Curt Hillfon

Från Wikipedia
Curt Hillfon
Curt Hillfon
Född18 oktober 1943
Högalids församling, Stockholm
Död19 mars 2018 (74 år)
Kristianstad
NationalitetSvensk
Konstnärskap
FältMåleri, grafik
UtbildningKonstfack
Redigera Wikidata (för vissa parametrar)

Gösta Curt Hillfon, född 18 oktober 1943 i Högalids församling i Stockholm, död 19 mars 2018[1][2] i Kristianstad, var en svensk målare, grafiker och tecknare.

Hillfon växte upp i Stockholm, men var sedan 1960-talet verksam på Österlen i Skåne och hade sin ateljé i det gamla bränneriet i Maglehem utanför Degeberga. Han utbildade sig i Stockholm på Konstfack 1960–1963 och vid Kungliga Konsthögskolan 1966–1971. Hillfon hade en rad separatutställningar på ett flertal gallerier runt om i Sverige och även ställt ut på Lunds konsthall och Göteborgs konsthall.

Han är representerad på Moderna Museet[3] i Stockholm, Göteborgs konstmuseum[4], Malmö konstmuseum, Helsingborgs museum[5], Nationalmuseum[6], Länsmuseet Gävleborg[7], Kalmar Konstmuseum[8], Norrköpings konstmuseum och Örebro läns landsting[9].

Curt Hillfon var son till arkitekten Gösta Hillfon och skulptören och keramikern Hertha Hillfon samt bror till konstnären Maria Hillfon och far till Freja Hillfon, keramiker, Märta Hillfon, smyckes- och kläddesigner samt glaskonstnären Max Hillfon.[10]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]