Event

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

För TV-serien, se The Event

Ett event (engelsk plural events, svensk plural event.[1] Ordet är hämtat från engelskans ord för evenemang eller händelse. Det engelska ordet är ett förkortat lånord från franskans évenément) är ett specialarrangemang som ett led i en intern eller extern marknadsföring och som regel ett moment i en kommunikationsplan. Eventet ska fungera som plattform för överföring av värderingar och idéer i avsikt att påverka deltagarna och öka deras förståelse för till exempel en varas värden eller ett företags eller en organisations värderingar och framtidsplaner.

Ofta sker eventet med inslag av stämningshöjande umgänge med underhållning och catering av mat och dryck. Det interna eventet avslutas ofta med samkväm, barmingel och ibland dans. Event genomförs oftast i för ändamålet specialdesignade miljöer.

Seriösa eventleverantörer brukar mäta eventets effekter relaterat till uppsatta kommunikationsmål.

Det som skiljer eventet från andra trivselarrangemang som jubileer och firmafester är att hela genomförandet alltid sker i harmoni med – och tydligt speglar – de kommunikationsmål som satts upp av arrangören.

Det ges även utbildningar inom event-marknadsföring och praktiska kurser kring att skapa och driva event.

Andra betydelser[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ SAOL – Svenska Akademiens ordlista: event