Hungerprojektet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Hunger Project
KlassificeringNGO
UnderorganisationerSverige Hungerprojektet
Grundad1977
Syfte/fokusUtrota fattigdom och hunger
SäteUSA New York
President och CEOSuzanne Mayo Frindt
WebbplatsTHP.org
hungerprojektet.se

Hungerprojektet är en global organisation som verkar för att utrota hunger och fattigdom till 2030.[1] Det är en icke-statlig organisation som startade 1977 med säte i New York. Organisationen har 250 anställda och över 377 000 volontärer i 24 länder. Man arbetar till stor del med lokala volontärer. Med hjälp av dem nådde man under 2012 ca 24 miljoner människor i de olika programmen. Förutom jämställdhetsfrågor och mikrofinanser arbetar Hungerprojektet även med områdena HIV/AIDS och matsäkerhet.

Program och metod[redigera | redigera wikitext]

Programmen har tre gemensamma grundkomponenter:

  1. Social mobilisering – Hungerprojektet arbetar genom workshops med att mobilisera den fattiga lokalbefolkningen till att formulera sin egen vision.
  2. Jämställdhet - Hungerprojektet ger kvinnor utbildning om deras rättigheter samt förutsättningar för att starta eller utveckla en småskalig verksamhet, ofta med hjälp av mikrofinansiering. Kvinnorna blir ledare som naturligt strävar efter millenniemålen.
  3. Samarbete med lokala myndigheter – I samband med den sociala mobiliseringen arbetar Hungerprojektet med att förbättra relationen mellan invånare och myndigheter. Invånarna blir utbildade i sina rättigheter. Korruptionen i samhället minskar.

Metod[redigera | redigera wikitext]

Lokala samhällen har nyckelrollen för sin egen utveckling. Hungerprojektet samarbetar med andra biståndsorganisationer på lokal och nationell nivå för att uppgradera fokus på jämställdhetsarbete och lokalsamhällets utvecklingspotential. Vårt program har nått 17 000 samhällen i Afrika, Latinamerika och södra Asien och bygger på att ge kraft åt kvinnor och män i landsbygdskommuner att bli agenter för sin egen utveckling.[2]

Engagerade länder[redigera | redigera wikitext]

Programländer[redigera | redigera wikitext]

Benin, Burkina Faso, Etiopien, Ghana, Malawi, Moçambique, Senegal, Uganda, Indien, Bangladesh, Mexiko, Peru.

Samarbetsländer[redigera | redigera wikitext]

Australien, Kanada, Tyskland, Japan, Nya Zeeland, Sverige, Schweiz, Nederländerna, Storbritannien och USA.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.globalamalen.se
  2. ^ ”About the Hunger Project”. Läst 23 november 2017.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]