Capio

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Capio AB
SäteSverige[1]
BranschSjukvård
Historia
Grundat1994[1]
Struktur
ÄgareRamsay Santé
Övrigt
Webbplatswww.capio.com

Capio är ett privat sjukvårdsföretag som bedriver vård inom medicin, kirurgi och psykiatri på vårdcentraler, specialistkliniker och sjukhus.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Capio bildades 1994 som affärsområde Bure Hälsa och Sjukvård inom Bure Equity AB. 1999 blir S:t Görans Sjukhus i Stockholm ett dotterbolag inom Bure. År 2000 börsnoterades Capio. Det köptes ut från börsen 2006 av Apax Europe och Nordic Capital. Det återintroducerades på Stockholmsbörsen 2015. 2018 förvärvades Capio av franska Ramsay Générale de Santé och avnoterades åter från Stockholmsbörsen[2].

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Verksamheten bedrivs genom sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler inom medicin, kirurgi och psykiatri. Företaget är verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. I Sverige drivs bland annat Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm och Capio Lundby sjukhus i Göteborg.

I Capio ingår sedan 2001 dotterbolaget Capio Medocular, numera Capio Ögon, som grundades 1986 och är specialiserad på allmän ögonmedicin, gråstarrkirurgi och behandling av optiska synfel. I slutet av 2012 köpte Capio Carema Sjukvård av Carema.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] hämtat från: franskspråkiga Wikipedia.[källa från Wikidata]
  2. ^ Capio (14 november 2018). ”Capios ansökan om avnotering godkänd” (pdf). Pressmeddelande. Läst 6 februari 2021.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]