Kristinebergs IP

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kristinebergs IP
Kristinebergs IP 2011.jpg
Entrén
PlaceringKungsholmen, Stockholm
Kapacitet930 sittplatser
ÄgareStockholm stad
HemmalagFC Stockholm Internazionale(fotboll)
Spårvägens FK (friidrott)
Datum
Invigd1933

Kristinebergs IP är en idrottsplats i stadsdelen KristinebergKungsholmen i Stockholms innerstad. Den uppfördes under åren 1930-1933, och invigdes av kulturborgarrådet Oscar Larsson i den då nybyggda stadsdelen. Tidigare fanns på platsen Hornsbergsvelodromen. Idrottsplatsens läktare är ett verk av arkitekt Paul Hedqvist.

Idrottsplatsen är utrustad med löparbanor för friidrottstävlingar, en konstgräs och en gräsplan för elvamannaspel i fotboll samt en 700 meter lång motionsslinga. Löparbanorna med tillhörande gräsplan har läktare med kapacitet för 930 sittande åskådare. Arkitekt för anläggningen var Paul Hedqvist[1]

Kristinebergs IP är hemmaarena för division 3-laget FC Stockholm Internazionaless herrlag i fotboll, Djurgårdens IF Dam och Spårvägens FK i friidrott.

2001 hölls en större rockfestival på området med inriktning på musik från 70-talet. Bland annat återförenades Björn Skifs med gruppen Blåblus denna kväll. Huvudband var The Kinks. Ambitionen var att starta en återkommande festival, dock, succén uteblev och det blev bara denna enda festival.

Bilder[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ KulturNav: Hedqvist, Paul

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]