Beasts of the Southern Wild

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Beasts of the Southern Wild är en amerikansk dramafilm från 2012 i regi av Benh Zeitlin. Manuset är skrivet av Zeitlin och Lucy Alibar och är baserat på Alibars pjäs Juicy and Delicious.

Beasts of the Southern Wild är en lågbudgetproduktion gjord av en debuterande regissör och med amatörskådespelare i båda huvudrollerna.[1] Filmen har vunnit flera priser bland annat Caméra d'Or och FIPRESCI-priset på Filmfestivalen i Cannes 2012. Den har även nominerats till Bästa manus baserat på förlaga på British Academy Film Awards 2013.

Filmen fick även mycket uppmärksamhet när både president Barack Obama och Oprah Winfrey rekommenderade filmen.[2]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen visas genom 6-åriga Hushpuppys ögon och skildrar hennes uppväxt i USA:s fattigaste delar i Louisiana. Samtidigt som hennes pappa Wink blir sjuk drabbas området av en omfattande storm som lämnar alla byggnader under vattenytan. Hushpuppy inser att hennes tillvaro håller på att förändras och aldrig kommer att bli sig lik igen.

Roller[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Beasts of the Southern Wild”. Moviezine. http://www.moviezine.se/film/beasts-of-the-southern-wild. Läst 10 januari 2013. 
  2. ^ ”Obama har en ny favoritfilm”. Moviezine. http://www.moviezine.se/artikel/11097-obama-har-en-ny-favoritfilm. Läst 10 januari 2013. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]