Bert badbojen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bert Badbojen
FörfattareAnders Jacobsson och Sören Olsson
IllustratörKwok-Hei Mak
LandSverige Sverige
FörlagEgmont Kärnan
Utgivningsår27 maj 2008
Del i serie
Ingår i serieNya Bertserien
Föregås avBert + Samira = Sant? (2007)
Efterföljs avBert och ryska invasionen (2009)

Bert Badbojen är en ungdomsroman i dagboksform av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson, utgiven 27 maj 2008.[1]
Boken ingår inte i den traditionella Bert-serien utan är en helt ny version. Det är därför Bert är 13 år igen, men handlingen har flyttats från 1990-talet till 2000-talet, med SMS, MMS och MSN istället för videobandspelare och 14-tums-TV.

Bokomslag[redigera | redigera wikitext]

Omslaget visar Bert som speglar sig. I verkligheten är han sig själv, men i spegeln ser han ut som en riktig bodybuilder.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Boken handlar om Bert Ljung under det kalenderår han fyller 13 och har sommarlov mellan 6:an och 7:an. Boken börjar då det är 24 dagar kvar av sommarlovet, och Bert inte vet vad han ska göra. Hans dator har kraschat, och hans pappa är magsjuk och befinner sig på toaletten. Arijana verkar mer intresserad av sin katt än Bert, och han tycker livet är trist. Bert och övriga killar bestämmer sig för att bli "playboys"/"Bad boys"/"Badbojar". För att lyckas måste de bygga upp sina kroppar, tillverka egen brun-utan-sol-kräm, samt bli champagnekännare.

Notera: I den första boken i den nya serien, Bert + Samira = Sant?, som utspelar sig under höstterminen i 6:an hade Klimpen flyttat till Motala.
Nu under sommarlovet mellan 6:an och 7:an går Klimpen i Berts klass.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Bert badbojen” (på engelska). Worldcat. 12 december 2008. https://www.worldcat.org/title/bert-badbojen/oclc/229464879&referer=brief_results. Läst 30 mars 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]