Manwolf

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För hunddjuret, se Manvarg.

Manwolf är en fiktiv seriefigur i Spindelmannen.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Manwolf är J. Jonah Jamesons son John Jameson som är astronaut, han blev en varulv när han rörde vid en speciell sten som fallit ner på jorden från en komet.

Han tog snabbt på sig rollen som varulv och anföll en icke ont annande tjej som råkade passera förbi, men Spindelmannen passerade förbi i just det ögonblicket och tog sig ner för att se vem som skrek. Väl nere på marken såg han siluetten av någon som låg över en tjej som skrek för sitt liv, i tron om att det var ett överfall skyndade han sig ditt för att grippa tag i gärningsmannen.

Men när Spindelmannen tog tag i varelsen vände denna sig om och blottade ett blodtörstigt vargansikte, och innan någon han reagera gav varulven Spindelmannen ett hårt slag vilket fick honom att flyga rakt in i ett träd där han blev ganska tilltufsad, därefter gav sig varulven iväg från scenen.

Spindelmannen tycktes få reda på vem varulven var och fick fram ett serum som skulle återställa honom till människa, därefter svingade han sig ut på stan för att hitta sin förrymda varulv. Manwolf höll sig här undan från Spindelmanen och skuggade honom under en längre tid. När han förstod att spindelmannen flera gånger försvann in i det hus där Mary Jane bodde slutade den skugga Spindelmannen och gav sig istället iväg för att leta upp Mary Jane vilken han tänkt förvandla till varulv. Han hittar fotomodelen på en tätbefolkad gata där hon är på väg hemåt och anfaller henne direkt.

Men Spindelmannen befinner sig bara något kvarter därifrån och skyndar ditt för att rädda sin fru, när han kommer ditt ser han Manwolf stående på en bil med Mary Jane i handen. Han kastar sig ditt och överrumplar Manwolf och de båda börjar rulla runt på gatan och puckla på varandra, efter en lång strid lyckas Spindelmannen injincera serumet i Manwolf som åter blir människa igen.

Manwolf har sedan dess framrätt ett antal gånger och ställt till med problem för både Spindelmannen och Black Cat.