Rogue

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Rogue
Comikaze Expo 2011 - a deadly kiss from Rogue (6324614721).jpg
Rogue gestaltad av en cosplayerStan Lee's Comikaze 2011.
Publikationsinformation
Originalnamn Rogue
Förlag Marvel Comics
Första framträdande Avengers Annual Vol 1 #10 (augusti 1980)
Skapad av Chris Claremont, Michael Golden
Karakteristiskt
Födelsenamn Anna Marie
Anslutningar X-Men
Tidigare anslutningar Avengers

Rogue, [ˈɹəʊ̯ɡ] eller [ˈɹoʊ̯ɡ], (engelska för skurk), är en superhjältinna och medlem i superhjältegruppen X-Men. Hennes riktiga namn enligt filmerna är Marie D'Ancanto.

Hon är en tragisk ung flicka som inte fysiskt kan vidröra andra människor utan att hennes superkraft absorberar deras minnen och egenskaper, vilket oftast gör att hennes offer blir medvetslöst eller avlider. I den tecknade TV-serien har hon även övermänsklig styrka och förmågan att flyga. Hon har en vit slinga i håret.

I serietidningsversionen av X-men så anfaller Rogue under sin tid som ond hjältinnan Carol Denvers och vidrör henne och absorberar hennes krafter. Något går fel och det som vanligtvis är tillfälligt blir permanent och Rogue får hennes krafter vilka är superstyrka, möjlighet att flyga samt osårbarhet.

Hon hade en kortare karriär som superskurk innan hon kom till X-men, då hon levde med sin surrogatmamma Mystique (Raven Darkholme).

I spelfilmerna och till viss del i serierna är hon ihop med en annan X-Men, Iceman. Men i den tecknade TV-serien är hon förälskad i mutanten Gambit som inte introducerats i filmerna.

Rogue påträffas även ofta i MMORPG-spel. I filmerna X-Men, X-Men 2, X-Men: The Last Stand och X-Men: Days of Future Past spelas Rogue av den oscarsbelönade skådespelaren Anna Paquin.