3AJN17 "Spring Breakup"

Säsong 4[redigera | redigera wikitext]

Nr Sändes på Fox Produktkod Avsnitt
59 - 401 28 september 2008 3AJN20 "1600 Candles"
60 - 402 5 oktober 2008 3AJN16 "The One That Got Away"
61 - 403 19 oktober 2008 3AJN18 "One Little Word"
62 - 404 2 november 2008 3AJN15 "Choosy Wives Choose Smith"
63 - 405 9 november 2008 3AJN19 "Escape from Pearl Bailey"
64 - 406 16 november 2008 3AJN21 "Pulling Double Booty"
65 - 407 30 november 2006 3AJN22 "Phantom of the Telethon"
66 - 408 25 januari 2009 4AJN01 "Chimdale"
67 - 409 8 februari 2009 4AJN02 "Stan Time"
68 - 410 15 februari 2009 4AJN03 "Family Affair"
69 - 411 1 mars 2009 4AJN04 "Live and Let Fry"
70 - 412 8 mars 2009 4AJN05 "Roy Rogers McFreely"
71 - 413 15 mars 2009 4AJN07 "Jack's Back"
72 - 414 22 mars 2009 4AJN06 "Bar Mitzvah Shuffle"
73 - 415 29 mars 2009 4AJN08 "Wife Insurance"
74 - 416 19 april 2009 4AJN09 "Delorean Story-an"
75 - 417 26 april 2009 4AJN10 "Every Which Way But Lose"
76 - 418 3 maj 2009 4AJN11 "Weiner of Our Discontent"
77 - 419 10 maj 2009 4AJN12 "Daddy Queerest"
78 - 420 17 maj 2009 4AJN13 "Stan's Night Out"

Säsong 5[redigera | redigera wikitext]

Nr Sändes på Fox Produktkod Avsnitt
79 - 501 27 september 2009 4AJN20 "In Country...Club"
80 - 502 4 oktober 2009 4AJN15 "Moon Over Isla Island"
81 - 503 11 oktober 2009 4AJN14 "Home Adrone"
82 - 504 18 oktober 2009 4AJN18 "Brains, Brains and Automobiles"
83 - 505 8 november 2009 4AJN19 "Man in the Moonbounce"
84 - 506 15 november 2009 4AJN16 "Shallow Vows"
85 - 507 22 november 2009 4AJN22 "My Morning Straitjacket"
86 - 508 29 november 2009 4AJN21 "G-String Circus"
87 - 509 13 december 2009 4AJN17 "Rapture's Delight"
88 - 510 3 januari 2010 5AJN01 "Don't Look a Smith Horse in the Mouth"
89 - 511 31 januari 2010 5AJN02 "A Jones for a Smith"
90 - 512 14 februari 2010 5AJN04 "May the Best Stan Win"
91 - 513 21 februari 2010 5AJN03 "The Return of the Bling"
92 - 514 11 april 2010 5AJN06 "Cops and Roger"
93 - 515 18 april 2010 5AJN08 "Merlot Down Dirty Shame"
94 - 516 25 april 2010 5AJN11 "Bully for Steve"
95 - 517 9 maj 2010 5AJN10 "An Incident at Owl Creek"
96 - 518 16 maj 2010 5AJN12 "Great Space Roaster"

Säsong 6[redigera | redigera wikitext]

