Discord

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Discord
Discord colour textlogo (2021).svg
OriginalförfattareHammer & Chisel
UtvecklareDiscord Inc.
Först släppt13 maj 2015
Senaste utgåva0.0.9
(1 april 2019)
Senaste betautgåva0.0.203
(22 februari 2018)
Skriven i
Operativsystem
Typ
Språk
LicensProprietär
Webbplatsdiscord.com

Discord (engelska: [dɪskɔɹd] ( lyssna)) är en proprietär gratisprogramvara och IP-applikation avsedd för spelföreningar. Discord körs på Windows, Mac OS, Android, IOS, Linux och i webbläsare. Programvaran lanserades maj 2015 och i december 2017 fanns det cirka 87 miljoner unika användare av programvaran.[1][2][3][4][5] Enligt en svensk undersökning genomförd 2020 använde 16 procent av de svenska internetanvändarna Discord. Fem procent använde tjänsten varje dag och det är övervägande gruppen ungdomar som finns bland användarna.[6]

Funktion

Discord består av virtuella servrar som användare kan skapa och bjuda in andra användare till. En server består av både text- och röstkanaler. Under text- och röstkanaler kan man lägga till underkanaler för specifika ämnen. Röstkanaler fungerar som traditionella VoIP-samtal. I varje server kan användare skapa roller till folk, till exempel administratör.

Discord används till stor del för att samtala om dataspel och spela online tillsammans.[6]

Se även

Referenser

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Discord (software), 9 februari 2018.

Noter