Eastleigh FC

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Eastleigh FC
Fullt namn Eastleigh Football Club
Smeknamn The Spitfires
Grundad 1946
Arena Ten Acres, Eastleigh
(Kapacitet: 3,500)
Ordförande Stewart Donald
Tränare Richard Hill
Serie Football Conference
Kit left arm blueborder.png
Lagfärger
Lagfärger
Kit right arm blueborder.png
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Kit left arm redborder.png
Lagfärger
Lagfärger
Kit right arm redborder.png
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ


Eastleigh Football Club är en engelsk fotbollsklubb i Eastleigh, Hampshire i England. Den bildades 1946 som Swaythling Athletic och hemmamatcherna spelas på Silverlake Stadium i Eastleigh. Smeknamnet är The Spitfires.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Klubbens lag spelade i Hampshire League mellan 1950 och 1986, först som Swaythling Athletic, sedan som Swaythling innan man 1980 ändrade namnet till Eastleigh FC. 1986 var man med och grundade Wessex League som man sedan spelade i de kommande 17 åren. Man hamnade bland de tre första lagen en enda gång och det var säsongen 2002-03 då man vann ligan och flyttades upptill Southern Football League.

I samband med att The Football Association genomförde en omfattande omstrukturering av Englands ligasystem för fotboll (National League System) flyttades Eastleigh FC till Isthmian League inför säsongen 2004-05. Man byggde en ny läktare med omklädningsrum och även en direktörslounge byggdes innan säsongen startade. Säsongen kom att bli mycket lyckad med bl a 14 matcher i rad utan förlust i slutet av säsongen. Den förlustfria sekvensen innebar att klubben slutade på en tredje plats och kvalificerade sig till slutspel. Där vann man sina matcher och flyttades upp i Conference South, samtidigt vann reservlaget Wessex Combination League Division One West utan att förlora en enda match.

Under nionde raka säsongen (2013-14) i Conference South med bl a två misslyckade Playoffspel bakom sig lyckades klubben marschera vidare upp i seriesystemet genom att vinna serien och bli mästare. From säsongen 2014-15 spelar Eastleigh FC därför i Conference National.

Eastleigh FC har en enda gång nått FA Cupens första omgång. Det var under säsongen 2009-10 då man efter att på bortaplan hade slagit ut Dover Athletic FC i en målrik match (5-3)[1] ställdes mot Conference-laget Barrow AFC och borta föll med 2-1[2]. I FA Trophy har Eastleigh FC som bäst nått kvartsfinal (2013-14). I FA Vase har man tidigare nått fjärde omgången vid tre tillfällen. När Eastleigh FC och AFC Totton möttes i finalen av Hampshire Senior Cup 2012 på St Mary's Stadium i Southampton var det första gången som Hawk-Eye, det system som utvecklats för att avgöra om bollen har varit över mållinjen eller inte, testades vid en riktig fotbollsmatch[3].

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Eastleigh make club FA Cup History in eight-goal thriller at Dover”. http://eastleighfc.blogspot.se/2009/10/eastleigh-break-club-fa-cup-history-in.html. 
  2. ^ ”Barrow - Eastleigh 2-1”. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/fa_cup/8341147.stm. 
  3. ^ ”Goal-line technology Hawk-Eye in first match test”. http://www.bbc.com/news/uk-england-hampshire-18083246. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]