Hungerprojektet

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Hungerprojektet är en global organisation som arbetar i 12 länder (Benin, Burkina Faso, Etiopien, Ghana, Malawi, Moçambique, Senegal, Uganda, Indien, Bangladesh, Mexiko, Peru) med att starta förändringsprocesser och med att implementera program vars syfte är att utrota fattigdom och hunger.

Programmen har tre gemensamma grundkomponenter:

  1. Social mobilisering – Hungerprojektet arbetar genom workshops med att mobilisera den fattiga lokalbefolkningen till att formulera sin egen vision.
  2. Jämställdhet - Hungerprojektet ger kvinnor utbildning om deras rättigheter samt förutsättningar för att starta eller utveckla en småskalig verksamhet, ofta med hjälp av mikrofinansiering. Kvinnorna blir ledare som naturligt strävar efter millenniemålen.
  3. Samarbete med lokala myndigheter – I samband med den sociala mobiliseringen arbetar Hungerprojektet med att förbättra relationen mellan invånare och myndigheter. Invånarna blir utbildade i sina rättigheter. Korruptionen i samhället minskar.

Hungerprojektet arbetar till stor del med lokala volontärer. Med hjälp av dem nådde man under 2012 ca 24 miljoner människor i de olika programmen. Förutom jämställdhetsfrågor och mikrofinanser arbetar Hungerprojektet även med områdena HIV/AIDS och matsäkerhet.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]