Kolsnäs

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kolsnäsbadet och Sunne Camping

Kolsnäs är ett område i Sunne kommun beläget vid sjön Fryken cirka 1,2 km från Sunne centrum med närhet till Sundsbergs friluftsområde. Naturgeografiskt karaktäriseras området av Kolsnäsudden, en 300 meter lång halvö formad av en rullstensås som skjuter ut i vattnet söderut. Innanför udden finns den 200–300 meter breda Kolsnäsviken med en naturlig sandstrand, Kolsnäsbadet.

På krönet av åsen på Kolsnäsudden finns gravfält från 200–400 e.Kr. (järnåldern).[1]

På Kolsnäsområdet finns camping, sommarland, restauranger, motionscenter, tennisbanor, bowlinghall och vandringsleder.

I sommarlandet finns olika åkattraktioner, tillgång till motionssim samt andra aktiviteter. [2] Anläggningen invigdes 14 juni 2006 och är en av de stora turistattraktionerna i Sunne kommun.

Sunne Camping heter den fyrstjärniga camping som ligger på Kolsnäsområdet. Campingen har öppet året runt och det finns även möjlighet att hyra campingstugor och självhushållsstugor. I anslutning till campingen ligger Kolsnäsparken. Från juni till augusti arrangeras där trubadur- och musikkvällar. Det är i Kolsnäsparken som den folkkära festivalen Fryksdalsdansen äger rum vecka 30 varje år.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sunne kommun: Historik
  2. ^ ”Sunne Sommarland”. Sunne Sommarland. Arkiverad från originalet den 12 augusti 2016. https://web.archive.org/web/20160812042147/http://www.vattenlandet.se/. Läst 9 augusti 2016.