Nr Nr Titel Regissör Författare Sändningsdatum Produktionskod
971"100 A.D."Tim ParsonsKeith Heisler3 oktober 20105AJN14
982"Son of Stan"Chris BennettErik Sommers10 oktober 20105AJN17
993"Best Little Horror House in Langley Falls"John Aoshima & Jansen YeeEric Weinberg7 november 20105AJN19
1004"Stan’s Food Restaurant"Josue CervantesBrian Boyle14 november 20105AJN16
1015"White Rice"Bob BowenRick Wiener & Kenny Schwartz21 november 20105AJN15
1026"There Will Be Bad Blood"Joe DanielloMurray Miller & Judah Miller28 november 20105AJN20
1037"The People vs. Martin Sugar"Pam CookeJonathan Fener5 december 20105AJN05
1048"For Whom the Sleigh Bell Tolls"Bob BowenErik Durbin12 december 20105AJN22
1059"Fart-Break Hotel"Rodney CloudenChris McKenna & Matt McKenna16 januari 20115AJN18
10610"Stanny Boy and Frantastic"Pam CookeLaura McCreary23 januari 20115AJN13
10711"A Piñata Named Desire"Bob BowenChris McKenna & Matt McKenna13 februari 20115AJN07
10812"You Debt Your Life"Chris BennettErik Sommers20 februari 20115AJN09
10913"I Am the Walrus"Tim ParsonsKeith Heisler27 mars 20115AJN21
11014"School Lies"Rodney CloudenBrian Boyle3 april 20116AJN03
11115"License to Till"John Aoshima & Jansen YeeMatt Fusfeld & Alex Cuthbertson10 april 20116AJN04
11216"Jenny Fromdabloc"Bob BowenLaura McCreary17 april 20116AJN08
11317"Home Wrecker"Joe DanielloAlan R. Cohen & Alan Freedland8 maj 20116AJN05
11418"Flirting With Disaster"Pam CookeKeith Heisler15 maj 20116AJN06
11519"Gorillas in the Mist"Chris BennettErik Durbin22 maj 20116AJN10

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Fox isn't sly. 'American Dad' is a wannabe. (på engelska), San Francisco Chronicle, 4 februari 2005, läs online.[källa från Wikidata]
  2. ^ Otterson, Joe; Otterson, Joe (15 januari 2020). ”‘American Dad’ Renewed for Two More Seasons at TBS” (på engelska). Variety. https://variety.com/2020/tv/news/american-dad-renewed-tbs-1203468293/. Läst 11 april 2020. 
  3. ^ ”Facts About American Dad! | The Fact Site”. www.thefactsite.com. http://www.thefactsite.com/2012/04/thirty-facts-on-american-dad.html. Läst 18 december 2016. 
  4. ^ ”'American Dad' Touchdown”. Animation World Network. http://www.awn.com/animationworld/american-dad-touchdown. Läst 16 juni 2016. 
  5. ^ ”http://www.imdb.com/title/tt0397306/fullcredits/”. http://www.imdb.com/title/tt0397306/fullcredits/. Läst 16 juni 2016. 
  6. ^ ”American Dad! - Intervju med Seth MacFarlane”. https://www.youtube.com/watch?v=RycYlI3-7DU. Läst 16 juni 2016. 
  7. ^ ”WhatCulture.com”. 21 oktober 2014. http://whatculture.com/tv/20-mind-blowing-facts-you-never-knew-about-american-dad. Läst 31 december 2016. 
  8. ^ ”American Dad: “Da Flippity Flop””. www.avclub.com. 13 maj 2013. http://www.avclub.com/tvclub/american-dad-da-flippity-flop-97154. Läst 16 juni 2016. 
  9. ^ ”American Dad: “Lost In Space””. 6 maj 2013. http://www.avclub.com/tvclub/american-dad-lost-in-space-97120. Läst 2 januari 2017. 
  10. ^ ”American Dad - The People VS Marting Sugar avsnittet”. Arkiverad från originalet den 20 december 2016. https://web.archive.org/web/20161220174801/http://watchcartoonsonline.eu/watch/american-dad-s6-ep7-the-people-vs-martin-sugar/. Läst 18 december 2016. 
  11. ^ ”“The Fight Before Christmas”/”Murray Christmas”/”Beer Walk!”/”The People Vs. Martin Sugar””. 6 december 2010. http://www.avclub.com/tvclub/the-fight-before-christmasmurray-christmasbeer-wal-48590. Läst 18 december 2016. 
  12. ^ ”American Dad: “Why Can’t We Be Friends?””. www.avclub.com. 3 december 2012. http://www.avclub.com/tvclub/american-dad-why-cant-we-be-friends-89173. Läst 16 juni 2016. 
  13. ^ ”American Dad: “The Missing Kink””. 15 april 2013. http://www.avclub.com/tvclub/american-dad-the-missing-kink-95977. Läst 2 januari 2017. 
  14. ^ ”Escape From Pearl Bailey-avsnittet”. Arkiverad från originalet den 3 januari 2017. https://web.archive.org/web/20170103003945/http://watchcartoonsonline.eu/watch/american-dad-s4-ep5-escape-from-pearl-bailey/. Läst 2 januari 2017. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]