Hornsbergsdepån

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Hornsbergsdepån, fasad mot nordväst, 2008

Hornsbergsdepån är ett stort bussgarage i Hornsberg på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. Bussdepåns byggnader ligger i hörnet av Nordenflychtsvägen och Lindhagensgatan och de uppfördes på mark som tidigare upptagits av Iris-Hornsbergs trädgårdskoloni. Depåns byggnader har av Stockholms stadsmuseum klassificerats med gul färg, vilket innebär "att byggnadernas kulturhistoriska värde motsvarar bebyggelse av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde." År 2011 började rivningen av bussdepåns byggnader, på platsen kommer bostäder och kontor att uppföras. Depåverksamheten kommer i sin helhet att flyttas till den tidigare postterminalen i Tomteboda.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Flygfoto av Oscar Bladh 1939.

Bussgaraget ritades i två etapper 1931 och 1938 av Kooperativa Förbundets Arkitekt- och Ingenjörsbyrå (KFAI) under ledning av arkitekt Eskil Sundahl. Kontoret hade inte bara uppdrag från kooperationen, ett exempel är bussgaraget vid Hornsberg, där AB Stockholms Spårvägar var beställare. Den första etappen, som omfattade den södra hallen kompletterades 1938 av ytterligare en garagebyggnad mot norr med liknande utseende och konstruktion samt en tvätthall.

Här har Sundahl ritat två hallbyggnader med grundmått 136x55 respektive 148x62 meter i stram funktionalistisk stil. Hallarna bärs upp av stålbågar med 55 respektive 62 meters spännvidd och vars gavelfasader är helglasade. Ytterligare dagsljus släpptes in genom ett stort antal taklanterniner. Mellan hallarna anordnades olika servicelokaler, bland annat en busstvättanläggning. Hornsbergsdepåns byggnader presenterades i verket Ny Svensk Arkitektur, utgiven av SAR 1939, och räknades då till en av svenska funktionalismens portalbyggnader.

Med tiden kom Sundahls byggnad att tappa sin forna lätta och luftiga arkitektur. De förut glasade gavelväggarna sattes igen med grönmålad korrugerad plåt, även taklanterninerna försvann och byggnaderna kompletterades med en mängd otidsenliga tillbyggnader. [1]

På ett flygfoto taget av Oscar Bladh, daterat 1932, ser man den helt nybyggda depån med sin futuristiska design mitt i bilden, omgiven av kolonilotter, skogsmark och den ännu inte helt färdigställda Kristinebergs IP. Idag vore det ett  märkligt ställe att bygga en så opraktiskt byggnad på, men vid den här tiden var Västra Kungsholmen rena landet, Kristineberg och Fredhäll var ännu inte bebyggda och fram tills bara några år sedan var det rimligt att ha ett garage av denna storlek just här, tillräckligt långt ifrån närmaste bostadsområde för att någon ska kunna känna sig störd[2]. Men saker förändras under bara några år och under 2011 inleddes rivningar av delar av depån, vilket skall möjliggöra nybyggnad av ca 750 lägenheter [3] och ca 90 000 m² kontor och lokaler. Under ombyggnadstiden kommer ett provisoriskt bussgarage uppföras i Frihamnen. Förnyelsen är en del av projektet Lindhagen.

Flygfoto av Oscar Bladh, 1932

Historiska bilder[redigera | redigera wikitext]

Nutida bilder[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://media.sparvagsmuseet.se/trafikminnen/hornsbergs_garaget.html
  2. ^ ”Hornsbergsdepån - Stockholmskällan”. stockholmskallan.se. Arkiverad från originalet den 18 november 2016. https://web.archive.org/web/20161118224651/http://stockholmskallan.se/Skola/Eleven-skriver2/Eleven-skriver/Hornsbergsdepan/. Läst 18 november 2016. 
  3. ^ http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hornsbergs-bussdepa-ska-bli-750-bostader-har-ar-de-forsta-skisserna/aRKpao!O6VPTYpbLRGcnks4Q3gViw/

Övriga källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]